iOS 4.3.1 iPad jailbreak in betatest – voorlopig geen iPad 2 jailbreak

De untethered jailbreak voor iOS 4.3.1 wordt momenteel getest door het iPhone Dev Team. De jailbreak zal geschikt zijn voor de 1e generatie iPad, maar de iPad 2 zal hoogst waarschijnlijk niet worden ondersteund.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Voorlopig geen iPad 2 jailbreakDe untethered jailbreak voor iOS 4.3.1 wordt momenteel getest door het iPhone Dev Team. De niet aan het iPhone Dev Team verbonden hacker en onderzoek Stefan Esser (ook wel bekend als i0n1c) heeft bekend gemaakt dat hij zijn exploit om de jailbreak van iOS 4.3.1 untethered te maken aan het team heeft overhandigd. De jailbreak zal geschikt zijn voor de 1e generatie iPad, maar de iPad 2 zal hoogst waarschijnlijk niet worden ondersteund. Een daarvoor benodigde exploit blijkt door Apple in iOS 4.3.1 gepatcht te zijn.


De afspraak tussen i0n1c en het iPhone Dev Team is dat als de betatest succesvol blijkt, het het team vrij staat om de untethered jailbreak voor iOS 4.3.1 in een jailbreaktool van hun keuze uit te brengen. De untethered jailbreak van iOS 4.3.1 kan geschikt worden gemaakt voor gebruik op de iPhone 3GS, de iPhone 4, de 3e en 4e generatie iPod touch, de iPad en 2e generatie Apple TV. Het is nog niet bekend of de jailbreak voor deze iDevices zal verschijnen in de vorm van PwnageTool (Mac OS X) of redsn0w (Mac OS X, Linux & Windows). Het is op dit moment ook nog niet bekend wanneer de betatest zal worden voltooid en de jailbreak verwacht kan worden.

De jailbreak zal in eerste instantie hoogst waarschijnlijk niet geschikt zijn voor gebruik op de iPad 2. Voor de untethered jailbreak van iOS 4.3.1 moet een bootrom-exploit gecombineerd worden met de untether-exploit van i0n1c, maar de iPad 2 bleek eerder niet kwetsbaar voor de bestaande bootrom-exploits limera1n en SHAtter waarmee de andere iDevices tethered mee te jailbreaken zijn. De mogelijke jailbreak van comex voor de iPad 2 heeft daarnaast een tegenslag gehad, nu is gebleken dat een exploit waar de jailbreak van afhankelijk is door Apple is gepatcht in iOS 4.3.1. Mogelijk zal comex op zoek gaan naar een vervangende exploit, maar ook het Chronic Dev Team richt zijn aandacht op de iPad 2.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.