Nieuw mysterie: het tijdstip 9:42

26 juni 2007, 10:12 · Gonny van der Zwaag

Als je teveel naar tv-series zoals Lost of speelfilms zoals The Number 23 hebt gekeken, ga je anders denken over nummers. Zo ook bij de iPhone. Bij eerdere promotiefoto’s van de iPhone was prominent het tijdstip 9:41 AM te zien. In de laatste reeks iPhone-commercials staat de tijd een minuut later, op 9:42 ‘s ochtends.

Het mysterie heeft de nummerfetisjisten in twee kampen verdeeld: de ene groep denkt dat 9:42 uur te maken heeft met het tijdstip waarop de iPhone werd aangekondigd, waarna de commercials daarop werden afgestemd. Anderen hebben de theorie ontwikkeld dat het andersom is: de commercials hadden al het tijdstip 9:42 uur gekregen en pas daarna is pas besloten dat de iPhone dan ook maar om 9:42 uur moest worden aangekondigd.

NetworkWorld hield het niet meer uit en nam contact op met Apple. De woordvoerder was al even verbaasd en kon niets anders stamelen dat “ze het uit gaan zoeken”.

Iemand van onze lezers die een idee heeft? We horen het graag in de reacties!

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten