Plant Nanny: waterconsumptie bijhouden met een virtueel plantje

Plant Nanny is een app met een grappige insteek. In feite probeert de app ervoor te zorgen dat je genoeg water drinkt, maar ze koppelen er een spelelement aan. Telkens wanneer je een glas water drinkt geef je dat aan in de app. Een grappig plantje zal daarna opbloeien. Het klinkt misschien wat kinderachtig, maar […]

plant-nannyPlant Nanny is een app met een grappige insteek. In feite probeert de app ervoor te zorgen dat je genoeg water drinkt, maar ze koppelen er een spelelement aan. Telkens wanneer je een glas water drinkt geef je dat aan in de app. Een grappig plantje zal daarna opbloeien. Het klinkt misschien wat kinderachtig, maar dat kun je ook zeggen van Tamagotchi-huisdieren en die zijn een gigantische hit geworden. In de vandaag verschenen update kun je je plant een eigen nickname geven. Kiezen uit meerdere planten en bloempotten was al mogelijk.
Je zou misschien denken dat een dergelijke app onzin is, maar de cijfers wijzen anders uit. Reviews in de Amerikaanse App Store bewijzen dat heel wat mensen deze app aanschaffen en ‘m ook nog eens heel hoog waarderen: 4,5 ster voor de huidige en alle eerdere versies.

Plant Nanny is dus niet bedoeld om echte kamerplanten in leven te houden door ze voldoende water te geven, maar zorgt ervoor dat je zelf regelmatig een flesje water leegklokt. Het plantje werkt alleen goed als je regelmatig water geeft. Om het spelelement is terug te zien in de moeilijkheidsgraden (van de plant), de behoeften en de opbrengst (bijvoorbeeld bladeren of bloemen). Uiteindelijk komt het er natuurlijk op neer dat je door zo’n app spelenderwijs en ongemerkt je gedrag aanpast: opeens kom je erachter dat regelmatig water drinken helemaal niet zo moeilijk is. Daarna zit je met een ander probleem: een virtueel plantje met een naam en een eigen persoonlijkheid is afhankelijk van jou geworden.

Downloaden: Plant Nanny (€0,89, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2013, 18:58
Categorie Gezondheid en fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.