iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 41-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 41 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Pixelmator Pro
Deze week kwam een grote update voor Pixelmator Pro uit. Dit alternatief voor Photoshop brengt ondersteuning voor Sidecar met versie 1.5. Hiermee kun je op een daarvoor geschikte iPad tekenen met de Apple Pencil, wat een-op-een wordt overgenomen in Pixelmator Pro.

Bekijk ook

Pixelmator Pro heeft nu ondersteuning voor Sidecar, de nieuwe Mac Pro en meer

Pixelmator Pro heeft vandaag versie 1.5 uitgegeven. Deze versie bevat ondersteuning voor de nieuwste functies in macOS Catalina, en bereidt zich voor op de komst van de nieuwe Mac Pro en het Pro Display XDR.

Verder biedt deze creatieve app ondersteuning voor de Mac Pro, die dit najaar wordt verwacht. De app presteert vele malen sneller dan de vorige versie, dankzij verschillende verbeteringen van de engine. Er wordt door gebruik van machine learning een nieuwe denoise-tool geïntroduceerd. Hiermee haal je ruis weg uit foto’s en afbeeldingen, ook als die ruis is veroorzaakt door digitale compressie.

OmniDiskSweeper

Heb je na jaren niet opruimen veel onnodige en grote bestanden op je Mac verzameld? Dan is OmniDiskSweeper misschien iets voor jou. Deze gratis app controleert alle bestanden op je Mac, die vervolgens op grootte worden gesorteerd. Je kunt gemakkelijk je Mac opschonen in een mum van tijd. De app is geoptimaliseerd om te gebruiken met macOS Catalina, en ondersteunt nu ook donkere modus.

Je zult onder macOS Catalina merken dat je veel pop-ups krijgt om toegang tot van alles en nog wat te verlenen aan deze app. De ontwikkelaars zijn ervan op de hoogte, maar het heeft alles te maken met de nieuwe beveiligingsfuncties in macOS. Als er wordt gevraagd om toestemming tot je contacten, dan is dat alleen omdat de app simpelweg alle bestanden checkt op hoe groot ze zijn. De inhoud van de bestanden worden niet daadwerkelijk uitgelezen.

OmniDiskSweeper is gratis te downloaden vanaf de website van de ontwikkelaar.

Adobe Creative Cloud

Gebruikers van Adobe Creative Cloud zullen blij zijn met deze update. De app is goed overzichtelijk met een nieuw ontwerp. In Creative Cloud vind je nu tutorials over allerlei Adobe-apps, zoals Photoshop en Premiere Pro. Omdat Adobe steeds meer professionele apps uitbrengt, kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Daarom is de zoekfunctie nu verbeterd. Je kunt bijvoorbeeld filteren op toepassing van apps.

Deze update is geen reden om over te stappen naar Creative Cloud als je al iets anders gebruikt, maar voor bestaande abonnees is het vernieuwde ontwerp zeer welkom.

Adobe Creative Cloud is aan te schaffen op de website van Adobe.

SnipNotes 3

De notitie-app SnipNotes 3 heeft deze week een update gekregen. De app is klaar voor iOS 13 en ondersteunt zoals veel andere apps nu ook de nieuwe donkere modus. Je kunt een widget instellen en notities direct openen zonder de app op te zoeken. Heb je een link naar een website gekopieerd? Dan kan SnipNotes daar automatisch een notitie van maken, zodat je later nog eens een kijkje kunt nemen.

Gebruik je SnipNotes op je iPad met iPadOS 13? Dan kun je gebruikmaken van verschillende vensters van dezelfde app. Dat komt goed van pas als je meerdere notities tegelijk wil bewerken.

Bekijk ook

Zo gebruik je de donkere modus op je iPhone en iPad

In deze tip lees je hoe je de donkere modus op de iPhone en iPad werkt. We laten zien hoe je de instelling handmatig wijzigt, maar ook hoe je het automatisch kunt laten wijzigen afhankelijk van de tijd of zonnestand.

Twitter voor Mac

Twitter is terug op de Mac. De app verdween in februari 2018 en was in de periode daarvoor eigenlijk slecht onderhouden. Het bedrijf gaf voorrang aan de mobiele apps. Met de komst van Catalyst wordt het gemakkelijker om iPad-apps om te zetten naar macOS en daar heeft Twitter gebruik van gemaakt. De app is nog niet helemaal perfect, maar omdat het dezelfde code gebruikt als de iOS-versie hopen we dat er nu vaker updates zullen verschijnen.

Bekijk ook

Twitter brengt Mac-app terug, nu te downloaden uit Mac App Store

Twitter heeft met behulp van Apple's Catalyst de Mac-app teruggebracht naar de desktop. De app is gebaseerd op de tegenhanger op de iPad en heeft een automatische donkere modus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 oktober 2019 om 11:25
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.