Game-update: The Sims Medieval, spectaculaire trailer Shadowgun en Where’s My Water is Game van de Week

Shadowgun is een van de fraaiste games op de iPhone en iPod touch, durven we te stellen voordat de actiegame daadwerkelijk uit is. Where's My Water is een vrolijk spelletje gemáákt voor een touchscreen.

GU VR Header Where's My Water iPhone iPod touchMet je vinger door de modder graven zodat je ruimte maakt voor een stroom water die naar beneden sijpelt. Het is een spelconcept dat zonder touchscreen op zijn minst een beetje bevreemdend zou klinken. Het beschrijft de essentie van de gameplay van Where’s My Water, dat onze onomstreden Game van de Week-winnaar is geworden en kan tippen aan Cut the Rope.

Veelbelovende trailer van Shadowgun

GU VR Shadowgun iPhone iPod touchShadowgun is een actiespel voor de iPhone, iPod touch en iPad dat we al vanaf de eerste bewegende beelden in de gaten houden. In de game van Madfinger Games speel je John Slade, een premiejager die in 2350 af moet rekenen met een doorgedraaid genetisch wetenschapper. Het spel dat je achter de rug van de hoofdpersoon bekijkt, speelt zich af tegen een futuristisch, industrieel decor. De trailer zit flitsend en bijna filmisch in elkaar. Qua gameplay lijkt het op een soort Gears of War voor de Xbox 360, waarin je achter muren en obstakels schuilt en toeslaat als jij de tijd ervoor rijp vindt. Aan de hand van de eerste beelden leek Shadowgun misschien een beetje eentonig te worden, maar in de trailer die nu is vrijgegeven… man man man, qua afwisseling en indrukwekkende set-pieces lijkt het dik in orde te zitten. Is het al 28 september?

The Sims Medieval

GU VR The Sims Medieval iPhone iPod touchOm maar meteen met de deur in het kasteel te vallen: nee, je kan geen eigen huis maken in The Sims Medieval. De architecturale invloed van The Sims Medieval houdt op bij het inrichten en herinrichten van je woning als je meer objecten bij elkaar spaart met werken en andere bezigheden. En bezigheden, zo leert al even spelen met dit spel, heb je genoeg. Bijna zwaarder dan in het echte leven moet je zelf aangemaakte hoofdpersoon slapen, sociaal contact onderhouden, geld verdienen en hobby’s uitoefenen. Medieval biedt een Middel-Eeuws dorpje met verschillende districten waarin je verschillende beroepen kan uitoefenen. Of eigenlijk: missies kan uitvoeren. Speel als een vampier, word schildknaap van een landheer of sla een hengeltje uit en vis. Genoeg mogelijkheden om je mee bezig te houden. Oh shit. We zijn eten en drinken vergeten. Euh, wij beginnen even opnieuw.
Downloaden: The Sims Medieval (€3,99)

Puffle Launch zoeft voorbij

GU VR Puffle Launch iPhone iPod touchVoordat de iPhone er was, klonk een game met 24 levels behoorlijk uitgebreid. Tegenwoordig stelt het niet zoveel meer voor, met het ene na het andere spelletje voor de iPhone en iPod touch dat meteen met 80 levels uitgebracht wordt en daarna ook nog gratis updates krijgt. Het is natuurlijk geen wonder dat het aantal is toegenomen: telefoonspelletjes zijn namelijk uiterst geschikt om op te knippen in meerdere kleine speelsessies. Bovendien bevordert het gevoel van een level uitspelen in vijf minuten het gevoel dat je verder komt. In Puffle Launch ga je razendsnel verder. Je schiet van kanon naar kanon en rolt en stommelt alle gewenste kanten op met de behelmde blob die de hoofdrol van Puffle Launch opeist. Onderweg moet je zoveel mogelijk geel fruit te pakken krijgen en bij het einddoel terecht komen. Ter verhulling van het kleine levelaantal zijn er nog een slo-mo, een turbo en een tijdsproef als extra modi toegevoegd, maar dat is allemaal herhaling. Puffle Launch speelt lekker en heerijk vlot, maar zoeft daardoor ook iets te snel voorbij.
Downloaden: Puffle Launch (€0,79)

Game van de Week: Where’s My Water?

GU VR Game van de WeekEen maand geleden spraken we vol lof over het ongekend goed afgewerkte SPY Mouse, een nieuw spel van de roemruchte iPhone-ontwikkelaar Firemint (Flight Control, Real Racing). En toen, als een donderslag bij heldere hemel, was daar gisteren Where’s My Water. Een spel van Disney waar nog niemand een woord over had gerept. Maar van Disney, dus met een bovengemiddelde afwerking en de aimable hoofdpersoon Swampy de alligator. Die wil graag in bad met zijn rubber eendje, maar macho-croco’s gunnen de halfzachte reptiel zijn pleziertje niet en snijden het water af. Aan de speler de taak om de vloeibare stroom toch naar Swampy’s bad te dirigeren. Die opdracht krijg je in tachtig levels met splitsingen, blokken om te verplaatsen, richtingen om te veranderen en giftige derrie om onschadelijk te maken. In de levels zijn geinige extra’s te sparen en meerdere gratis updates zijn al aangekondigd. Where’s My Water pronkt met dezelfde mix van actie en puzzelen als Cut the Rope en heeft bijna de afwerking van SPY Mouse. De onbetwiste Game van de Week.
Downloaden: Where’s My Water (€0,79)

https://www.youtube.com/watch?v=rgv18mHmGQE

Meer Game-updates staan voor u klaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2011, 19:03
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, shadowgun, sims, where's my water

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.