Warplanes: digitaal boek over 40 historische vliegtuigen

Gamesuitgever Gameloft doet een zijstapje van haar gebruikelijke games en komt met een digitaal boek voor de iPad met 3D beelden, foto's en video's van 43 historische vliegtuigen voor de iPad.

Warplanes voor iPad“Wat kunnen we meer doen met onze 3D modellen dan games uitbrengen? Een digitaal boek uitbrengen voor de iPad.” Dat moet uitgever Gameloft gedacht hebben toen ze aan de ontwikkeling voor Warplanes: A History of Aerial Combat begon. De applicatie omvat 43 noemenswaardige oorlogsvliegtuigen (en straaljagers) die het luchtruim de afgelopen decennia hebben beroerd. De informatie erover bestaat uit tekst, statistieken, foto’s, video’s en natuurlijk roteerbare 3D-modellen.

Wat opvalt is dat die modellen er echter vrij dof uitzien. Voor een applicatie die dat als unieke eigenschap met zich meebrengt, mochten de vliegtuigen er best wat afgewerkter uitzien. Het lijken nu modellen uit een oud PlayStation 2-spel. De informatie die erbij staat is Engelstalig en leest wat lastig. De tekst is namelijk wit en afgedrukt op een donkerblauwe achtergrond.

Voor de fanatiekeling van het onderwerp valt er een en ander aan leuke gegevens te halen uit Warplanes. Er zijn lijstjes met interessante cijfers, sommige vliegtuigen hebben schematische tekeningen waardoor je hun indeling ‘van binnen’ kan zien en er is een overzicht waarin de vliegtuigen en straaljagers op punten zijn te vergelijken. De 15 video’s gaan echter nauwelijks over de specifieke toestellen; dat zijn meer standaardfilmpjes van hoe de kisten munitie verbrassen, hoe ze opstijgen of hoe ze vliegen.

Downloaden: Warplanes: A History of Aerial Combat (€5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2011, 13:47
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.