App Gemist
App Gemist

App Gemist: Haltes, Woordenboek XL, PicsArt Photo Studio en meer

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

ROOM for thought iPhone elke dag een fotoIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Net zo hard weer in 2013. Deze week een app om meteen OV-tijden mee te zien in de buurt, een originele Nederlandse foto-app en meer.

AG Haltes iPhoneHaltes – De Nederlandse ontwikkelaar Rits Plasman heeft een nieuwe OV-app uitgebracht met de naam Haltes. De app is gemaakt vanuit het idee: “Hoe laat vertrekt mijn bus of tram?”. Veel mensen reizen namelijk met dezelfde lijnen, maar niet altijd op hetzelfde tijdstip. Je hebt dan geen zin om elke dag opnieuw de route te plannen, als je naar het werk of naar school gaat. Met Haltes kun je direct zien hoe laat de bus of tram vertrekt van de dichtstbijzijnde halte. Daarbij voer je de gewenste lijnen eenmalig in.
Downloaden: Haltes (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Clipped iPhoneClipped – Hoe volg je wat er zoal op de aardbol gebeurt? Misschien volg je twee of drie nieuwssites, maar als je het nieuws zo gevarieerd mogelijk tot je wilt nemen, volgen je meerdere RSS-feeds of een app die nieuws van meerdere sites samenbrengt. Flipboard heeft op dat punt al een flinke reputatie opgebouwd. Nu is er Clipped, een universele app voor iPhone en iPad die het nieuws overzichtelijk bi elkaar probeert te brengen. Het idee is dat topnieuws wordt samengevat in bulletlijstjes, zodat je ze snel kunt consumeren op je mobiele scherm. Het samenvatten van nieuws bespaart volgens de bedenkers tijd en energie.
Downloaden: Clipped for iOS (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Make My Plate iPhoneMake My Plate – Make My Plate wordt gemaakt door een Israelische start-up die het volgen van een dieet makkelijker wil maken. Geen gedoe met het tellen van calorieën of punten, maar een visueel dagboek van wat je eet. Je maakt een virtueel bordje van je maaltijd, waarna Make My Plate berekent wat erin zit. Dat houdt in: de app berekent hoeveel calorieën, vet, koolhydraten, eiwit en cholesterol erin zit. Je kunt een nieuw profiel aanmaken of inloggen met je Facebook-account.
Downloaden: Make My Plate (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Fokke en Sukke Swipekalender iPhoneScheurkalenders: Fokke en Sukke, Peter’s Zeurkalender en Plint 2013 – Een nieuw jaar, een nieuw blik scheurkalenders op de iPhone. Vorig jaar begon het op een traditie te lijken en in 2013 kunnen we stellen dat het er een is geworden. Er zijn meteen drie varianten waar je de blaadjes virtueel van af kan scheuren. De Fokke & Sukke Swipekalender 2013, Peter’s Zeurkalender 2013 van Peter van Straaten en een nieuweling: Plint 2013. Die bevat geen cartoons, maar een combinatie van beeld en gedichten.
Downloaden: Fokke & Sukke Swipekalender 2013 (€3,59, iPhone, iOS 4.3+)
Downloaden: Peter’s Zeurkalender 2013 (€4,49, iPhone, iOS 4.3+)
Downloaden: Plint 2013 (€5,49, iPhone, iOS 4.3+)

