iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 1-2021 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 1 in 2021 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: MeandR
Zit je thuis vanwege de lockdown en wil je wat meer bewegen, maar niet steeds hetzelfde rondje? Of wil je tijdens het uitlaten van de hond eens wat anders zien? Dan is MeandR iets voor jou. Deze app laat je, zoals de naam al zegt, meanderen door je woonplaats. Vul in hoe lang je wil lopen en hoe snel en MeandR maakt een willekeurige route. De route leidt naar een willekeurige plaats, maar je kunt ook zelf een punt op de kaart aantikken.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Vind je een route niet leuk, dan kun je gewoon een andere opvragen. Alle routes worden opgeslagen in je geschiedenis zodat je ze nog eens kunt lopen. MeandR heeft verschillende achievements die je haalt door veel te lopen. Voor de kaart wordt data van Apple Kaarten gebruikt. Tijdens het lopen zie je bovenin hoe lang je nog moet.

Replacicon

Erg handig is de naam van deze app misschien niet, maar dat zegt niets over de functionaliteit! Integendeel: Replacicon is super handig voor iedereen met macOS Big Sur. Helaas zijn nog steeds veel apps niet bijgewerkt met een nieuw icoontje voor het nieuwe design van macOS. Replacicon helpt je met het handmatig aanpassen van deze icoontjes. De app scant een online database voor aangepaste icoontjes van apps die jij op je Mac hebt. Deze icoontjes zijn niet officieel, maar wel in lijn met het Big Sur design. De app herkent apps die nodig een update moeten hebben.

Je kunt Replacicon kopen voor €3 via de website van de ontwikkelaar.

TV Remote

De Apple TV is al jaren vanaf je iPhone en Apple Watch te bedienen, maar dat geldt niet voor je televisie zelf. Sommige fabrikanten hebben hun eigen apps om je televisie mee te bedienen, maar er is nu ook TV Remote. Deze app heeft een vergelijkbaar design als dat van de Remote-app van Apple. Dat is alleen maar goed, want je hoeft zo niet te wennen aan iets nieuws.

Met TV Remote verander je niet alleen het volume en kanaal, maar kun je ook de navigatietoetsen gebruiken en de pauze-knop gebruiken. Er zijn ook widgets voor op je beginscherm. Zo start je snel een zender of kun je meteen het geluid uitschakelen. De app werkt voor veel merken waaronder LG, Samsung en Sharp. Bekijk de lijst in de App Store om te checken of jouw merk erbij zit.

Thirstic

We weten allemaal dat veel water drinken belangrijk is voor onze gezondheid. Veel mensen weten ook dat ze dat eigenlijk niet goed volhouden of gewoon vergeten. Thirstic moet je helpen met het halen van je doel. De app leert hoeveel jij beweegt en past je doel daarop aan. Sport je iedere vrijdagavond, dan zal de app je aanraden wat meer te drinken. Tegen betaling kun je ook extra herinneringen krijgen afhankelijk van het weer. Is het heel warm, dan zou je dus extra meldingen krijgen. Thirstic leest gegevens uit de Gezondheid-app van Apple. Het is dus handig als je een Apple Watch of andere fitnesstracker draagt die data hierin schrijft.

Overviewer

Vind je het door het thuiswerken lastig om via Zoom of andere vergader-app een document te tonen aan de rest? Met Overviewer niet meer! Deze app verandert je iPhone in een document camera zoals die ook vaak op scholen worden gebruikt. Overviewer is ontwikkeld door de man van een lerares die moeite had met het laten zien van documenten en sommen. De app werkt met alle vergader apps die je een iPhone scherm laten delen. Bij Zoom kan dat draadloos en bedraad.

Fysioapp

Ben je verzekerd bij Zilveren Kruis en heb je de aanvullende verzekering voor online zelfhulp fysiotherapie? Dan kun je nu ook de Fysioapp gebruiken. De app biedt allerlei oefeningen voor je lichaam. Zo kun je toch fit blijven zonder naar de fysio te moeten. Om je te helpen biedt de app filmpjes en tekst. Per programma zie je in een overzicht hoe ver je bent met de oefeningen. Voordat je kunt beginnen moet je een intake doen in de app. Fysioapp vertelt je of de app geschikt is voor jou, of dat je toch beter naar de echte fysio of huisarts kunt gaan.

Veldgids

Veldgids doet precies wat de naam je laat denken: het is een gids voor in de natuur. De app heeft offline beschrijvingen van meer dan 600 soorten vogels, paddenstoelen, veldbloemen en zoogdieren. Je kunt vogelgeluiden afspelen en voor alles een gedetailleerde beschrijving lezen. Zie je iets moois, dan leg je het vast in de app met locatie. Je geeft dan aan of je iets gezien of gehoord hebt en hoeveel het er waren. Speel niet zomaar vogelgeluiden af in de natuur. Vooral in het voorjaar reageren vogels hier sterk op en dat is zonde van de energie. Neem dus oortjes of een koptelefoon mee!

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.