iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 33-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 33 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Vectornator X

Vectornator X is een graphic design tool voor de iPad en iPhone die iedereen kan gebruiken. Je kunt er onder andere illustraties, gebruiksinterfaces en web designs mee maken. Met Vectornator X kun je je afbeeldingen meteen converteren tot vectorbestanden. De app is compatibel met Adobe Illustrator en Creative Cloud. Ook synchroniseert Vectornator X je gegevens in iCloud. Op de iPad kun je gebruikmaken van drag and drop, Split View en zelfgemaakte lettertypes. Gebruik je een toetsenbord bij je iPad, dan kun je gebruikmaken van sneltoetsen. De app is geoptimaliseerd voor de iPad Pro en Apple Pencil.

Eind dit jaar is de ontwikkelaar van Vectornator X van plan om een Mac-versie uit te brengen van deze tool. Deze zou ontworpen zijn voor macOS Catalina. Ook zit er een speciale samenwerk-tool in de pijplijn voor later dit jaar. Genoeg om naar uit te kijken dus! Er zitten vooralsnog geen in-app aankopen in Vectornator X.

HobNow

HobNow is een app bedoeld voor spontane uitjes. Met nieuwe en bestaande connecties kun je gemakkelijk activiteiten ondernemen zoals bowlen en zelfs een escape room. HobNow biedt een reserveringssysteem voor activiteiten waarmee je op een nieuwe manier leuke dingen doet met vrienden. Het is ook mogelijk om met onbekenden wat leuks te gaan doen. Wie weet vind je wel een nieuwe goede vriend! Wanneer je je aanmeldt bij HobNow kom je op het hoofdmenu van de app terecht. Hierop zie je onder andere wat er te doen is bij jou in de buurt en welke evenementen (Hobs) er zijn. Wij vinden deze insteek origineel en we zijn benieuwd hoe het uitpakt.

Het gebruik van de app is volledig gratis. Meedoen aan activiteiten kost natuurlijk wel geld. Je betaalt dan de kosten die het bedrijf in kwestie vraagt voor een activiteit. Ook krijgt HobNow een vergoeding van €2 per gast.

Pikast

Pikast is een podcast-app voor liefhebbers van boeken. In de app zijn meer dan 100,000 podcasts te beluisteren, die allemaal over boeken gaan. In sommige podcasts wordt een boek besproken, in andere komt de auteur aan het woord. Pikast is daarmee de perfecte combinatie voor iedereen die graag leest, maar ook graag naar podcasts luistert. Boeken zijn in de database op te zoeken op bijvoorbeeld genre, auteur of publicatiedatum. Pikast bevat geen in-app aankopen.

Artyline

Ben je bezig met het ontwikkelen van een app? Dan kan Artyline het zware werk voor je verzachten. Iedere app heeft natuurlijk een gebruiksinterface nodig. Artyline kan een sketch op papier scannen en met kunstmatige intelligentie omzetten in fraai ontworpen systeemelementen zoals knoppen en tekstblokken. De app biedt verschillende stijlen om je app in te ontwerpen. Heb je een mooi ontwerp? Dan kun je je app testen en de resultaten analyseren. Je kunt je prototype ook exporteren naar Xcode op de Mac.

Dice

Met Dice heb je altijd een dobbelsteen bij de hand voor de tabletop roleplaying game Dungeons and Dragons. De app is ontworpen door de ontwikkelaar van PCalc. Dice heeft realistische 3D graphics en verschillende soorten dobbelstenen om uit te kiezen. Je gooit de dobbelsteen op door ze omhoog te vegen. Je kunt ook meerdere dobbelstenen tegelijk opgooien. Dice ondersteunt zowel Split Screen als Slide Over op de iPad. Op die manier kun je de app bijvoorbeeld gebruiken naast een RPG app. Je kunt ook een dobbelsteen opgooien vanaf je pols met de bijbehorende Apple Watch-app. Dice bevat geen advertenties en heeft ook geen in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 augustus 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.