iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 1-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: IINA
IINA is een gratis mediaspeler voor op de Mac. Net zoals het alom bekende VLC kan IINA vrijwel alle bestandsformaten afspelen. De app is strak vormgegeven en heeft ondersteuning voor de nieuwste functies op de Mac. Zo kan je video’s bedienen met de Touch Bar op de MacBook Pro en er is een optie om je video beeld-in-beeld af te spelen, zodat je kan kijken terwijl je iets anders doet. Kijk je een film in het donker, dan biedt IINA ook een dark-mode voor macOS Mojave en nieuwer.

IINA voor Mac met Beeld in beeld.

Een andere zeer welkome functie van IINA is de mogelijkheid om YouTube-afspeellijsten af te spelen. Het enige wat je hoeft te doen is het linkje in IINA te zetten en de rest gebeurt vanzelf.

IINA is een gratis app en is op de website van de ontwikkelaar te downloaden.

Schumacher

Oud Formule 1-racer Michael Schumacher heeft ter ere van zijn vijftigste verjaardag een officiële app over zichzelf in de App Store gezet. In de app staat een interview met de coureur waar hij in verschillende filmpjes de vragen beantwoordt. De privécollectie bestaande uit veel verschillende Ferrari’s en Mercedessen van Michael Schumacher is ook te bewonderen met een virtual reality tour. Ook kan je vanuit de app doneren aan zijn Keep Fighting Foundation.

Michael Schumacher collectie in de app.

ToothFairy

Apple’s AirPods zijn compatibel met alle recente Macs en iOS-apparaten. Toch kan het voorkomen dat AirPods niet helemaal vlekkeloos werken met de Mac en om dat probleem te verhelpen is er ToothFairy. Deze app verbetert de stabiliteit van de verbinding tussen de AirPods en de Mac. Zodra je de AirPods toegevoegd hebt aan de app is het mogelijk om met één druk op de knop verbinding te maken en het batterijniveau in te zien. Je kunt ook andere Bluetooth-accessoires toevoegen en ieder apparaat aan een eigen sneltoets koppelen, zodat je razendsnel kunt wisselen. De app is voor €3,49 te downloaden in de officiële Mac App Store.

Simile

Heb je altijd al een liefde gehad voor schilderen, maar komt het er nooit van? Dan is de app Simile misschien iets voor jou. Deze app maakt het makkelijk om mooie afbeeldingen te maken op basis van foto’s die je met je iPhone gemaakt hebt. Onder het genot van een achtergrondmuziekje maak je gebruik van verschillende dikke en dunne penselen. Je kunt schilderingen zelf namaken door steeds kleine stukjes van het origineel na te schilderen, om ze later samen te voegen tot een groot geheel. Een andere originele functie is dat je kunt samenwerken met een groep van wel 100 mensen groot. Zo heeft iedereen de kans om een mooie bijdrage te leveren aan het project, bijvoorbeeld als cadeau voor een gezinslid. De app is gratis te downloaden uit de App Store, maar bevat wel in-app aankopen.

Simile Paint-app voor schilderen.

Photo Comfort

Maak je voor je werk veel foto’s of screenshots en zitten ze in de weg als je de vakantiefoto’s wil laten zien? Dan komt de Nederlandse app Photo Comfort vast van pas. Deze app maakt het beheren van al je foto’s een eitje. Je kunt makkelijk albums maken en later weer opzoeken door op datum te sorteren. Eén van de handigste functies is het maken van een album met foto’s die genomen zijn in een specifiek gebied. Maak je bijvoorbeeld vaak foto’s van de voetbaltraining, dan komen die makkelijk in één album. De foto’s worden optioneel als kleiner formaat opgeslagen voor als je iPhone opslag vol is. Photo Comfort is te downloaden in de App Store voor €3,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2019, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.