Jailbreak iOS 4.3.1 in betatest door iPhone Dev Team (jailbreak)

De untethered jailbreak voor iOS 4.3.1 wordt momenteel getest door het iPhone Dev Team. Als de betatest is voltooid kan het team de untethered jailbreak uitbrengen in een jailbreaktool naar keuze.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Jailbreak iOS 4.3.1De untethered jailbreak voor iOS 4.3.1 wordt momenteel getest door het iPhone Dev Team. De niet aan het team gelieerde hacker Stefan Esser (ook wel bekend als i0n1c) heeft bekend gemaakt dat hij zijn exploit om de jailbreak van iOS 4.3.1 untethered te maken aan het team heeft overhandigd. De afspraak tussen i0n1c en het iPhone Dev Team is dat als de betatest succesvol blijkt, het het team vrij staat om de untethered jailbreak voor iOS 4.3.1 in een jailbreaktool van hun keuze uit te brengen.

De untethered jailbreak van iOS 4.3.1 kan geschikt worden gemaakt voor gebruik op de iPhone 3GS, de iPhone 4, de 3e en 4e generatie iPod touch, de iPad en 2e generatie Apple TV. Het is nog niet bekend of de jailbreak voor deze iDevices zal verschijnen in de vorm van PwnageTool (Mac OS X) of redsn0w (Mac OS X, Linux & Windows). Het is op dit moment ook nog niet bekend wanneer de jailbreak de betatest zal worden voltooid en de jailbreak vervolgens verwacht kan worden.

De jailbreak zal in eerste instantie hoogst waarschijnlijk niet geschikt zijn voor gebruik op de iPad 2. Voor de untethered jailbreak van iOS 4.3.1 moet een bootrom-exploit gecombineerd worden met de untether-exploit van i0n1c, maar de iPad 2 bleek eerder niet kwetsbaar voor de bestaande bootrom-exploits limera1n en SHAtter waarmee de andere iDevices tethered te jailbreaken zijn. De mogelijke jailbreak van comex voor de iPad 2 heeft daarnaast een tegenslag gehad, nu is gebleken dat een exploit waar de jailbreak van afhankelijk is door Apple is gepatcht in iOS 4.3.1.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2011, 20:59
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 4, jailbreak, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.