AG RailTime iPhoneRailTime – RailTime, een iPhone-app voor het treinvervoer in België, heeft een update uitgebracht die de toepassing gereed maakt voor het scherm van de iPhone 5. Tegelijk biedt RailTime voortaan ook geluid bij de wekkerfunctie die je tijdig informeert voor het vertrekken van de volgende trein. Naast een aantal kleine andere correcties aan de applicatie, is RailTime nu ook geïntegreerd in Apple Maps.
Downloaden: RailTime (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG ROOM for thought iPhoneROOM for thought – Een dagboek van een jaar lang met elke dag één foto, waarbij je zelf bepaalt of je die foto voor jezelf houdt of deelt met andere gebruikers. Dat is de originele insteek van de nieuwe Nederlandse start-up ROOM for thought. Uit de koker van ontwikkelaar Studio Room komt een applicatie die iets anders doet dan Instagram en haar vele gelijksoortigen. Elke dag dat je de app opstart, krijg je de gelegenheid één foto te maken om zo de waan van de dag in beeld te brengen. Zo creëer je aan jaaroverzicht van momenten.
Downloaden: ROOM for thought (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Media Markt Nederland iPhoneSubprise, Media Markt Nederland en Saturn – De fastfoodketen Subway heeft een eigen iPhone-app voor de Nederlandse markt uitgebracht op de iPhone. Subprise bevat natuurlijk een Store Locator-functie waarmee je de dichtstbijzijnde vestiging kan zien op de kaart, maar biedt ook speciale acties vanuit de applicatie. De kortingsbon kan je virtueel afscheuren als je bij de kassa staat. Het is niet de enige Nederlandse winkel met een recent uitgebrachte app. Ook de elektronicaketens Saturn en Media Markt zijn te vinden in de App Store.
Downloaden: Subprise (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Media Markt Nederland (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Saturn Mobil NL (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Get Fit iPhoneGet Fit! – Er zijn natuurlijk gigantisch veel vissen in de zee van sport-apps die je graag op weg helpen met je goede voornemens; teveel om op te noemen zelfs. Het Nederlandse Get Fit verdient wel wat aandacht: die applicatie maakt een spelletje van de sportiviteiten de je voor de boeg hebt. Één tot vier spelers melden zich aan in de app en krijgen beurtelings opdrachten om een lichamelijke oefening te doen. Omdat je de opdrachten bij elkaar dobbelt, is je workout elke keer anders.
Downloaden: Get Fit! (€0,89, iPhone, iOS 4.0+)

AG Ik Spreek Pools iPhoneIk Spreek Pools – Spaans, Italiaans, Duits en Engels leren op de iPhone is geen probleem. Maar Pools leren vanuit het Nederlands? Dat is allerminst gebruikelijk op de telefoon. De Nederlands-Poolse Richard Dudkiewicz boog zich erover en dat leidde tot de app Ik Spreek Pools. De cursus is gratis te downloaden en te proberen, bevat 27 lessen en ondersteunt zelfs AirPlay voor het voorlezen van de Poolse uitspraak. De app behoort toe aan Dudkiewicz’ website PoolsOnline.nl en geeft twee lessen en een samenvatting gratis weg als je de app downloadt. Het complete lespakket is een in-app aankoop van €9,99.
Downloaden: Ik Spreek Pools (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Woordenboek XL Nederlands iPhoneWoordenboek XL – Uitgever Prisma heeft haar serie woordenboeken op de iPhone en iPad uitgebreid met vier nieuwe titels. Woordenboek XL is de naam van vier woordenboeken: Nederlands, Engels <> Nederlands, Duits <> Nederlands en Frans <> Nederlands. De XL geeft aan dat ze omvangrijker zijn dan de eerder verkrijgbare woordenboek-apps. Zo heeft het Woordenboek XL Nederlands niet 40.000, maar 70.000 woorden waar je op kan zoeken. Daarnaast zijn er nog eens 35.000 voorbeeldzinnen.
Downloaden: Woordenboek XL Nederlands (€9,99, universeel, iOS 3.0+)
Downloaden: Woordenboek XL Engels <> Nederlands (€12,99, universeel, iOS 3.0+)
Downloaden: Woordenboek XL Duits <> Nederlands (€12,99, universeel, iOS 3.0+)
Downloaden: Woordenboek XL Frans <> Nederlands (€12,99, universeel, iOS 3.0+)

AG PicsArt Photo Studio iPhonePicsArt Photo Studio – De iPhone heeft met Camera+ een eigen grootmacht als het aankomt op fotobewerking, maar op Android is er al langere tijd een app die misschien nog wel veel meer handen op elkaar kreeg. PicsArt Photo Studio is in het eerste jaar maar liefst 35 miljoen keer gedownload op Google’s mobiele besturingssysteem. Nu is PicsArt ook voor de iPhone uitgebracht. De applicatie combineert simpele fotobewerkingen met kleurenfilters, collages maken, tekenen en heeft zelfs een ingebouwd sociaal netwerk waarop je de foto’s kan delen met andere gebruikers.
Downloaden: PicsArts Photo Studio (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Eindhoven Airport iPhoneEindhoven Airport – Niet alleen Schiphol heeft zijn eigen applicatie voor de iPhone. De luchthaven van Eindhoven is eveneens voorzien van een simpele app voor de telefoon. In Eindhoven Airport zie je wanneer de volgende vliegtuigen vertrekken en wanneer de eerstvolgende toestellen op het vliegveld worden verwacht. Daarnaast zie je in de applicatie waar je kan parkeren bij het vliegveld, en waar de luchthaven te vinden is. Je kan er meteen een route naar uitzetten met Apple Maps.
Downloaden: Eindhoven Airport (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.