De 10 van witlof: meest gegeten recepten in een app

De 10 van witlof is een reclame-app voor de iPhone en iPod touch. Het heeft elke week 10 andere gerechten die haar gebruikers eten, maar in die gerechten komt witlof echter weinig voor.

De 10 van witlof iPhone iPod touch‘Witlof presenteert de 10 meest gegeten gerechten van Nederland’ luidt de volledige naam van deze nieuwe Nederlandse recepten-app voor de iPhone en iPod touch. De reclame-uiting voor de groente laat elke week de meest gegeten gerechten van Nederland zien aan de hand van de eetschema’s die sitebezoekers en app-gebruikers aandragen. De meest gegeten recepten worden in de week daarop voorzien van een bondige kookinstructie. Witlof komt overigens zelf niet voor in de huidige top 10.

De reden voor de website en de applicatie is om witlof meer onder de aandacht te brengen, dus behalve de top 10 van de week staat er ook een witlof-recept op de voorpagina. De tweedeling ‘reclame voor Witlof’ en ‘meest gegeten gerechten van Nederland’ is echter een beetje vreemd. Zo bestaat de top 10 van deze week uit onder meer stamppot met raapsteeltjes, ovenfriet en shoarma. Witlof komt niet eens in de buurt van de korte, bondige bereidbeschrijvingen bij de recepten.

Als je wilt laten zien wat je een hele week eet, dien je je te registreren met geboortedatum, geslacht, provincie en mailadres. Het lijkt erop dat de breinen achter de witlof-campagne onderzoek willen doen naar de eetgewoonten van Nederlanders.

De 10 van witlof is een beetje een vreemde app. Als je foto’s wilt delen van de gerechten die je eet, is SnapDish leuker omdat je daar direct reacties van andere gebruikers kan verwachten. In deze applicatie upload je gerechten enkel naar de maker. Qua recepten lezen en volgen is Weekmenu een vergelijkbare app voor de iPhone. Grotere recepten-apps zijn Smulweb of Appie van Albert Heijn.

Downloaden: De 10 van witlof (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2011, 15:37
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen groente, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.