Universal Mind maakt interactieve tafel met 15 iPads

· Bastiaan Vroegop

iPad tafelHet Amerikaanse Universal Mind heeft een tafel gemaakt die bestaat uit 15 iPads. Omdat de iPads met elkaar zijn verbonden, kun je een kaartje met informatie van de ene kant van de tafel swipen naar de andere kant. Op deze manier kunnen iPads gebruikt worden op soortgelijke wijze als Microsoft PixelSense, de grote touchscreentafel die in het verleden nog bekend stond als Microsoft Surface.

In een video is te zien hoe je kaartje met informatie van de ene iPad naar de ander veegt. Tap je snel twee keer op een kaart, dan krijg je fullscreen meer informatie te zien. Zo’n tafel zou op meerdere manieren gebruikt kunnen worden: zo zou je in theorie notities kunnen schrijven op jouw iPad, het bestand tot een kaartje omvormen en deze kaart naar degene tegenover jou aan tafel vegen.

Universal Mind heeft geen app uitgegeven waarmee je iets soortgelijks kunt realiseren met een aantal iPads. Er zijn echter meerdere apps beschikbaar waarmee je iPads met elkaar kunt verbinden om één groot display te creëren, waaronder Mobile Multi Display (zie hieronder). Begin november lieten onderzoekers aan de Universiteit van Technologie in Tokio zien hoe je twee iOS-apparaten met een swipe over beide touchscreens makkelijk met elkaar zou kunnen verbinden.

Genoemd: Mobile Multi Display (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Via TUAW.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.