Path voor iPhone krijgt update om privacyprobleem op te lossen

Path voor iPhone heeft een update gekregen, waarin de eerder geconstateerde privacyproblemen zijn opgelost. De fotodienst vraagt nu toestemming om je adresboek te uploaden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

path-iphone-fotoPath heeft een update voor de iOS-app uitgebracht, waarbij gebruikers zich niet langer zorgen hoeven te maken over hun privacy. Je moet vanaf nu handmatig aangeven dat je contactinformatie naar de servers van Path worden gestuurd, om te kijken welke vrienden en familieleden de dienst al gebruiken. Gisteren kwam Path negatief in het nieuws omdat complete adresboeken naar de server van Path werden gestuurd. De CEO van het bedrijf suste de zaak door te zeggen dat een spoedige iOS-update onderweg was. De update was in de Android-versie van de app al doorgevoerd.

Er verscheen ook een excuus op het bedrijfsblog van Path:

We hebben een fout gemaakt. De afgelopen dagen brachten gebruikers een probleem aan het licht over de manier waarop we omgaan met persoonlijke informatie op Path, met name de overdracht en opslag van je telefooncontacten. […] We begrijpen nu dat de manier waarop we onze ‘Add Friends’-functie hebben ontworpen, fout was. Het spijt ons vreselijk als je je niet prettig voelde met de manier waarop onze toepassing je telefooncontacten gebruikte.

Path’s CEO Dave Morin liet in dezelfde blogpost ook weten dat eerder verzamelde gegevens geheel verwijderd zullen worden:

We geloven dat je zelf controle moet houden bij het delen van je persoonlijke informatie. We zijn ook van mening dat acties duidelijker zijn dan woorden. Als een duidelijk signaal van onze toewijding aan jouw privacy hebben we het complete bestand van geuploade contactinformatie van onze server verwijderd. Jouw vertrouwen in ons is belangrijk voor ons en we willen dat je overtuigd bent dat je zelf controle uitoefent welke informatie je deelt op Path.

Downloaden: Path (gratis)

De quote van Morin over het verwijderen van alle eerder geuploade gegevens is later aan het artikel toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2012, 1:17
Categorieën Fotografie en video, Sociaal netwerken
Onderwerpen path talk, privacy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.