As Noted: notitie-app voor iPad en iPhone is goede tekstverwerker

De nieuwe notitie-app As Noted voor iPad en iPhone voelt meer als een aardige tekstverwerker, met verscheidende opmaakopties.

As Noted iPad index artikelen en preview rechtsMisschien is het gedaan om niet te hoge verwachtingen te scheppen. De nieuwe iPad– en iPhone-app As Noted noemt zichzelf een notitie-app. Misschien wel om elke vergelijking met Microsoft Word of andere vergelijkbare schrijfprogramma’s uit de weg te gaan. Toch voelt As Noted erg uitgebreid voor een notitie-app. Je hebt verschillende opties en opmaakmogelijkheden die je ook in menig tekstverwerker tegenkomt voorhanden. Je kan koppen, tussenkoppen, inspringende alinea’s, genummerde lijsten en foto’s invoegen om te breken met je standaardtekst.

Kleine letter

As Noted nieuw soort notitieWat meteen opvalt aan As Noted, is dat de applicatie zowel op de iPad als de iPhone wel een erg kleine letter gebruikt om mee te schrijven. Je kan er lekker lange lappen tekst in één keer mee zien in beeld, maar moet je misschien wel blindstaren om het te lezen en te controleren op fouten. Gelukkig is het te verhelpen. Bij de instellingen kan je de lettergrootte bijstellen van de huidige 100 procent naar bijvoorbeeld 130 of 140 procent. Daarvan wordt de tekst een stuk beter leesbaar. Omdat je die knop zelf bedient, kan je de tekst zelfs zo groot zetten dat de app ook goed bruikbaar wordt voor slechtzienden – en nog steeds is er veel ademruimte voor het virtuele papier.

Invoeren en synchroniseren

Het toevoegen van extra informatie aan de tekst is een fluitje van een cent. Dat doe je met compacte knoppen in een lichtblauwe balk rechts bovenaan het scherm, of je de iPad nou in staande of liggende houding gebruikt. Met de bovenste van de twee invoegknoppen haal je een foto uit je album of schiet je er ter plekke een. Ook kan je daarmee een bestand vanaf de online opslagdienst Dropbox plukken. Koppel As Noted aan de cloudservice en je documenten worden ook meteen online opgeslagen en gesynchroniseerd, zodat je verder kan tikken op de iPhone of op het web. De tweede invoerknop laat je een datum bovenaan de tekst toevoegen en geeft toegang tot tag-beheer van de tekst. Zo houd je zeggenschap over de steekwoorden waaraan je de tekst later wilt terugvinden als je je helemaal te pletter schrijft in de app. Overigens kan je de tags nog handiger instellen net onder de artikelkop.

As Noted tekstverwerker iPad

Tekst als sjabloon

As Noted biedt verschillende deelopties voor teksten, die zichtbaar worden als je klaar bent met bewerken en in net iets afwijkende leesstand tegen een artikel aankijkt. Daar kan je een tekst dupliceren voor een volgende bewerking of gebruiken als sjabloon voor een volgende tekst. Je legt een bladwijzer aan, verwijdert hem en deelt hem via e-mail. In dat geval zet de app de tekst door, maar niet de ingevoegde afbeeldingen. Wel kan je een gedeelde link vanuit Dropbox aanbieden voor een leesweergave.

Erg makkelijk

Die exportfuncties maken As Noted in sommige gevallen iets handiger dan het vorige week besproken Quip. En al voelt As Noted nergens zo verzorgd als de vorige week uitgekomen samenschrijf-app, er valt er zeker wat voor As Noted te zeggen. De applicatie is gewoon erg makkelijk in gebruik. Oppakken en schrijven.

Op dit moment werkt de synchronisatie met Dropbox niet, meldt As Noted op haar website.

Downloaden: As Noted (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2013, 15:21
Categorie Productiviteit
Onderwerpen notities, schrijven, tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.