Avonturengame Horn krijgt grote update met eindeloze Quest-modus

De ambitieuze avonturengame Horn voor iPhone en iPad heeft een enorme update gehad met de eindeloze Quest-modus, nieuwe Titans en meer.

Horn geüpdatet op iPhone en iPadHorn is een van de meest ambitieuze avonturenspellen die dit jaar is uitgekomen op de iPhone en iPad en nu elke gamejournalist in de laatste maand van het jaar broedt op de jaarlijstjes, brengt ontwikkelaar Phosphor Games de game weer goed onder de aandacht. Horn is voorzien van een nieuwe eindeloze Quest-modus die je vrijspeelt als je het verhaal hebt gespeeld. In het speltype bevecht je zolang als je kan tegenstanders en verzamel je steeds betere uitrusting om ze het leven zuur te maken.

In feite brengt de Quest-modus Horn terug tot de inspiratiebron Infinity Blade die werd aangeboord voor de gevechten. Net als in dat zwaardvechtspel, heb je knoppen in beeld om aanvallen van je tegenstander te ontwijken en te blokkeren, en kan je terugslaan met veegbewegingen. In de verhaallijn maakte Horn juist zoveel indruk omdat het er een wereld aan toevoegde waar je zelf doorheen loopt en puzzels oplost, maar in de nieuwe Quest-modus heeft de wereld om de gevechten heen slechts een bijrol. Net als in Infinity Blade kan je door rondkijken hier en daar, geheime grotten en passages vinden die je kunnen leiden naar buit. Voor de rest is het vechten wat de klok slaat.

Je hebt een grote hoeveelheid nieuwe uitrusting voorhanden met ingang van de Quest-modus, zoals bijlen, zwaarden en hamers. Ook kan je je uiterlijk en speciale vaardigheden aanpassen. En dat mag ook wel, want ook het vijandige kamp is aangepakt in Horn. Er zijn allerlei grote nieuwe robot-achtige tegenstanders (Titans) waarmee je in de ring staat. Er is bijvoorbeeld een compleet nieuwe soort zwevende Titans, die je aanvallen met zweefduiken.

Horn is met ingang van de update ook geoptimaliseerd voor de iPhone 5, de 5de generatie iPod touch, de nieuwste iPad en de iPad mini. Volgens Phosphor Games is de game bovendien sneller en stabieler gemaakt op oudere apparaten – maar evenwel wordt aangeraden andere apps af te sluiten voordat je in de weer gaat met Horn, voor de beste en snelste spelervaring.

Eerder dit jaar riepen we Horn uit tot Game van de Week. De nieuwe update maakt het spel ongekend veel uitgebreider en bovendien veel geschikter om in korte sessies te spelen.

Downloaden: Horn (€5,99, universele app, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2012, 14:26
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, infinity blade, zynga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.