iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: My T-Mobile, C1000, EK Pool 2012 en meer

Met de nieuwe iPhone-app van C1000 kan je 1402 recepten lezen, aanbiedingen van de supermarkt zien en een boodschappenlijst maken. Dat kan ook met de nieuwe applicatie IKEA Shopping List voor de iPhone en iPod touch.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

App Weekly header C1000Het aantal nieuwe applicaties dat er in een week voor de iPhone en iPod touch wordt uitgebracht, is bijna niet te tellen. Elke dag pikt iPhoneclub.nl de krenten uit de pap in het enorme aanbod, maar ook het aantal beschreven apps is zo groot, dat je er makkelijk een zou kunnen missen op de site. Daarom is er elke zaterdag de iPhone App Weekly waarin we nog een keer de leukste, beste en meest bijzondere apps van afgelopen week op een rij zetten.


AW EK Pool 2012EK Pool 2012 – Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn, dachten ze bij Flexvoetbal.nl. De Nederlandse website heeft nu al een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee je de wedstrijden van het Europese Kampioenschap voetbal halverwege dit jaar kan voorspellen. Je kan gratis registreren en voorspellen in de app, waarna je behaalde punten, de standen en het speelschema ook kan zien. Ook biedt EK Pool 2012 een greep uit het laatste voetbalnieuws en kan je subleagues met vrienden aanmaken.
Downloaden: EK Pool 2012 (gratis)

AW OOR iPhone iPod touchOOR – Het muziekblad OOR is op de iPhone en iPod touch verschenen. In de applicatie staan drie secties centraal. Het laatste nieuws, een geselecteerde track van het Album van de Dag en 11-tal. De laatste is een selectie van elf albums die volgens de redactie van het blad je aandacht verdienen. Bijzonder is dat je elk nummer vanuit de applicatie volledig kan beluisteren als je beschikt over een Spotify-account.
Downloaden: OOR (gratis)

AW Red Bull BPM DJ iPhone iPod touchRed Bull BPM DJ – Twee decks, een mixer en een effectenpaneel. Probeer ze maar eens op zak mee te nemen. Op de iPhone is het mogelijk, met de uitgebrachte gratis app Red Bull BPM DJ. Daarmee kan je tracks instarten op twee decks en de platen in elkaar laten overgaan. Als je het professioneler aan wil pakken, kan je in-app aankopen doen waarmee je effecten op de nummers kan loslaten en waarmee je de mogelijkheid van de geluidsoutput aanzienlijk vergroot.
Downloaden: Red Bull BPM DJ (gratis)

AW Peter's Zeurkalender 2012Peter’s Zeurkalender 2012 – Ze zijn terug op de iPhone: dartele dames, vastgeroeste vijftigers en wellustige vreemdgangers. Net als vorige edities is de nieuwe scheurkalender van cartoonist Peter van Straaten ook in 2012 op de telefoon van Apple te downloaden. Voor 3,99 euro heb je elke dag een nieuwe, getekende grap voor de rest van het jaar. Ten opzichte van vorig jaar zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd in Peter’s Zeurkalender.
Downloaden: Peter’s Zeurkalender 2012 (€3,99)

AW C1000 iPhone iPod touchC1000 – Na Albert Heijn en onlangs de Dekamarkt heeft ook C1000 een eigen applicatie gekregen. De iPhone-app C1000 houdt je op de hoogte van de aanbiedingen en acties van de supermarkt en laat je een boodschappenlijst samenstellen. Het bevat een groot arsenaal aan recepten waarvan je de ingrediënten meteen op de boodschappenlijst kan zetten en je kan de openingstijden van je eigen filiaal erop naslaan.
Downloaden: C1000 (gratis)

AW Call of Duty Elite iPhone iPod touchCall of Duty Elite – Activision heeft een iPhone-app uitgebracht voor Call of Duty Elite. Deze in 2011 gelanceerde gamedienst maakt het mogelijk voor spelers van Call of Duty-games om vanuit een webbrowser al hun statistieken tot in de puntjes bij te houden. De iPhone-app zorgt er voor dat al deze informatie in een handzaam formaat is gegoten. Je hebt wel een Call of Duty Elite-account nodig om van de dienst gebruik te maken.
Downloaden: Call of Duty Elite (gratis)

AW My T-Mobile iPhone iPod touchMy T-Mobile – Afgelopen december kondigde T-Mobile aan dat ze een eigen service-applicatie voor de iPhone zouden uitbrengen. Die is nu verkrijgbaar in de App Store. Als T-Mobile-abonnee kun je je abonnementen- en verbruiksgegevens bekijken, facturen inzien en persoonlijke gegevens bekijken. De onofficiële Belstatus-app wordt daarmee overbodig. De My T-Mobile-app is geschikt voor abonnees en prepaid-klanten van de roze provider. Je kunt tot 6 maanden terug je facturen bekijken.
Downloaden: My T-Mobile (gratis)

AW Weer en Verkeer praatje iPhone iPod touchWeer & Verkeer praatje – De krant van wakker Nederland heeft een bijzondere nieuwe app uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Met het Weer & Verkeer praatje kan je de laatste filegegevens en weersvoorspelling zien, maar in de applicatie staat vooral centraal wat jij van het weer en verkeer vindt. Je kan ze beide beoordelen met een duim omhoog of omlaag, ziet hoe plaatsgenoten hebben beoordeeld en kan je mening erover delen via Hyves, Twitter en Facebook.
Downloaden: Weer & Verkeer praatje (gratis)

