Convert voor iPhone: omrekenapp met iOS 7 ontwerp en calculator

Omreken-app Convert voor iPhone heeft nu een strak nieuw iOS 7 ontwerp en een ingebouwde rekenmachine.

ConvertWandelschoenen. Rekenmachines. Skibrillen. Allemaal nuttige en praktische voorwerpen, met een gezamenlijke eigenschap: ze zijn zelden leuk om naar te kijken. Omreken-apps behoren, in al hun nuttigheid, helaas vaak tot dezelfde categorie. Zo niet Convert. De uitgebreide applicatie om dingen om te rekenen, van hectometers tot dollars, heeft namelijk sinds de laatste update een fris nieuw uiterlijk. Het nieuwe ontwerp is volledig in lijn met iOS 7, met platte en zwevende knoppen en een soepele bediening.

Naast de nieuwe vormgeving is de grootste toevoeging van deze update de nieuwe wetenschappelijke rekenmachine. De ontwikkelaars hebben hiervoor een SwipePad toegevoegd, waarmee gebruikers gemakkelijk twee verschillende toetsenborden kunnen oproepen. Zo kun je ingewikkelde berekeningen meteen binnen Convert uitvoeren. Veeg hiervoor het toetsenbord naar links of rechts. Daarnaast heeft de app nu een reeks nieuwe categorieën en valuta waarbinnen je eenheden kunt omrekenen, zoals schoenmaten of geluidsfrequenties. Ook handig: de app heeft nu een backspacefunctie, zodat je fouten eenvoudig kunt verbeteren zonder alles te hoeven wissen.

Al met al een slimme stap van Convert, dat met dit strakke design iets meer opvalt tussen alle omreken-apps in de App Store, die ook nog vaak bijna dezelfde namen hebben. Nu nog dat oubollige houten randje om het logo in de prullenbak en wij zijn blij.

Downloaden: Convert (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Convert calculatorConvert omrekenen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2013, 15:22
Categorie Productiviteit
Onderwerpen calculator, converteren, valuta

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.