NewsFlash: iPhone-app brengt het laatste nieuws per land

NewsFlash is een RSS-lezer voor de iPhone en iPod touch die het nieuws zelf voor je verzamelt. Je kan een nieuwsselectie van verschillende landen als de VS, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Israël maken.

NewsFlash iPhone iPod touch iPadHet laatste nieuws van binnen- en buitenland en over politiek, sport, economie, tech, auto, lifestyle, kunst en meer. De iPhone-applicatie NewsFlash zet het overzichtelijk op een rij, maar niet alleen voor Amerikanen waarop al zoveel RSS-feedprogramma’s op gericht zijn. Je kan behalve de United States ook het laatste nieuws uit Engeland, Duitsland, Italië, Japan, Frankrijk en Israël tot je nemen. NewsFlash selecteert een grote stapel bronnen per nieuwscategorie per land. Het werkt zo goed, dat het zonde is dat Nederland en België nog niet ondersteund worden.

NewsFlash hanteert in principe dezelfde basis als nieuwsapplicaties als Flipboard. Het zet een aantal nieuwsbronnen op een rij en presenteert daar de laatste berichten van. Het is een RSS-reader waarbij de bronnen al voor je geïnstalleerd zijn, zodat al het nieuws vanzelf op je afkomt. NewsFlash verschilt op twee punten echter behoorlijk van het populaire Flipboard. Zo kan je zelf bronnen verwijderen en toevoegen uit een categorie en bovendien is NewsFlash vooral gericht op snelheid.

Het ziet er uit als een doorsnee RSS-lezer die je kan verwachten op de iPhone. De berichten per rubriek staan onder elkaar in een doorscrollbare lijst, met het meest actuele nieuws bovenaan. De app is zo gericht op snelheid, dat er aanvankelijk geen afbeeldingen in de lijst worden geladen. Je kan die optie echter wel aanvinken. Zonder zie je de bron, de artikelkop, een korte inleiding en het tijdstip van plaatsing bij een nieuwsbericht. Hier is geen ruimte voor handelingen als ‘alle berichten markeren als gelezen’; de app ververst het nieuws zo snel dat je de volgende keer na het opstarten al ander nieuws ziet. Zo worden reeds gelezen berichten bijvoorbeeld ook niet lichtgrijs weergegeven. NewsFlash is gewoon een doeltreffende, no-nonsense manier om het laatste nieuws te lezen.

Het verschilt per bron waar je terecht komt als je een artikel selecteert. Soms is dat irritant een mobiele website met een aparte voorpagina, vaak is dat de artikelpagina van de bronwebsite. Dan wel altijd verrijkt door foto’s en andere opmaak die een artikel rijk is. De knoppenbalk bovenin beeld behoudt zijn functies altijd. Je kan op elke pagina de tekst vergroten en verkleinen en een verhaal op Twitter of Facebook delen. Bij websites is er eveneens een standaardinstelling dat advertenties en externe links worden geblokkeerd. Die blokkades kan je opheffen onder die knop. Handig. Wel mist er een knop om naar de vorige pagina binnen een website te gaan.

Met de pijltjesknop in de bovenbalk van NewsFlash, kom je terecht bij de nieuwsgenres waar je uit kan kiezen. Als je die naar rechts swipet, kom je bij een rij vlaggen en talen die staan voor de gebieden waarvan je het nieuws kan lezen. De Amerikaanse en Engelse vlaggen bieden de grootste selectie aan berichten en nieuwsbronnen, maar daar is wel een overlap tussen. Zoek bijvoorbeeld op Engels autonieuws en je leest ook nog over de laatste motorwijzingen van een Lexus voor de Amerikaanse markt – een markt die fundamenteel verschilt van de Europese. Enige finetuning mag dus nog plaatsvinden.

Anders dan dat, wordt het misschien tijd voor een Nederlandse afdeling in de applicatie. Nederland kent een rijke hoeveelheid aan informatiebronnen op allerlei gebieden en NewsFlash biedt een bijna perfecte omgeving om snel het laatste nieuws in te lezen.

Downloaden: NewsFlash (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2012, 10:12
Categorie Nieuws
Onderwerp rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.