Adobe Premiere Clip review voor iPhone en iPad

Adobe Premiere Clip: lekker simpele videobewerker voor iOS

Verwacht geen desktopapp, maar Adobe Premiere Clip maakt video's bewerken en monteren op de iPhone en iPad eenvoudig.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Adobe Premiere Clip review voor iPhone en iPadEen van de grote namen tussen de stapels nieuwe releases en vernieuwde apps van Adobe aan het begin van deze week, is Adobe Premiere Clip. De applicatie betekent het debuut van Adobe’s wereldberoemde videomontage-software op de iPhone en iPad. Maar wie nu de meest uitgebreide videobewerkingsapp op iOS verwacht, komt van een koude kermis thuis. In onze Adobe Premiere Clip review merken we dat de app vooral simpel is. Lekker simpel.


In Adobe Premiere Clip voor iPhone en iPad werk je niet met pan-bewegingen van de camera, je hebt geen enorme keuze uit crossfades en van verschillende video-geluidssporen onder elkaar is al helemaal geen sprake. Toch is de app aardig capabel voor een videobewerker op je telefoon.

Adobe Premiere Clip iPad

Adobe Premiere Clip: de mogelijkheden

Je maakt een project aan en zet daar meteen een of meerdere foto’s en video’s in. Die kan je van volgorde verwisselen onderin beeld, waar je ze ook selecteert en verwijdert. Het beeld dat je selecteert, wordt bovenin groot weergegeven en daar kan je met een tik de lengte van een fragment aangeven.

Extra opties voor een fragment krijg je met een tik op de ronde bubbel rechts in het beeld. Daar schaaf je de exposure, highlights en schaduwen bij, dring je het volume terug en bepaal je fade-in en fade-outs voor het geluid. Je past eveneens de snelheid aan en: kan een clip dupliceren of afsnijden op de plek waar de speler staat. De rest van het fragment wordt dan losgeknipt. Verder kan je verschillende standaarddeuntjes onder je video zetten of muziek uit je eigen bibliotheek plukken en kies je uit op elkaar lijkende kleurenfilters.

Adobe Premiere Clip review fragmenten kiezen Adobe Premiere Clip review opties video

Makkelijke videomonteerder

Omdat je Adobe Premiere Clip bedient in de staande houding van de iPhone, behoud je makkelijker overzicht dan in de liggende houding van concurrerende video-apps. Op de iPhone 6 zijn de kloppen groot en robuust. De applicatie reageert ook snel op onze handelingen, ondanks dat de applicatie voortdurend je project wil synchroniseren. Op de iPad zorgt de interface in liggende houding voor lekker veel beeld. De uploadmogelijkheden zijn in tegenstelling tot andere apps als Adobe Shape CC en Adobe Illustrator Draw, breed genoeg. Je kan de video klaarzetten voor de desktopversie van Premiere Pro, maar kan je project ook uploaden naar Adobe. Daarna kan je hem delen via e-mail, Twitter, Facebook, iMessage en YouTube. Het maakt Adobe Premiere Clip een van de makkelijkste en snelste videomonteerders op iPhone en iPad.

Pluspunten

  • Lekker snel videobewerken op iOS
  • Overzichtelijk in staande positie op iPhone
  • Opties op logische plekken

Minpunten

  • Is doorlopend synchroniseren echt nodig?

Lees ook: Dit zijn de beste apps voor videobewerking op iOS

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2014, 15:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen adobe, monteren, video
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.