Huis Te Koop: iPhone-app toont prijzen van huizen om de hoek

De Nederlandse iOS-app Huis Te Koop laat zien wat woningen in de buurt kosten. Je ziet ook hoeveel vierkante meter ze omvatten.

Huis Te Koop iPhone iPadJe bent niet eens echt op zoek naar een volgend huis… maar wat zou zo’n woning in Wassenaar doen waar je nu langs fietst? Die twee-onder-een-kap in de groenste straat van de stad? Zo’n vervallen boerderij in een Noord-Nederlands dorp dat helemaal leegloopt? De Nederlandse iPhone-app Huis Te Koop wil je zo snel mogelijk van informatie voorzien. De app van Madthijs raadpleegt de website Huizenzoeker.nl om prijsinformatie op te vragen van huizen om je heen.

Huis Te Koop iPhone resultaten op kaartSommige applicaties zijn in de uitvoering net zo simpel als ze klinken en dat is zeker het geval bij Huis Te Koop. De app raadpleegt vanzelfsprekend je GPS-locatie om je te kunnen lokaliseren en toont dan te koop staande woningen om je heen. Bovenin zie je cijfers op de kaart staan, onderin in het grootste gedeelte van het scherm prijken dezelfde nummers groot. En daar worden ze natuurlijk gecombineerd met het adres, het aantal vierkante meter, het type woning en de prijs.

Die prijs is iets bijzonders in de applicatie. Het gaat daarbij namelijk niet perse om actuele prijzen. De website Huizenzoeker specialiseert zich in het registreren van huizenprijzen en die gegevens kan je natrekken in de app. Je ziet misschien niet wat de buurman nu vraagt voor zijn flatje, maar kan wel zien wat de vraagprijs was toen hij erin trok. De voorwaarde is daarvoor natuurlijk wel dat de website over die informatie beschikt.

Huis Te Koop maakt gebruik van Apple’s Kaarten om de woningen om aan te stippen en dat betekent dat je geen Google StreetView kan gebruiken om een woning meteen goed te bekijken. Wel is er een link naar Huizenzoeker aanwezig. De webpagina opent in de app en daar zie je ook een klein grofkorrelig fotootje van de woning en zie je de datum van bouwen en laatste verhandeling. Je ziet de prijshistorie met datum vermeld staan. Helaas kan je de website niet pinchen om uit te zoomen, waardoor je steeds te dicht op de website zit en intensief naar informatie en foto’s moet bewegen. Huizen en woningen die je bevallen of handig zijn om prijstechnisch in het achterhoofd te houden, kan je bombarderen tot favoriet en komen dan in het derde tabblad terecht.

Downloaden: Huis Te Koop (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2013, 15:01
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerp auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.