iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 43-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 43 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: GameClub
Deze week ging GameClub van start, een nieuwe dienst waarmee je voor een vast bedrag per maand allerlei klassieke mobiele games kan spelen. GameClub is dan ook een verzameling van tientallen games uit het vroege iOS-tijdperk. Sommige van deze games hebben de overgang naar 64-bit niet overleefd, waardoor ze sinds een paar jaar niet meer beschikbaar zijn. GameClub brengt deze oude games nu terug.

Om te beginnen zijn er tientallen titels beschikbaar, waaronder Super Crate Box en Hook Champ. In de trailer zie je een selectie van titels voorbij komen. De komende tijd breidt de dienst nog verder uit. Om de games te kunnen spelen heb je een account nodig en betaal je €4,99 per maand. Titels die je in een ver verleden al eens gekocht had, zijn nu gratis te spelen. Een aantal games werken ook met een controller, maar volgens de makers wordt dit binnenkort nog uitgebreid. Het voordeel is dat je geen internetverbinding nodig hebt om te kunnen spelen en dat er geen advertenties en in-app aankopen in zitten. In dat opzicht is de dienst vergelijkbaar met Apple Arcade.

Lees ook ons eerdere artikel over de start van GameClub.

das Image Search and Explore

Op zoek naar een afbeelding? Dan kan deze app je erbij helpen. Je kan zoeken naar afbeeldingen via Bing, Flickr en Pinterest. Met de app zoek je op onderwerp en gebruik je filters om mooie plaatjes te vinden. Je kiest uit verschillende weergaven, waaronder een raster met voorvertoningen van de plaatjes. Met de Trendins-optie weet je altijd welke afbeeldingen populair zijn en je kan zelfs gifs zoeken dankzij de filteroptie.

Madurodam

Breng je een bezoekje aan Madurodam, het grootste kleinste dorp van Nederland? Dan is het leuk om daar de nieuwe app bij te gebruiken. Met de Madurodam-app bekijk je meer dan 120 achtergrondverhalen, volg je allerlei routes en interactieve belevingen. De app heeft ook een zoekfunctie, zowel voor attracties in het park als voorzieningen zoals restaurants en toiletten. Het is helaas niet mogelijk om kaartjes via de app te kopen en te laten scannen.

Rome: Total War – Alexander

Altijd al Alexander de Grote willen zijn? Dat kan nu ook op de iPhone. De Alexander-editie van Rome: Total War is vanaf deze week ook voor iPhone beschikbaar. De iPad-versie verscheen al eerder, maar met de iPhone-versie heb je hem altijd binnen handbereik. Het was oorspronkelijk een uitbreiding op de eerste Rome: Total War, maar op de iPhone en iPad is het een eenmalige losse aankoop, zonder verdere in-app aankopen. Heb je deze versie van de bekende tactische game eerder al op je iPad gekocht, dan is de iPhone-versie gratis.

Fender Songs

Speel je gitaar? Dan ben je vast wel bekend met het gitaarmerk Fender. Zij hebben nu een nieuwe app uitgebracht genaamd Fender Songs. Met de app kun je meespelen met je favoriete muziek op Apple Music. De app werkt namelijk samen met Apple’s eigen muziekdienst. Je bekijkt de akkoorden, bladert door de teksten en maakt je eigen afspeellijsten.

Let op: Helaas is de app op dit moment nog alleen beschikbaar in de VS. Bovendien moet je $4,99 per maand betalen. Uiteindelijk moet de app ook in andere landen uitkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 oktober 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.