Awesome Note krijgt nieuw uiterlijk en zoekbalk op iPhone

Agenda, taken en notitie-app Awesome Note heeft een metamorfose voor iOS 7 gehad. Ook vind je een zoekbalk in het hoofdscherm.

Awesome Note iPhone todo notitiesAgenda, taken en notities. Agenda, taken, notities. Agenda. Taken. Notities. Are you getting it? De iPhone-app Awesome Note presenteert zich al tijden als een totaaloplossing voor afspraken en aantekeningen in zowel zakelijke als persoonlijke sfeer. De app biedt daarbij ook nog eens verschillende agenda-weergaven, de mogelijkheid notitieblokken te maken en uitgebreide todo’s met bijlagen samen te stellen. De uitgebreide applicatie is nu voorzien van een iOS 7-uiterlijk en nieuwe functies.

Awesome Note was een van de apps die het skeuomorphism van Apple flink uitdroeg. Overal vond je ‘namaak’ in de app. Het app-icoon was van leer, de achtergrond van de hoofdpagina was van hout en de tabbladen van je takenlijsten representeerden papieren tabbladen. Al die verwijzingen naar tastbare onderdelen zijn verdwenen in Awesome Note 7.0 – een hiervoor natuurlijk geweldig gekozen typenummer. In lijn met iOS 7 maakt de app gebruik van semi-transparantie, kleuren zonder overgangen en dunnere letters.

De hoofdpagina van de app is nu echt een centrum waar je binnenkomt. Centraal in beeld benader je takenlijsten en je notitieblokken, linksboven zie je de maandagenda al in het klein en rechtsboven staat een stel snelknoppen voor memo’s. Met een maak je meteen een foto, er is een zoekbalk, een grote plus om meteen te beginnen en je kan een snelle memo schrijven op een post-it. Je kan de zoekbalk ook in beeld toveren met een veeg van boven, de snelle memo’s met een veeg van onder. De zoekfunctie is nieuw: die kwam erin vanaf versie 7.0.

Awesome Note iOS 7 hoofdscherm iPhone Awesome Note inzoomen in agenda iPhone

Een andere vernieuwing zie je in de agenda. De maandagenda waar je mee begint heeft een zoomfunctie waardoor je makkelijk een stel dagen in beeld brengt. Met een dubbele tik kom je bovendien in het nieuwe weekoverzicht, waarbij de dagen van de week bovenin beeld staan en je de taken en afspraken eronder ziet staan. Dat is ook nieuw: dat beide gegevens nu in één overzicht staan. Ze lezen overigens de Agenda-app en Herinneringen-app uit, maar je schrijft nieuwe taken vanuit Awesome Note helaas niet weg in de agenda en herinneringen van iOS. Het werkt dus één kant op.

Die gedachte is nog begrijpelijk ook: Awesome Note positioneert zichzelf immers als totaaloplossing. De metamorfose maakt de app strakker en op sommige vlakken ook duidelijker, maar je hebt nog steeds tijd nodig om de applicatie helemaal onder de knie te krijgen. Lees vooral de App Store-omschrijving door om te lezen wat de applicatie allemaal biedt om alvast een idee te krijgen.

Downloaden: Awesome Note (€3,59, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2013, 13:44
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, notities, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.