Release iPad 2 in Tsjechië naar 25 april, internationale release onder druk?

Op de Tsjechische iPad 2-pagina heeft Apple de releasedatum aangepast naar 25 april in plaats van de eerder bekendgemaakte 25 maart.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Release iPad 2 op 25 maartApple heeft de lancering van de iPad 2 in Tsjechië met een maand uitgesteld, tot 25 april (dubna in het Tsjechisch), zo valt sinds dit weekend te lezen op de Tsjechische Apple-website. Tsjechië was eerder nog één van de 25 landen, waar de nieuwe iPad vanaf volgende week vrijdag verkrijgbaar zou zijn. Ook Nederland en België behoren tot die landen. Eerder stelde Apple de lancering in Japan al uit omdat het land vorige week vrijdag door een zware aardbeving en tsunami werd getroffen.

De oorzaak voor het uitstel in Tsjechië is onduidelijk, maar het zou te maken kunnen hebben met de enorme vraag naar de iPad 2 in de Verenigde Staten, waar het apparaat vorige week vrijdag in de verkoop ging. Officiële cijfers heeft Apple niet bekendgemaakt, maar analisten verwachten dat Apple alleen al in het eerste weekend tussen de 500.000 en 1 miljoen exemplaren heeft verkocht. Apple sprak zelf bij monde van een woordvoerder van een “verbazingwekkende vraag”.

iPad 2 in Tsjechië in april

Op dit moment is de iPad 2 in de Verenigde Staten nagenoeg uitverkocht. In de online Apple Store staat de levertijd van het apparaat inmiddels op 4-5 weken en ook bij Apple’s retailwinkels komen nog maar mondjesmaat nieuwe iPad 2-leveringen binnen. Vorig jaar dwong een dergelijke hoge vraag het bedrijf om de release buiten de Verenigde Staten uit te stellen. In april kwam de iPad in de VS op de markt; Nederland en België moesten nog tot eind juli wachten.

Reacties: 69 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.