iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de beste nieuwe Nederlandse apps van november 2017

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand november 2017? iCulture zet de beste en interessantste voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

iCulture: Nederlandse apps

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit nieuwe maandelijkse overzicht brengen we de beste iPhone apps en iPad apps van de lage landen bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Mirror TV van AirBeam

Als je het scherm van je iPhone of iPad wil streamen naar je televisie, heb je daar een Apple TV of Chromecast voor nodig. Mirror van de Nederlandse ontwikkelaar AirBeam TV laat je het complete beeld van je iPhone direct op je televisie afspelen. Dit is mogelijk dankzij de Schermopname-functie van iOS 11. Door deze te activeren nadat je de Mirror-app geïnstalleerd hebt, kun je het beeld en de audio van je iPhone of iPad op je televisie afspelen.

Afhankelijk van het merk televisie, heb je een specifieke versie van de app nodig. Er zijn momenteel drie versies, namelijk voor Samsung, LG en Sony televisies. Welke modellen er precies ondersteund worden, wordt bij de app aangegeven. In de meeste gevallen gaat het om televisies uit 2012 en nieuwer, waardoor de meest gangbare modellen ondersteund worden.

Coinfolix

Heb je Bitcoins of andere cryptocurrency, dan kun je alle prijzen van deze valuta terecht bij de Nederlandse app Coinfolix. Je kunt in de app invullen hoeveel je precies hebt, zodat je het verloop en de waarde nauwkeurig in de gaten kunt houden. Er is ook een ranglijst, zodat je kunt zien welke type het meeste waard is. Bovendien kun je de app beveiligen met een toegangscode en Touch ID of Face ID, zodat niet zomaar iedereen in jouw digitale portemonnee kan kijken. Mocht je bang zijn voor de beveiliging, dan is het goed om te weten dat alle gegevens op je toestel zelf staan en niet gesynchroniseerd worden met een server. De app is ook nog geoptimaliseerd voor de iPhone X, dus hij ziet er ook daar mooi uit.

Coinfolix overzicht. Coinfolix waarde bekijken.

Bomen

Nee, deze app gaat niet over allerlei soorten bomen. Het is namelijk een kaartspel waarin alles draait om een goed geheugen, bluf en goed inlevingsvermogen. Je moet in Bomen van tevoren een schatting geven van het aantal handen dat je denkt te gaan winnen. De eerste ronde begint met slechts één kaart, maar uiteindelijk loopt dit op tot acht kaarten. Omdat er dan meer kaarten in het spel zijn, wordt een schatting maken behoorlijk lastig. Elke ronde heeft een andere troefkaart. Je kunt Bomen zowel online als offline spelen en mochten de regels niet duidelijk zijn, dan worden ze in de app zelf uitgelegd.

Bomen kaartspel.

Parc

Als je als ouder meer zicht wil hebben op de kinderen waar jouw eigen kind contact mee heeft, dan kan de Parc-app je daarbij helpen. Parc is een sociaal netwerk dat gebouwd is rondom de vriendjes van je kind. Ouders kunnen hierin contact leggen en bijvoorbeeld activiteiten delen en chatten. Met Parc deel je ook je agenda en hobby’s, zodat het voor je kind ook leuker is om af te spreken met andere kinderen. Door actief van de app gebruik te maken, kun je ook zien welk vriendje vandaag iets gepland heeft en welke niet.

Activiteit in Parc. Agenda in Parc.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2017, 13:00
Categorieën Belgische apps, Nederlandse apps
Onderwerp nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.