‘iPad 3 uitgesteld naar 2012 vanwege Retina Display’

Digitimes meldt dat de iPad 3 is uitgesteld naar 2012 omdat er problemen zijn om het Retina Display goed te krijgen. Een groter Retina Display van 9,7 inch vereist meer achtergrondverlichting, maar dat past niet bij de platte vormfactor die Apple wil.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad-3-retina-scherm-schuinApple heeft nooit gezegd dat de iPad 3 nog in 2011 op de markt zou komen. Toch meent Digitimes nieuws te hebben met het feit dat de iPad 3 is vertraagd. Apple zou volgens eigenlijk van plan zijn om de iPad 3 in de tweede helft van 2011 uit te brengen, in aantallen van 1,5 tot 2 miljoen stuks in het derde kwartaal.


In het vierde kwartaal kan dit oplopen naar 5 tot 6 miljoen. Reden van de vertraging is een nieuw 9,7 inch Retina Display. Het grotere scherm vereist meer achtergrondverlichting en dat botst met de wensen om een dun apparaat te maken, dat robuust is en rijke kleuren kan vertonen. Wellicht zijn daarmee de steeds terugkerende geruchten over een iPad 3-lancering definitief van tafel. Eerder hield Apple vast aan steeds hetzelfde lanceermoment: de iPad 1 en iPad 2 verschenen in maart/april.

Via: Digitimes

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.