iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 50-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 50 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Snowflake Weather
Weer-apps zien we wel vaker voorbijkomen, maar Snowflake Weather is toch even anders. Deze app is namelijk ontzettend uitgebreid, maar toch goed te gebruiken. In overzichtelijke schema’s zie je de weersverwachting. Daar krijg je ook handige icoontjes bij zoals een zonnetje of sneeuwvlok. Ook de zonsopgang en zonsondergang zie je in Snowflake Weather.

Snowflake Weather weer-app

De app kost geld, maar daar krijg je wel veel voor terug. Er is een donkere modus met 4 thema’s, Siri-opdrachten, een Apple Watch-app met complicaties, een widget en veel meer. Uiteraard krijg je geen advertenties te zien.

The House of Da Vinci 2

In dit vervolg op de eerste succesvolle game los je puzzels op terwijl je ronddoolt door het huis van Leonardo da Vinci. Je speelt als een leerling van de wetenschapper en kunstenaar. De puzzels zijn geavanceerd. Zo moet je hele mechanismes in het huis laten werken door hendels over te halen in de juiste volgorde. De hele game word je begeleid door een voice-over die je meeneemt in het verhaal.

Mijn Ziggo

Nee, dit is niet hetzelfde als Ziggo Go, hoewel het icoontje er wel op lijkt. In Mijn Ziggo kun je je account en abonnement bij Ziggo overzichtelijk inzien en eventueel aanpassen. Misschien kom je zelfs dingen tegen waarvoor je betaalt, maar niet wil hebben. De app is goed ontworpen en werkt vrij eenvoudig. Ook handig: chatten met de klantenservice, maar dan eindelijk vanuit een app. Een factuur inzien en betalen kan ook.

Invite

Met Invite kun je eenvoudig evenementen aanmaken en bijhouden wie er wel en niet zullen zijn. Je maakt een naam, datum, tijd en locatie aan en geeft eventueel een beschrijving. Vervolgens stuur je het linkje vanuit Invite naar de genodigden. Zij kunnen op hun beurt via de link aangeven of ze komen. Hiervoor hebben ze niet de app nodig, want het werkt ook gewoon in hun browser. De maker van Invite noemt het zelf “de Tikkie voor evenementen.”

BarTunes

BarTunes is een kleine app die helemaal werkt vanuit de menubalk op je Mac. Je kunt ermee je muziek bedienen, en sinds deze week ook in macOS Catalina. Zo geef je de muziek sterren, kun je skippen of terugspoelen en meer. Het icoontje in de menubalk kun je laten veranderen met de muziek. Je ziet dan een miniatuur van de albumhoes van het nummer waar je op dat moment naar luistert. Luister je muziek met de Muziek-app in macOS Catalina, dan is BarTunes een leuke extra.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 december 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.