AW Soundrop FM iPhone iPod touchSoundrop FM – Je kent het misschien wel: jongens en meiden die zich uit de gezelligheid van een feestje onttrekken om zich te ontfermen over het volgende nummer dat moet klinken uit de speakers. De een zoekt een nummer op YouTube op, een ander scrollt door iTunes en een derde zet liever de radio aan. In combinatie met het muziekprogramma Spotify maak je het uitkiezen van muziek met de nieuwe app Soundrop FM een stuk leuker. Daarmee krijgen al je vrienden toegang tot dezelfde playlist en kunnen ze er zelf nieuwe nummers voor aandragen.
Downloaden: Soundrop FM (gratis)

AW CadRemote iPhone iPod touchCadRemote – Muizen die speciaal zijn gemaakt voor CAD-tekenprogramma’s op de computer, kosten al snel tientallen tot honderden euro’s. Met een nieuwe iPhone-applicatie is er nu een veel goedkopere oplossing. CadRemote is een gratis app voor de iPhone die het touchscreen en de kantelbewegingen van de telefoon benut om de tekeningen op het computerscherm te bedienen. Zo kan je roteren, zoomen en pannen (over een afbeelding bewegen).
Downloaden: CadRemote (gratis)

AW IKEA Shopping List iPhone iPod touchIKEA Shopping List – Als je geen dagdeel wilt besteden aan het verkennen van de IKEA, kan je er altijd voor kiezen om meteen door te lopen naar het magazijn en daar de meubels mee te nemen die je al in de folder aanstipte. De nieuwe iPhone-app IKEA Shopping List helpt daarbij een handje. Hij ondersteunt de vestigingen in Nederland en België en berekent de totaalprijs meteen als je de lijst samenstelt. Ook krijg je te zien in welk rek in het magazijn je een meubel kan ophalen.
Downloaden: IKEA Shopping List (gratis)

AW SpotON Radio iPhone iPod touchSpotON Radio – De volledige integratie van Spotify in onafhankelijke iPhone-applicaties is nog maar net een feit, en nu al zijn er drie nieuwe apps die er gebruik van maken. Vanaf maandag kon je met een Spotify Premium-abonnement muziek ontdekken met OOR en gisteren schreven we over de gezamenlijke playlist die je kan samenstellen met Soundrop FM. Dan is er ook nog SpotON Radio. Voer een naam van een artiest in die je bevalt en de app gaat voor je op zoek naar artiesten die je wellicht ook aanstaan.
Downloaden: SpotON Radio (gratis)

AW MySleep by Jensen iPhone iPod touchMySleep by Jensen – Bedden- en matrassenfabrikant Jensen heeft een goedkopere manier verzonnen om goed te slapen dan een (toch wel vrij prijzig) product van ze te kopen. De iPhone-app MySleep by Jensen beweert je slaap en je ontwaken te verbeteren. Met een grafiek kan je bijhouden hoeveel uur je in een nacht hebt geslapen en kan je een cijfer aan je nacht geven. Als je even snel een powernap wilt doen, kan dat ook. Dan schud je de iPhone en stel je een tijd in.
Downloaden: MySleep by Jensen (gratis)

AW PicYou iPhone iPod touchPicYou – Het zal niemand ontgaan zijn dat de succesvolle apps Hipstamatic en Instagram heel veel gelijksoortige fotografie-applicaties voor de iPhone teweeg hebben gebracht waarin je ook met kleurenfilters kan spelen. PicYou houdt zich echter wel heel nauw aan het gezegde ‘imitatie is de hoogste vorm van vleierij’. De nieuwe kleurenfilter-app lijkt qua indeling, functies en vormgeving als twee druppels water op Apple’s app van het jaar. Geloof het of niet: het maakt de app behoorlijk populair.
Downloaden: PicYou (gratis)

AW Cupidtino iPhone iPod touchCupidtino – Je kent het wel: ben je leuk met iemand aan het praten tot in de kleine uurtjes, is alles koek en ei en kun je misschien wel spreken van een vroege klik… blijkt de ander een Windows-gebruiker! Het klinkt wellicht absurd, maar er zijn mensen die er zo over verbolgen zijn dat er een dating-service bestaat die speciaal bedoeld is voor fans van Mac en Apple. In het profiel van de nieuw verschenen applicatie Cupidtino voer je niet alleen een foto en een korte omschrijving van jezelf in, maar beantwoord je ook de vraag wanneer je een ‘Mac’ werd.
Downloaden: Cupidtino (gratis)

AW KLIK by Face.com iPhone iPod touchKLIK by Face.com – De techniek van gezichtsherkenning staat nog in de kinderschoenen, maar dat weerhoudt de website Face.com er niet van een eerste ambitieuze app voor de iPhone uit te brengen. Met KLIK kan je foto’s maken, delen en voorzien van een kleurenfilter als in veel andere applicaties, maar de app heeft als toevoeging dat hij gezichten scant en herkent. Als KLIK een gezicht kent, komt er meteen een naam van een persoon bij te staan.
Downloaden: KLIK by Face.com (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.