Boxcar iPhone-app geteisterd door langdurige serverproblemen

De pushberichten-app Boxcar is op het moment onbereikbaar. De afgelopen maanden werkte dienst vaker niet goed. De precieze reden hierachter is nog niet duidelijk.

BoxcarDe pushberichten-app Boxcar is voor veel gebruikers op het moment onbruikbaar. Wanneer je de applicatie probeert op te starten word je geconfronteerd met problemen bij het verbinden met de server. Hierdoor worden er ook geen pushberichten meer verstuurd. Dit is zeker niet de eerste keer dat er problemen spelen bij Boxcar: de afgelopen maanden groeit het aantal klachten over niet-aankomende berichten of andere kuren van de app. De problemen lijken dit keer grootschalig voor te komen: De site van Boxcar is ook niet bereikbaar en e-mails verstuurd naar Boxcar’s mailpushdienst worden gebounced.


Wat de precieze oorzaak is van de problemen van Boxcar is niet duidelijk. Volgens The Next Web werkt de dienst in ieder geval niet meer sinds vanmorgen, maar op Twitter wordt al meerdere dagen geklaagd dat de pushdienst onbruikbaar is. In de App Store staan recensies die al vanaf begin 2012 aangeven dat berichten niet binnenkomen en dat de app niet werkt. Pushberichten verschenen soms dagen achter elkaar niet via Boxcar, waarna ze door een snelle fix van de ontwikkelaar opeens weer binnenkwamen.

E-mails die we naar Boxcar toestuurden, om zo een pushbericht te ontvangen voor Sparrow, worden door Gmail met een foutmelding teruggestuurd. Het e-mailadres zou op het moment niet beschikbaar zijn. Teruggestuurde e-mails zijn onder andere van gisterochtend afkomstig, wat er op wijst dat de servers al zeker een dag onbereikbaar zijn.

De problemen bij Boxcar lijken inmiddels al lange tijd te spelen. De kans is daarom klein dat het gaat om een uitzonderlijke situatie waarbij de server eens gecrasht is. Wat de precieze oorzaak is moet nog blijken: Boxcar heeft op Twitter al sinds 20 juni niets van zich laten horen en heeft daarvoor alleen selectief aandacht gegeven aan de problemen. Voor veel mensen zal de kwestie inmiddels een reden zijn om over te stappen naar andere push-apps voor de iPhone. De iPhone-app Push 4.0 biedt ook de mogelijkheid om bepaalde diensten naar je iPhone te pushen, maar is het met aankoopbedrag van €3,99 wel wat duurder dan Boxcar. Helemaal onbegrijpelijk is dit misschien niet: van dit geld moet de ontwikkelaar immers ook push-servers onderhouden, iets dat bij Boxcar niet goed lijkt te gaan.

twitter notificatieWil je alleen tweets van bepaalde personen gepusht krijgen, dan biedt de app Airgram een goed alternatief. De officiële app van Twitter geeft je ook de mogelijkheid om notificaties te krijgen bij tweets van bepaalde personen (zie afbeelding hiernaast). Dit werd mogelijk door een update die gisteren in de App Store verscheen.

De iOS-app Boxcar laat je verschillende pushberichten ontvangen op je iPhone. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde tweets lezen, of e-mailberichten pushen zodat je ze in een app zoals Sparrow kunt openen. Nadat meer iPhone-apps push-ondersteuning toevoegden, is Boxcar specifiekere mogelijkheden gaan ondersteunen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om Growl-notificaties op je Mac te ontvangen op de iPhone via de app.

Downloaden: Boxcar (gratis)


Poll niet zichtbaar? Klik op de volgende link.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.