iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 20-2018 in App Gemist

Neverthink, WeatherKit en meer

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: WeatherKit

WeatherKit heette voorheen Aerium, maar die naam vonden gebruikers misschien toch iets te ingewikkeld. Het gaat om een eenvoudige weerapp, die toch genoeg te bieden heeft – vooral als je de Pro-versie neemt. Wanneer je de app voor de eerste keer opent, zul je de WeatherKit toestemming moeten geven om je locatie in te zien en om berichten te kunnen sturen. Vervolgens kom je op het beginscherm van de app waarop het weer staat van je huidige locatie.

De app is gratis te gebruiken, maar je hebt dan beperkte mogelijkheden. Voor WeatherKit Pro betaal je €0,99 per maand, €8,99 per jaar of eenmalig €17,99. WeatherKit Pro geeft je de mogelijkheid om naar meer dan één stad te kijken. Ook kun je vijf dagen vooruit kijken in plaats van twee dagen.

Telescope

Telescope is een eenvoudige RSS-app waarmee je het nieuws kunt volgen. Bij het openen van de app selecteer de gewenste media, bijvoorbeeld nieuwssites of websites van kranten. Als je een aantal interessante aangevinkt hebt, kun je beginnen met lezen. In een overzichtelijk lijstje vind je alle recente nieuwsartikelen van je favoriete media. Er zijn alleen Engelstalige nieuwsmedia in te vinden, dus voor de NOS of iCulture zul je zelf de RSS-feed moeten toevoegen.

Tweetbot 3

Er is een nieuwe versie van Tweetbot uitgekomen voor de Mac. De app is compleet vernieuwd en ziet er een stuk overzichtelijker uit. Er is een nieuw appicoon en alles werkt net even wat sneller. Ook is de app nu voorzien van een donker thema, mocht je dit prettig vinden. Het bedrijf achter de app, Tapbots, heeft ervoor gekozen om een compleet nieuwe app uit te brengen en dat betekent ook dat bestaande gebruikers opnieuw zullen moeten betalen. In ons artikel over de vernieuwde Tweetbot vind je meer informatie over deze app.

Neverthink

Neverthink geeft antwoord op de vraag: wat zal ik nu weer eens kijken? Het lijkt op YouTube, maar werkt net even anders. Het hoofdmenu van de app bestaat uit een aantal emoji die staan voor een bepaald onderwerp. Je kiest bijvoorbeeld voor ‘AWWW’ en krijgt bovenaan het scherm dan allemaal schattige video’s van babydieren te zien. Zo hoef je zelf niet meer te zoeken en je hoeft er zelfs niet meer over na te denken. Neverthink speelt de video’s na elkaar af, dus daar gaat je vrije tijd…

Battleship: Official Edition

Zeeslag ken je waarschijnlijk wel, dat spelletje waarbij je elkaars bootjes moet beschieten en degene van wie al zijn bootjes zijn gezonken verliest het spelletje. Er zijn al een heleboel spelletjes te vinden in de App Store die hierop lijken, maar de officiële uitvoering is toch wel een van de betere versies. Er zijn een aantal verschillende manieren om deze Battleship: Official Edition te spelen, wat zorgt voor eenextra uitdaging. Je kunt tegen een computer spelen, maar ook tegen andere spelers van over de hele wereld. Verkrijgbaar voor €1,09 in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.