AllTravel: openbaar vervoerkaarten van wereldsteden op de iPad

AllTravel toont van Europese, Amerikaanse en Aziatische steden het openbaar vervoernetwerk op een kaart. Zo heb je in één oogopslag de routes van metro, bus en tram bij de hand.

alltravel kaartenAls je in een vreemde stad bent, is het wel zo handig om een digitale versie van de metrokaart bij de hand te hebben. Zo zie je in één oogopslag waar je moet overstappen en hoe de lijnen lopen. Zodra je internetverbinding hebt kun je via Google zo’n kaart opzoeken, die je vervolgens lokaal bewaart. Maar het kan ook makkelijker: de app allTravel EU bevat OV-kaarten van 76 Europese steden, met daarop metro, bus, tram en andere openbaar vervoermogelijkheden. Er zijn soortgelijke apps voor de VS en Azië verkrijgbaar bij dezelfde ontwikkelaar. Momenteel krijg je ter introductie 50% korting.

De EU-versie van de app bevat kaarten van Parijs, Berlijn, Rome, Madrid, Londen en dergelijke. Je kunt de kaarten offline bekijken op je iPad. Omdat het een universele app is kun je ook op de iPhone en iPod touch de kaarten bekijken, maar eerlijk gezegd: het grotere scherm van de iPad is voor dit soort toepassingen toch iets handiger.

alltravel metro kaarten

Er zijn kaarten van meer van 76 steden aanwezig, waarbij je kunt pinchen en scrollen. De app herkent op basis van je GPS-positie waar je je bevindt en onthoudt waar je de laatste keer bent gebleven. Wil je toch een papieren kaart, dan kun je via AirPrint een afdruk maken. De kaart doorsturen naar reisgenoten via e-mail of de Messages-app kan ook. De volledige lijst met alle aanwezige steden is te vinden in de App Store-omschrijving van deze app.

Downloaden: allTravel EU (€0,79)
Ook verkrijgbaar: allTravel USA en allTravel Asia (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2012, 18:12
Categorie Reizen
Onderwerpen metro, openbaar vervoer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.