Tekeningen van iPhone 5 op basis van beta-software Apple

Een logo in een testversie van de Apple-software Photo Stream kan wel eens het ontwerp van de iPhone 5 hebben weggegeven. Naar aanleiding van het bericht zijn er nu renders opgedoken.

iPhone 5 rendering met groot schermEr is een opvallende ontdekking gedaan in de nieuwste testversie van Photo Stream. Dat is een toepassing van Apple die er met iCloud en iOS 5 voor moet zorgen dat je foto’s van de Mac eenvoudig kan doorzetten naar de iPhone. In de nieuwste betaversie van de software is opeens een nieuw icoontje van de iPhone (of iPod touch) te vinden. Omdat Apple vaak erg zorgvuldig is met logo’s en icoontjes, kan het hier gaan om de volgende iPhone. 9to5Mac vertaalde de ontdekking meteen naar een render.

Het icoontje is natuurlijk reeds uitgebreid vergroot en bestudeerd door een flinke groep Apple-fans. En wat blijkt? Het scherm is in verhouding tot de behuizing flink groter geworden, zowel aan de zijkanten als boven- en onderkant. Ook is de home-knop nu rechthoekig in plaats van rond, om ruimte te maken voor het beeldscherm.

iPhone 5 render icoontje in Photo Stream

9to5Mac speculeert er lustig op los en stelt dat er twee mogelijkheden zijn. Óf het apparaat ís kleiner dan de iPhone 4, maar huist desondanks een groter scherm van 3,7 inch (0,2 inch groter dan de huidige iPhone’s), óf de behuizing behoudt het formaat van de iPhone 4 maar Apple is erin geslaagd om er een scherm van bijna 4 inch in te stoppen.

De 3,7 inch variant kwam eerder al in een gerucht voorbij. In de praktijk zou het er zo uitzien:

iPhone 5 render naar aanleiding van icoontje

En de variant ter grootte van de iPhone 4:

iPhone 5 rendering met groot scherm

Er zijn onnoemelijk veel geruchten en ontwerpideeën over de iPhone 5, maar dit gerucht hoeft niet zomaar aan de kant gezet te worden. Apple is erg zorgvuldig met haar designtaal, of het nou gaat om de lichte houten tafels met ronde hoeken in de Apple Store, of een logo in een programma als Photo Stream.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2011, 14:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen fotostream, geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.