iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 48-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 48 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Blink
De gezondheid van je ogen; denk jij er wel eens over na? Om je ogen gezond te houden wil Blink je helpen. Met behulp van het TrueDepth-camerasysteem in de iPhone X en nieuwer kan de app zien hoe je ogen staan. Eenvoudige oefeningen laten je bewegen met je ogen en oogleden.

De oefeningen laten je bijvoorbeeld van links naar rechts kijken, en dat een paar keer achter elkaar. Je kunt zelf instellen hoe vaak je per dag je ogen wil trainen. De app is helemaal gratis.

NL-Alarm

Volgende week maandag krijgen we om 12:00 weer een testbericht van NL-Alert. Deze nieuwe app moet als aanvulling dienen voor dit landelijke alarmmiddel. Van NL-Alarm krijg je op basis van jouw locatie een melding zodra er een NL-Alert wordt verzonden naar die locatie. Mocht je dus voor welke reden dan ook géén NL-Alert krijgen, ben je toch op de hoogte. Je hebt natuurlijk wel een internetverbinding nodig.

NL-Alarm app

In NL-Alarm zie je ook een overzicht van alle meldingen die op dit moment actief zijn. Heb je een melding te snel weggedrukt, of wil je nog eens weten wat het advies is? Dan kun je hem weer terugvinden.

Nogmaals: NL-Alarm is geen vervanger van NL-Alert.

Clicker for Disney+

Ben je fan van het nieuwe streamingplatform van Disney, dan kun je nu Clicker for Disney+ downloaden op je Mac. Dit is een onofficiële app voor Disney+ die ervoor zorgt dat je niet meer naar de website hoeft. Je kunt hem bijvoorbeeld in je dock bewaren voor snelle toegang. Clicker for Disney+ heeft ondersteuning voor Picture-in-Picture op de Mac, zodat je films in een klein venster kunt houden. Zo kun je ondertussen even iets anders doen.

Je kunt Clicker for Disney+ gratis downloaden op de website van de ontwikkelaar.

Bekijk ook

Picture in Picture (beeld in beeld) gebruiken op de Mac: YouTube, Amazon Prime en meer

Op de Mac is het mogelijk om video's te bekijken via de Picture in Picture-stand. Hiermee speel je een video af in de hoek van je scherm terwijl je ondertussen iets anders doet. Hoe gebruik je dit en met welke websites en apps werkt het? Je leest het hier!

Aroundsound

Deze app geeft je een unieke manier om geluid te delen met de wereld. Aroundsound noemt zich de ‘Instagram van geluid’ omdat je elkaar ook kunt volgen. Vanuit een widget kun je gauw geluid opnemen van bijvoorbeeld tsjirpende vogels of een flinke plensbui. Na het opnemen kun je de hoogtepunten markeren, zoals een harde donderslag.

Sygic (nu met vernieuwde HUD)

Sygic is een bekende app voor navigatie. Deze week heeft Sygic een interessante update gekregen, namelijk het vernieuwde Heads Up Display (HUD). Dit systeem bestond al langer, maar is nu vernieuwd. De bedoeling is dat je je iPhone op je dashboard legt met het scherm dichtbij je voorruit. Je snelheid, route en meer wordt nu geprojecteerd op je voorruit, zodat je minder vaak naar je instrumentenpaneel hoeft te kijken. Dit is een functie die je normaalgesproken alleen in dure auto’s vindt, maar met Sygic ook op je iPhone. De belangrijkste verbetering aan deze vernieuwde versie is dat de HUD aanpasbaar is. Er zijn verschillende lay-outs, kleuren en meer. Je kan in totaal drie soorten informatie op het scherm weergeven.

Cocoon

Cocoon is bedoeld voor de mensen die het belangrijkst zijn in je leven. Je kunt op dit sociale medium van alles delen, zonder dat de hele wereld er gelijk van weet. Je kunt naast foto’s en video’s ook simpelweg je humeur delen. Denk je even aan een goede vriend(in)? Dan kun je diegene een stil berichtje sturen om dat te laten weten. Zodra diegene zijn of haar telefoon erbij pakt wordt het berichtje getoond.

De app houdt van iedereen bij hoeveel stappen diegene heeft gezet, wat getoond wordt in je vriendenlijst. Je kunt ook gebruikmaken van de chatfunctie. Kortom: een hele intieme app voor je beste vrienden en familie.

AR Pong

Een bekend spel onder studenten: beer pong. Met deze app speel je tegen iemand anders een virtueel potje beer pong. De app maakt hierbij gebruik van augmented reality. Hoe vaker je speelt, hoe beter de app zal werken. Je kunt zelf instellen welke bekers, balletjes en dranken je gebruikt. Om sneller te winnen kun je ook trickshots maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 december 2019 om 11:02
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.