iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 42-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 42 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: DuoCam
Met DuoCam film je jezelf én jouw uitzicht. De app maakt hiervoor tegelijkertijd gebruik van de twee camera’s van de recente iPhones. Dat is leuk als je bijvoorbeeld gaat skydiven, of iets anders waarbij jouw gezicht én uitzicht leuk is om in beeld te brengen. Normaalgesproken zou je alleen één camera tegelijk kunnen gebruiken., maar met DuoCam kan dat dus voor twee op hetzelfde moment.

Je kan je gemaakte video meteen doorsturen naar allerlei kanalen, waaronder je Instagram Stories. Deze app werkt alleen voor de iPhone XR, iPhone XS en nieuwer. Je hebt ook iOS 13 of nieuwer nodig. De app is gratis te gebruiken, maar je kunt wel doneren aan de appmaker als je de app waardeert.

VueScan

Sinds macOS Catalina kun je niet langer gebruikmaken van 32-bit apps, omdat Apple nu volledig is overgestapt op 64-bit. Hierdoor is een aantal apps onbruikbaar. Zo ook apps van scanners van bijvoorbeeld Canon en Epson. Met VueScan kun je deze apps weer gebruiken in macOS Catalina. De app heeft ondersteuning voor meer dan 6000 scanners van 42 fabrikanten, dus de kans is groot dat jouw scanner hieronder valt. Er is ondersteuning voor een flatbeds en documentlades.

VueScan is gratis te proberen op de website van de ontwikkelaar. Na de proefperiode kost het $39.

Prizmo Go 3.0

Deze bekende tekstvanger heeft een nieuwe update gekregen. Je kunt hiermee teksten scannen en omzetten in digitale tekstbestanden. Zo is er ondersteuning voor de donkere modus in iOS 13. Ook kan Prizmo Go nu gebogen teksten herkennen, zodat je niet altijd het papier kaarsrecht hoeft te hebben. Shortcuts zijn nu ook ondersteund om het tekstvang-proces sneller te maken. Wil je een volledige documentscanner van Prizmo, check die dan hier.

Aura

Met Aura kun je vanaf je Apple Watch je stemming en gevoelens bijhouden. Je kunt op vier niveaus selecteren hoe blij je je voelt, van heel blij tot heel verdrietig. Op je Apple Watch krijg je een overzicht van de afgelopen maand, die vrij eenvoudig is ontworpen. De ontwikkelaar beweert geen data door te sturen, omdat alles op jouw apparaat blijft. Wil je je gegevens verwijderen, dan is daar een handig knopje voor. Aura werkt alleen op de Apple Watch, dus je hebt geen iPhone-app nodig. Je hebt daardoor wel minimaal watchOS 6 nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 oktober 2019 om 2:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.