Reacties voor: Analisten zien in nieuwe Sony tablets nog geen bedreiging voor iPad #IFA

Sony heeft gisteren nieuwe tablets aangekondigd, waarmee het bedrijf de nummer 2-positie achter de iPad wil bereiken. Maar analisten en media zijn nog niet laaiend enthousiast: dezelfde prijs, maar wat je krijgt is niet de iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. ziet er leuk uit.. ook goed om te lezen dat ze vooruitstrevend zijn.

    Sony geeft echter aan dat ze niet alleen willen concurreren op prijs, omdat ze veel meer punten hebben om zich te onderscheiden.

    is dat niet aan de klant te bepalen of ze die punten hebben of niet.. Daarnaast krijg ik nog altijd de kriebels als ik een android tablet/telefoon in de hand heb.. het grootste gedeelte van de consument wil geen vrijheid.

    daarnaast hoor ik 9 van de 10 mensen praten over dat ze toch liever een ipad nemen dan een android tablet, ook al zou de prijs van een android lager liggen.

  2. @coen
    het grootste deel van de consumenten wil geen vrijheid….
    Waar is deze uitspraak op gebaseerd? Misschien in de war met Noord Korea of de Volksrepubliek China?

    9 van de 10 mensen hebben liever een iPad….
    Vreemd want 9 van de 10 mensen die ik spreek hebben een allergie voor Apple en dat zijn mensen die, net als ik, in de IT werken.

    Mijn volgende tablet wordt een Android zodat ik vrijheid heb en zodat de Flashplayer gewoon werkt.

  3. “over de prijs valt te praten..” hoe vernietig je je eigen verkoopaantallen.. Zet het ding gewoon meteen voor de juiste prijs in de markt..

  4. Een luxe-versie van Nintendo’s DS op de markt gezet als tablet, mmm. Ik wacht wel op de oprolversie ipv de vouwversie.

  5. @Gerard: Waar is deze uitspraak op gebaseerd? Hij wilt hiermee zeggen dat de meeste mensen alles met de ipad kunnen doen wat ze willen. By the way: triestig om Flash aan te halen als argument, wetende dat de meerderheid overschakelt naar HTML 5! Allergie aan Apple, wat doe je hier in godsnaam dan? Ik ga ook geen gif liggen spuwen op androidplanet. Have fun met je android 🙂 heb er al een paar vast gehad, triestige boel.

  6. Grappig, wordt flash weer eens genoemd is het weer triest omdat “iedereen” over gaat naar html5.
    Zelf heb ik een iPad1 waarmee ik dit bericht ook schrijf en ben er zeer tevreden over, maar het ontbreken van Flash is een zeer irritante omissie. Heel vaak, zeg maar gerust TE vaak kan ik geen videoinformatie op serieuze sites bekijken en moet ik dus toch op m’n PC gaan kijken.
    De opmerking van Steve Jobs dat de iPad de perfecte internet beleving levert is dan ook gewoon een grove leugen!

    De iPad is dus helaas niet ideaal en voordat html5 alle flashsites overgenomen heeft is de iPad6 al oud. Dus voor wat je NU koopt en gebruikt, ook de iPad2, is die opmerking van Gerard zeker juist.

    Die Asus EEE ziet er overigens wel interessant uit, flash werkt in ieder geval prima, een vriend van me heeft hem en er zit ook een microsd slot op, de tweede grote omissie van meneer Jobs.
    Maar voorlopig hou ik het wel bij m’n iPad1 en een pc voor het echte werk.

  7. Hahaha, wil ik nog een edit in het vorige bericht doen scrolt de tekst niet op de iPad, moet ik weer m’n pc aan gaan zetten. Nou mooi niet!
    En dat op iPad/iPhone planet. Best triest…

  8. @Thomas:

    Grappig dat zovelen hier niet objectief kunnen zijn.
    Ik heb een iPad en had een iPhone.
    De iPhone heb ik naar zeer grote tevredenheid onlangs vervangen door een HTC met Android. De iPad, waarvan de batterij inmiddels ook zijn beste tijd heeft gehad, zal ik ook vervangen door een Android.
    De iMac’s en Macbooks blijven fantastische apparaten hoewel ik met OSX Lion wel erg oploop tegen de “je moet alles bij de Appstore kopen” beperkingen die Apple steeds vaker opwerpt.
    Ik ben klaar met de cashcow mentaliteit van Apple met dollartekens in de ogen.

  9. En verder vind ik dat iedereen zijn mening op deze site moet kunnen geven zowel voor- als tegenstanders. We leven niet in een dictatuur.

  10. @ Ron E, Gerard: voor het gebrek aan flash op apple stuff zijn er 2 mooie oplossingen:
    – draai teamviewer: wij gebruiken onze ipads zo voor 90% van de tijd als afstandsbediening voor een echte computer, neemt veel beperkingen weg :-), een pc op schoot in de zetel is immers niet zo handig…
    – hebben hier ook HTC phones liggen op android voor de snelle check van flash sites, vult de gebreken van ipad perfect aan (en trouwens, opbouwen van alle webpaginas gaat vele malen sneller in het algemeen dan op ipad)

  11. Gerard, daar heb je het net; IT mensen willen vrijheid.. die willen kunnen ‘spelen’ met het apparaat waar het zuur verdiende geld ingestoken is.

    De mensen waarmee ik praat zijn de normale consument en die willen gewoon dat een product werkt en doet wat die moet doen. E Voilá een Ipad doet precies wat men er van verwacht, alles gaat vloeiend en met een klik via de appstore hebben ze een applicatie gekocht.

  12. @coen: Ik ken er ook zo’n paar die per se een iPhone moesten hebben. En die gebruiken ze om te telefoneren en te sms’en 😀

    Als ik een toestel koop van dergelijke prijsklasse, dan wil ik het onderste uit de kan halen. iOS # is voor mij ontoereikend. Spelen op mijn iPad is heel plezant. Maar als het om te werken is, frustraties. Hij doet niet wat ik er van verwacht!

  13. Sinds april zijn toch nog maar vier maanden verstreken, en niet negen?

  14. @coen
    Op een Android toestel heb je zoiets als Market.
    Dat werkt hetzelfde als de Appstore.
    Flash draait gewoon en is dus extra.
    Voor slimme mensen die verder kijken dan hun neus lang is, bestaat er zoiets als vrijheid om bestanden vrijuit te kopieren/plakken/installeren etc… Voor minder slimme mensen volstaat Market waar die mensen nog steeds al hun zuurverdiende geld over de balk kunnen blijven smijten.
    Android is inmiddels veel sneller op internet dan iOS. Maar goed, blijf maar lekker veilig bij Apple als je de vrijheid niet aankan en tot je 50e thuiswonen.

  15. Vrijheid is een relatieve term. Zowel bij Android als IOS ben ik tegen muren opgelopen. Een bepaalde configuratie brengt nu eenmaal bepaalde kansen en beperkingen met zich mee.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.