iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 47-2017 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

iCulture: App GemistIn de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: A Boy and His Blob

De naam is wat gek, maar A Boy and His Blob is een bekende en hooggewaardeerde platformgame die jaren geleden al voor meerdere platformen verscheen. Nu is de game ook te spelen op je iPhone en iPad. In de game los je puzzels op door je Blob zaadjes te geven. Hierdoor kan hij transformeren in allerlei objecten, waardoor je de puzzels op kunt lossen. Denk bijvoorbeeld aan een ladder of trampoline om hogerop te komen. De game heeft in totaal veertig levels waar je doorheen kunt springen met je Blob. De game heeft ook nog een leuke cartoonachtige uitstraling en is best vermakelijk. Na de eerste aanschaf loop je niet tegen verborgen in-app aankopen aan, dus je kunt ongestoord blijven spelen.

GymKing

Als je wil gaan sporten en op zoek bent naar een eenvoudige app om je workouts mee vast te leggen, dan kan GymKing jouw redding zijn. Deze sportieve app focust op het trainen van je spieren, zoals je borstspieren, armen en benen. In een soort dagboek hou je bij wat je allemaal gedaan hebt en met een enkele tik bekijk je al je persoonlijke records. Je kunt ook nog notities aan je workouts toevoegen, zoadat je voor de volgende keer weet waar je op moet letten. De app is vrij kaal qua vormgeving, maar dat maakt hem niet per se minder bruikbaar.

Social Graces

Een huishouden runnen kan een behoorlijk karwei zijn, helemaal als er meerdere (jonge) kinderen in het gezin zitten. Social Graces is een app die je daarbij wil helpen. Je kunt in de app taken opstellen die volbracht moeten worden en je kunt je kinderen een eigen profiel aan laten maken. Met een puntensysteem kun je kinderen belonen en ze zo motiveren om hun taken te volbrengen. De app kan behalve door ouders ook gebruikt worden door opvoeders of grootouders. Je kunt maximaal vijf volwassenprofielen aanmaken, dus het is niet alleen gebonden aan de ouders.

Faraway 2: Jungle Escape

Faraway 2 is een soort escape room, maar dan in de jungle. In het spel moet je puzzels oplossen in totaal achttien verschillende tempels, die allemaal het jungle-thema hebben. Het spel speelt zich af in een prachtige 3D-omgeving en is daarom ook nog aantrekkelijk om te zien. Maar Faraway 2 biedt niet zomaar een reeks puzzels, want er zit ook nog een spannend verhaal in waarin je op zoek gaat naar je verloren vader. Faraway 2 is geoptimaliseerd voor de iPhone X, dus het spel ziet er daar extra mooi uit. Je kunt de eerste negen levels gratis spelen en voor de overige puzzels moet je eenmalig €3,49 betalen.

Snail Ride

Wie had gedacht dat spelen met een slak zo leuk kon zijn? In Snail Ride bestuur je een slak die afdaalt langs een tak. Het is aan jou om daarbij de stekels en andere insecten te ontwijken door op het scherm te tikken. De game bestuur je door simpelweg het scherm aan te tikken, dus ideaal om met één hand te spelen. Maar alleen het ontwijken is niet genoeg, want je moet ook de bubbels verzamelen om te blijven overleven. Je kunt in de game veertig slakken verzamelen en tijdelijke power-ups maken je bijna onsterfelijk. Snail Ride bevat ook nog grappige iMessage-stickers die je in je gesprek kunt plakken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2017, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.