iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 19-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Bombarika
Bombarika is een nieuwe game die qua uiterlijk wat weg heeft van Monument Valley. Bombarika heeft echter geen verhaal, maar dat maakt de game niet minder interessant.Elk level bestaat uit een typische woonkamer en het doel is om de bom die verschijnt uit de kamer weg te werken. Je gebruikt daarbij alledaagse voorwerpen, zoals deuren, trappen, lampen en meer. Het belangrijkste is dat je erop tijd bij bent, want de bom mag niet in de kamer ontploffen. De game heeft in totaal 14 levels, waardoor hij niet heel erg lang is. Er zijn ook verschillende soorten bommen, waardoor de game genoeg uitdaging biedt.

Shoot! I Smoke

Roken is slecht voor je gezondheid, maar ook luchtvervuiling kan voor verslechtering van je gezondheid zorgen. De app Shoot! I Smoke combineert deze twee problemen in één app. De app bepaalt de luchtvervuiling bij jou in de buurt aan de hand van het aantal sigaretten per dag. De berekening van het aantal sigaretten is afkomstig van een analist van Berkeley Earth. De app moet je vooral bewust maken van de kwaliteit van de lucht om je heen. We bespraken de app al eerder deze week, maar vonden hem belangrijk genoeg om nogmaals onder de aandacht te brengen.

Retrobatch

Als je veel met afbeeldingen werkt, kan deze Mac-app bijzonder goed van pas komen. Retrobatch laat je namelijk een groot aantal afbeeldingen tegelijk bewerken. Je plaatst simpelweg een hele map in de app en voegt daar bepaalde acties aan toe, zoals het verkleinen van de afbeeldingen of het aanpassen van de kleuren. De app werkt met Metal, dus alle previews worden snel en in real-time bijgewerkt met je gegeven commando’s. De app heeft allerlei nuttige commando, dus kan je een hoop tijd besparen. Je kan bijvoorbeeld ook meteen de GPS-gegevens uit de foto’s verwijderen of een watermerk toevoegen.

Retrobatch is van dezelfde makers als de fotobewerker Acorn. De app vereist macOS Sierra of nieuwer en is momenteel nog gratis als beta te downloaden. De app is dus nog volop in ontwikkeling, maar kan nu wel al de moeite waard zijn om te proberen.

Via de website van de maker is de app te downloaden.

Silenz

De Mac-app Silenz pauzeert automatisch je muziek als iemand tegen je aan het praten is. Dit voorkomt dat iemand al vijf minuten tegen je staat te praten, terwijl jij diegene helemaal niet hoort omdat je met een koptelefoon op zit. Dit is bijvoorbeeld handig op kantoor. De app werkt met verschillende diensten, waaronder iTunes en Spotify. Naast het pauzeren van je muziek, kan je muziek ook gedempt worden. iTunes wordt standaard ondersteund, maar voor Spotify heb je een extra in-app aankoop nodig. De app herkent stemgeluiden en omgevingsgeluiden, zodat je muziek niet om de haverklap gepauzeerd wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.