iPhone meest waardevaste smartphone in Amerikaans onderzoek

· Bastiaan Vroegop

Tweedehands iPhoneEen iPhone is een jaar nadat je hem hebt gekocht gemiddeld 63 procent van zijn winkelprijs waard. Wacht je nog een halfjaar, dan krijg je voor je oude iPhone 53 procent van zijn winkelwaarde. De iPhone blijft hierdoor wel een stuk langer waardevol dan de gemiddelde Android-telefoon, die na een jaar 46 procent waard is en na anderhalf jaar op 42 procent zit. Dit blijkt uit een onderzoek van Priceonomics. Priceonomics keek naar de verkoopcijfers in de Verenigde Staten.

Priceonomics keek naar hoeveel een smartphone gemiddeld waard is na een bepaalde tijd. Hieruit bleek dat de iPhone in een levensduur van vier jaar altijd voor het hoogste percentage van de originele aankoopprijs verkocht kan worden, terwijl Android en BlackBerry elkaar in waarde evenaren.

Heb je een iPhone nog maar een halfjaar, dan kun je hem volgens Priceonomics verkopen voor gemiddeld 89 procent van de originele waarde. Android-smartphones zijn in diezelfde periode gedaald naar 66 procent van de winkelprijs. Het percentageverschil tussen de iPhone, Android en BlackBerry neemt af naarmate een telefoon langer op de markt is.

Het onderzoek is gebaseerd op Amerikaanse verkoopcijfers, waardoor de resultaten niet automatisch representatief zijn voor bijvoorbeeld de Nederlandse iPhone-markt. Maar het geeft wel een indruk over de waardevastheid van de toestellen.

iPhone tweedehands waarde

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.