iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 47-2019 in App Gemist

Seque, FiLMiC Firstlight, Drawland en meer

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 47 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Seque

We zien regelmatig apps voorbij komen die je willen helpen met focussen. Seque pakt het wat anders aan dan de meeste apps. In deze goed ontworpen app vul je in wat je op een dag gedaan wil krijgen. Daarbij geef je aan hoe lang je je maximaal wil focussen op een dag. Per taak geef je dan weer aan hoe lang je ermee bezig wil zijn. De app houdt overzichtelijk bij hoeveel focustijd je nog over hebt. Omdat je focustimer groot op het scherm wordt getoond zullen anderen je niet storen.

De ontwikkelaars van de app liepen tijdens hun werk zelf tegen het probleem aan dat ze steeds werden afgeleid. Omdat ze niks konden vinden wat werkte zoals zij wilden, besloten ze Seque te ontwikkelen. En het resultaat mag er zijn. Je krijgt trouwens ook achievements als je je aan je doelen houdt. De app is gratis te downloaden, maar vereist een abonnement van €1,99 per maand na een maand proefperiode.

Apple Developer

Al jaren heeft Apple de WWDC-app in de App Store staan. Ieder jaar tijdens deze conferentie worden er artikelen op gezet en kun je video’s voor ontwikkelaars bekijken. Ook de plattegrond van het evenementengebouw is er te vinden. Tot deze week kon je deze app alleen goed gebruiken tijdens de WWDC. Apple heeft de naam van de app nu veranderd naar Apple Developer, en zal de app het hele jaar door voorzien van nieuws voor ontwikkelaars. Dat geeft de app een stuk meer nut. Voorheen moest je alle informatie uit verschillende kanalen halen, maar dat is gelukkig verleden tijd.

FiLMiC Firstlight

Misschien ken je FiLMiC Pro al. Met die app kun je hoge kwaliteit video schieten met je iPhone, omdat je zelf de controle over alle instellingen hebt. Dezelfde makers hebben nu ook FiLMiC Firstlight; een fotocamera-app. Met de gratis versie kun je al redelijk wat, maar er is ook een premiumabonnement voor €0,99 per maand of €8,99 per jaar. Daarmee kun je RAW-foto’s schieten, de ISO-waarde bepalen, de sluitertijd instellen en meer. Wie dus op zoek is naar een goede fotografie-app is bij FiLMiC Firstlight aan het juiste adres.

Drawland

Deze app voor kinderen leert ze tekenen en schrijven. In de app moeten kinderen dingen namaken, en de app beoordeelt hoe nauwkeurig het is gedaan. Drawland is ontworpen voor de eerste stapjes in het tekenen en schrijven, maar ook voor kinderen met meer ervaring kan het geschikt zijn. Er zitten meer dan 200 opdrachten in. Van stoplichten tot koeien, kinderen leren het allemaal tekenen. Na de eerste paar lessen kun je beslissen of je de losse pakketten van €0,99 per stuk aanschaft.

Metapho

Heb je een iPhone 11 of iPhone 11 Pro? Dan kan jouw iPhone zogenaamde Deep Fusion-foto’s maken. Ook heb je een geavanceerde nachtmodus in de iPhone 11-camera. Maar hoe weet je achteraf nou of je ook daadwerkelijk gebruik hebt gemaakt van die functies? Deep Fusion kun je immers niet zelf aan- en uitzetten. Met Metapho kun je dat nu inzien. Laad een foto in de app, en je ziet direct welk bestandsformaat de foto heeft. Daar staat ook bij of je Deep Fusion of nachtmodus hebt gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 november 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.