iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 32-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 32 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Journey
Journey voor de iPhone is dé game voor als je even lekker wil ontspannen. Het enige wat je in deze rustgevende game doet is ronddwalen door prachtige landschappen. Er zit geen gesproken tekst in de game. Onder begeleiding van klassieke muziek en omgevingsgeluiden probeert Journey je na te laten denken over rust en hoe mooi het leven is. De game kwam in 2012 al uit op de Playstation, maar is nu dus ook op je iPhone en iPad te spelen. Het spel heeft meerdere prijzen gekregen voor de originele insteek. De muziek won zelfs een Grammy Award.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Door de prachtige uitstraling en de rustgevende gameplay is de game ideaal voor tijdens de vakantie. Voor mensen die een afkeer hebben tegen in-app aankopen, is het goed om te weten dat je de game voor een eenmalige aanschaf helemaal kunt spelen. Voor €5,49 haal je dus de complete game in huis, zonder dat je achteraf nog extra’s moet bijkopen.

Bekijk ook

Ontdek spannende werelden in de game Journey: nu op iOS

De prijswinnende game Journey is nu ook op iPhone en iPad te spelen. Journey verscheen in 2012 op de PlayStation en is gemaakt door Thatgamecompany. Het beste speel je de game zonder er vooraf te veel over na te denken.

MacThemes

Met MacThemes geef je in een handomdraai je Mac een ander thema. Word je moe van die standaard icoontjes in het Dock van je Mac, dan kun je thema’s downloaden. MacThemes zorgt ervoor dat je Dock weer een frisse look heeft. Je kunt ook terug in de tijd door een Dock van het oude Mac OS X Mountain Lion te installeren.

https://twitter.com/MacThemesCo/status/1156934623869493248

Er zit een risico verbonden aan het gebruik van MacThemes. Omdat de app bepaalde bestanden moet overschrijven heeft het toegang nodig tot de root van jouw systeem. Daardoor wordt de SIP (een beveiligingssysteem van de Mac) uitgeschakeld. Wil je dat risico nemen in ruil voor een mooi nieuw Dock, dan kun je MacThemes gratis downloaden op GitHub.

Larry – Wet Dreams Don’t Dry

Larry komt rechtstreeks uit de jaren ’80 naar de 21e eeuw en komt erachter dat er wel héél veel is veranderd in de technologie: zelfs daten is nu digitaal! Larry moet Timber (een parodie op Tinder) gebruiken om met vrouwen te daten en zo zijn Timberscore te verbeteren, waardoor hij uiteindelijk bij Faith terechtkomt. Hij wordt stapelverliefd op haar. Je baant je een weg door het verhaal doormiddel van het spelen van puzzels en interactie met meer dan 30 karakters in de game. De volledige game is te koop voor €14,99, maar je kunt het spel gratis proberen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Space Browser

Space Browser is een iPad-browser speciaal voor iedereen die vaak veel tabbladen heeft openstaan. Je kunt tabbladen organiseren in spaces, een soort slimme mappen. Zo maak je bijvoorbeeld een map voor werk, en eentje voor de vakantie die je aan het plannen bent. Ook is er een functie waarmee je oude tabbladen kunt terughalen. De geschiedenis van je bezochte tabbladen kun je gemakkelijk terugzien op een tijdlijn. Space Browser is gratis te proberen. Een abonnement kost €2,99 per maand of €24,99 per jaar. De ontwikkelaar is van plan de browser later uit te breiden met nog meer originele functies.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

WePop

Met WePop kun je je foto’s en video’s verbeteren met behulp van verschillende effecten. Sommige van deze effecten reageren op het geluid van de video of van muziek die je toevoegt. WePop doet denken aan de editor van de populaire muziekapp TikTok, maar is uitgebreider en heeft een ander design. De app heeft meer lettertypes en meer effecten dan TikTok.

De app is gratis, maar sommige effecten zoals distort, split of vibrate zijn apart aan te schaffen. Deze effecten kosten €0,99 per stuk.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Pasta

Door Pasta te gebruiken wordt alles wat je kopieert op je Mac onthouden. Ook kun je alles wat je gekopieerd hebt beheren en sorteren in mapjes of collecties. Dit overzicht kun je zelf aanpassen door het aantal rijen en kolommen te bewerken. Heb je geen zin om zelf orde te houden, dan doet Pasta dat voor je. Naarmate je meer dingen kopieert worden ze automatisch gesorteerd per app waarin gekopieerd is. Kopieer je een wachtwoord, dan zal Pasta deze veiligstellen op je Mac en versleutelen.

Pasta is gratis te downloaden, maar de gratis versie onthoudt enkel de laatste 20 dingen die je gekopieerd hebt. Door te upgraden naar Pasta Pro wordt dit verhoogd naar de laatste 1000. Pasta Pro kost eenmalig €12,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 augustus 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.