AutoWeek.nl brengt nieuwe app uit voor iPhone 5-ondersteuning

Sanoma heeft een nieuwe iPhone-app voor AutoWeek uitgebracht: AutoWeek.nl. Daarin laden de video's van de website echter niet.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AutoWeek iPhone iOSAutoWeek heeft een nieuwe applicatie gekregen op de iPhone, maar die verschilt amper van de al langer bestaande app die voorhanden was in de App Store. De nieuw uitgebrachte app is te herkennen aan de naam AutoWeek.nl in plaats van AutoWeek, en staat in de App Store onder de ontwikkelaarsnaam Sanoma Media en niet langer Sharewire BV. De grootste verandering in de applicatie, is dat AutoWeek.nl nu is geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5. Er is ook een fout ingeslopen.


Video’s vormen inmiddels een belangrijk deel van de inhoud op AutoWeek.nl, maar die lijken vooralsnog niet te werken in de nieuwe applicatie. In de oude app is het geen probleem om bijvoorbeeld de rijimpressie van de nieuwe Seat Leon, Peugeot 208 GTi of het laatste AutoWeek Journaal te laden, maar in de nieuwe app geven alle video’s niet thuis.

AutoWeek overzicht nieuws AutoWeek artikelpagina iPhone

Verder kan je vraagtekens zetten bij meer aspecten van de applicatie van het grootste autoblad van Nederland. Als je op een foto drukt, verschijnt die namelijk altijd in de liggende stand van de iPhone waardoor de telefoon kantelen noodzakelijk is. De foto’s hebben daarnaast niet dezelfde beeldverhouding als op de website, waardoor er delen van de plaat wegvallen. Inzoomen is niet mogelijk. Verder werkt het delen naar Twitter en Facebook niet en is er geen mogelijkheid om snel te navigeren tussen berichten. In de app kan je wel filteren uit nieuwssoorten, lees je tests, gebruikersrecensies en ga je specificaties van auto’s na.

Update: AutoWeek heeft inmiddels een reactie gegeven over de app aan iPhoneclub.nl:

“We hebben deze applicatie in de App Store gezet, omdat we al onze apps willen onderbrengen onder de vlag van uitgever Sanoma. Op de ondersteuning voor het scherm van de iPhone 5, is er niks aan veranderd. We zijn wel bezig met de vernieuwing van de app. Het wordt leuk.”

Downloaden: AutoWeek.nl (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.