Apple en Ravensburger sluiten vrede over Memory-games in App Store

Apple en Ravensburger hebben een schikking gevonden in een rechtszaak tussen beide bedrijven. Inzet was of Apple alle spelletjes met de naam 'Memory' uit de App Store moet verwijderen.

memory kidsApple en Ravensburger staken in Duitsland hun strijd om de naam ‘Memory’. De spelletjesmaker vond dat Apple iets moest doen aan de vele Memory-spelletjes, die in de App Store te vinden zijn. Ravensburger maakte in november 2011 bezwaar tegen de spelletjes bij de rechtbank in München. Inzet van de strijd was dat Apple de vele games die het woord ‘memory’ gebruiken, uit de App Store zou halen omdat Ravensburger het merkenrecht bezit op die naam. Nu de bedrijven besloten hebben om te schikken kun je games als Toy Story 3 Memory Match en tientallen soortgelijke games straks nog steeds downloaden.

Ravensburger MemoryVolgende week zal het schikkingsvoorstel verder worden uitgewerkt door de rechter. Details over de schikking zijn niet bekendgemaakt. Voorlopig lijkt het erop, dat de rechter de App Store niet als handelsplatform ziet, maar als online winkel, In het laatste geval is Apple niet verantwoordelijk voor eventuele inbreuken die games in de App Store maken op het merkenrecht van anderen. Als de rechter wel een uitspraak had gedaan, had dat kunnen betekenen dat allerlei andere spelletjesklonen ook uit de App Store moesten verdwijnen.

Ravensburger brengt zelf ook een reeks ‘officiële’ Memory-spelletjes uit:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2012, 13:52
Categorie Games
Onderwerpen apple, memory, ravensburger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.