Peaks beleggen-app

Peaks-app laat je beleggen met wisselgeld

Met de Peaks-app kun je ongemerkt beleggen. Zet elke dag je wisselgeld om naar beleggingen en je 'spaart' ongemerkt voor iets leuks.

Peaks beleggen-app

Sparen bij je bank levert weinig op en daarom zijn er allerlei nieuwe financiële bedrijfjes die iets nieuws verzinnen. Peaks is een nieuwe app die je wil laten kennismaken met beleggen. Het gaat niet om grof geld, maar om kleine beetjes wisselgeld. Elke bankoverschrijving wordt afgerond naar een hele euro en het verschil gaat naar jouw pot met beleggingen. Zo kun je ongemerkt een wat opzij zetten, met geld dat je toch niet direct zult missen.

Peaks laat je beleggen met wisselgeld

Er is al een Nederlandse app waarmee je het beleggen kunt proberen, namelijk Bux. Maar bij Peaks is de insteek toch net iets anders: deze app zorgt er automatisch voor dat je belegt met geld dat je toch niet direct nodig hebt. Het gaat om kleine bedragen, maar gaandeweg kan het toch een aardig bedrag opleveren. Tenminste, als het goed gaat op de beurs, want net als bij alle beleggingen loop je het risico op (forse) koersdalingen. Peaks is een Amsterdamse start-up, gesteund door de Rabobank. Vandaar dat het afronden momenteel alleen werkt met Rabobank-rekeningen. Vanaf 2018 kunnen ook klanten van andere banken er gebruik van maken. Zit je bij een andere bank dan kun je bijvoorbeeld kiezen om 1 euro per dag opzij te zetten of een eenmalig of maandelijks bedrag in te leggen.

Risico’s
Met kleine bedragen maak je kennis met beleggen. Het werkt als volgt: je rekent een brood af voor 1,60 euro en Peaks rond dit af naar 2 euro. De veertig cent gaat naar je tijdelijke spaarpot. Wekelijks kijkt Peaks wat er in de spaarpot zit en stort dat geldt in duurzame indexfondsen, zodat het risico meteen is gespreid. Wil je wel zelf kiezen, dan heb je de keuze uit Mild, Pittig, Scherp of Heet, elk met een ander risicoprofiel. Je bepaalt zelf welk risico je nog acceptabel vindt.

Kosten
De app kost 1 euro per maand, met een probeerperiode van 3 maanden. Om ook jongeren aan het beleggen te krijgen kunnen mensen tussen 18 en 22 jaar er helemaal gratis gebruik van maken. Er zitten ook kosten aan vast: bij 2500 euro of meer betaal je 0,5 procent over het totaalbedrag. Ook heb je te maken met beheerkosten van de indexfondsen, die tussen de 0,2 en 0,4 procent per jaar bedragen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2017, 21:05
Categorie Apps
Onderwerpen bank, beleggen
Device iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.