Baby Diary: dagboek van je pasgeborene op de iPhone

Baby Diary is een dagboek voor een pasgeboren kind op de iPhone of iPod touch. In de app kan je een fotoalbum en de memorabele momenten van je zoon of dochter bijhouden en er is een uitgebreide dagboek-functie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Baby Diary iPhone iPod touch dagboek kindMet Baby Diary op de iPhone of iPod touch kun je een dagboek van je kleintje bijhouden. Van de geboorte tot het puberen: je kan het uitvoerig aantekenen, beschrijven en vastleggen in de applicatie. De nadruk ligt echter vooral op de eerste jaren van je kroost. In de app kan je niet alleen memorabele momenten opschrijven, maar kan je ook een speciaal fotoalbum van je kind bijhouden en is er een uitgebreid verzorgingsdagboek.


Daarin kan je bijhouden op welke tijdstippen de kleine borstvoeding krijgt, hoe warm de melk in het flesje moet zijn, wanneer de luier voor het laatst werd verschoond en wanneer hij of zij voor het laatst flink lang goed sliep. Natuurlijk kan je zelf ook aangeven hoe je er zelf onder was. Daarvoor is de categorie ‘Etcetera’ ingebouwd. Baby Diary voorkant dagboekHet zijn dus nogal wat details en persoonlijke informatie die je kan invoeren in Baby Diary. Daarom is het goed om te weten dat je een wachtwoord op de applicatie kan zetten én dat je handmatige back-ups van Baby Diary kan maken aan de hand van iTunes File Sharing. Als je de iPhone hebt aangesloten op de pc of Mac en iTunes hebt geopend, kan je in de App-sectie het archief van Baby Diary veilig stellen op de computer.

Voordat je aan de slag gaat met de toepassing, moet je een profiel aanmaken. Niet van jezelf maar van de kleine. Baby Diary foto's en dagboekJe maakt of selecteert een foto, voert de geboortedag in en het bloedtype. De applicatie zet er zelf en jongens- of meisjesgezichtje en het sterrenbeeld bij. Weet je de geboortedatum nog niet? Geen probleem: de applicatie heeft zelfs een compleet ingerichte sectie voor de fase voor de geboorte. Daarin kun je beelden van dé scan importeren en je veranderingen in eigen lichaam bijhouden, bijvoorbeeld. Zo heeft de applicatie ook aparte ondersteuning voor andere levensfases. Na de ‘infancy’ periode komt de pre-school periode (3 tot 6 jaar) en die wordt opgevolgd door de prepuberteit (6 tot ongeveer 13 jaar). Baby Diary kan op papier dus een stuk langer doorgaan dan je iPhone vermoedelijk in de praktijk doet.

Baby Diary is ook verkrijgbaar in een Lite-versie (App Store-link). Dan kan je echter maximaal 5 verschillende agenda-items toevoegen. In de betaalde versie is het aantal onderwerpen en agenda’s onbeperkt.

Downloaden: Baby Diary (€2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.