ContactPrivacy: voorkom dat iPhone-apps je adresboek gebruiken (jailbreak)

De jailbreaktweak ContactPrivacy zorgt ervoor dat iPhone-apps niet langer ongevraagd je adresboek kunnen gebruiken. Probeert een app dit, dan verschijnt er een bericht waarmee je de app toestemming kunt verlenen of ontzeggen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ContactPrivacyEerder deze week bleek de iPhone-app Path ongevraagd je gehele adresboek naar servers van de ontwikkelaar te sturen. Een debacle dat uitmondde in een officieel excuus van de ontwikkelaar, een update van de app die de ongewilde mogelijkheid verwijderde en de belofte dat alle contactgegevens inmiddels door Path waren verwijderd. Het probleem met Path is voor veel iPhone-gebruikers reden tot zorg: andere iPhone-apps kunnen immers ongewild je contactgegevens nog steeds bekijken. De jailbreaktweak ContactPrivacy zorgt ervoor dat je iPhone eerst om toestemming vraagt.

Probeert een iPhone-app na het installeren van ContactPrivacy je adresboek te gebruiken, dan verschijnt er een pop-up op je scherm. Vanaf hier kun je de app toestemming geven om de informatie te gebruiken, maar ook de toegang verbieden.

Ontwikkelaar Ryan Petrich waarschuwt ervoor dat toegang tot het adresboek weigeren ervoor kan zorgen dat een app niet langer optimaal werkt. Sommige apps zitten immers diep in de ondersteuning van het adresboek geworteld.

ContactPrivacy is gratis verkrijgbaar via de repository van Ryan Petrich.

Bron: iDownloadBlog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2013, 17:31
Categorie Jailbreak
Onderwerpen adresboek, contacten, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.