Iconical: alternatieve app-iconen instellen zonder jailbreak

De iPhone-app Iconical laat je de iconen van apps op het beginscherm via snelkoppelingen aanpassen. De originele apps kun je verbergen.

Iconical iconDe iPhone-app Iconical laat je de iconen van je standaard-applicaties veranderen, door een snelkoppeling te maken die linkt naar de betreffende app. Dit betekent dat je de originele apps in een mapje kunt verbergen om ze op je homescreen te vervangen met een zelf gekozen ontwerp. Je kunt binnen de app een nieuw icoon tekenen met je vingers, maar het is ook mogelijk om een plaatje van het internet te plukken. Het is ook mogelijk om een gemaakt icoon te delen met andere app-gebruikers.

Iconical screenshotIconical gaat na installatie op zoek naar apps die worden ondersteund op je iPhone. De app maakt gebruik van de URL’s die ontwikkelaars kunnen gebruiken om te linken naar hun apps. Zit deze functie in een app ingebakken, dan wordt hij ondersteund door Iconical. Volgens de ontwikkelaar worden er op het moment meer dan 14.000 apps door Iconical ondersteund.

De gebruikte linktruc werd in het verleden ook wel benut om snelle links naar bijvoorbeeld de Bluetooth-schakelaar op je beginscherm te zetten. De app schijnt nog niet te werken op iOS 7 beta 4, een bug waar de maker zich bewust van is. In de volgende betaversie hoopt de ontwikkelaar de app goed werkend te hebben voor iOS 7-testers.

Downloaden: Iconical (€0,99, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2013, 13:14
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.