Acrobat.com Mobile: bekijk en maak pdf-bestanden op je iPhone

In de App Store is de nieuwe applicatie Acrobat.com Mobile te vinden, een door ScanR ontwikkelde app waarmee je op de iPhone toegang krijgt tot je account van Acrobat.com.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

acrobat iphoneAfgelopen november kondigde Adobe aan dat ze hun online kantoorsuite Acrobat.com een makeover zouden geven. Er zou ook een mobiele applicatie aankomen, waarmee je pdf-bestanden kunt lezen/uitwisselen en bestanden kunt omzetten naar pdf-formaat. Die nieuwe applicatie is er nu: Acrobat.com Mobile voor iPhone is in de App Store verkrijgbaar. De applicatie is gemaakt door ScanR en geeft je toegang tot je account op Acrobat.com. Bekijken, uitwisselen en faxen van Acrobat-documenten is ermee mogelijk. Bij de iPhone 3GS is het zelfs mogelijk om met de camera documenten te scannen/fotograferen, waarna ze aan je online Acrobat.com-account worden toegevoegd.

Acrobat.com is een online dienst van Adobe die in juni 2009 in betaversie werd gelanceerd. De dienst had vorig jaar volgens Adobe al 6 miljoen gebruikers. Je kunt bestanden sorteren, doorzoeken en er is een koppeling met Flickr en Google Image Search. De iPhone-applicatie is wat beperkter in functionaliteit: hier staat vooral centraal dat je toegang krijgt tot je documenten en nieuwe documenten kunt uploaden. De applicatie gebruikt OCR-technologie om een afbeelding om te zetten naar tekst. Eerder was er nog sprake van, dat er twee versies van de applicatie beschikbaar zouden komen: een gratis versie en een premium versie met meer functies om PDF-conversie uit te voeren en faxberichten te versturen. In de App Store is uiteindelijk maar één app terechtgekomen.

acrobat mobile

Ontwikkelaar ScanR bracht eerder twee zakelijke iPhone-applicaties uit waarmee je documenten kunt printen en scannen. In hoeverre het nu om een officiële, in opdracht van Adobe ontwikkelde Acrobat-app gaat, wordt uit de omschrijving in de App Store niet helemaal duidelijk. Het Adobe-logo op het startscherm van de applicatie wekt wel de indruk dat het een officiële apps is. Adobe’s Acrobat-bedrijfsblog is voorlopig nog niet op de hoogte.

Downloaden: Acrobat.com Mobile (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 20:51
Categorie Productiviteit
Onderwerpen adobe, kantoor, pdf, suite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.