GfK: Nederland telt 5,5 miljoen smartphonebezitters

22 december 2011, 11:49 · Bastiaan Vroegop

Onderzoek van het Nederlandse marktbureau GfK maakt duidelijk dat er op het moment bijna 5,5 miljoen Nederlanders een smartphone bezitten. Dit zou ongeveer 45% procent van de Nederlandse internetpopulatie zijn. Er zou sprake zijn van een toename van 820.000 gebruikers ten opzichte van juni 2011. Hoewel de cijfers opmerkelijk zijn, vond er tegelijkertijd een nog forsere groei in de tabletmarkt plaats. Deze groeide van 725.000 tabletgebruikers naar 1,7 miljoen.

Het GfK-rapport is helaas niet vrij op internet beschikbaar.

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

Gerelateerde berichten

3 reacties

 • ihb
  2 years

  tellen die SP in mijn la ook? hoe weten ze dat ze ze niet dubbel tellen? Of tel ik als Adroid. BB en Iphone gebruiker als 3?

  Antwoord Quote

 • KEvin
  2 years

  @ihb: Ik denk dat ze aan een groep mensen (2500 ofzo) of ze een smartphone hebben, of ze monitoren met wat voor besturingssysteem mensen verschillende websites bezoeken.

  Antwoord Quote

 • Arrie
  2 years

  Is een iPod touch ook als smartphone gerekend? Daar zijn er ook gigantisch veel van in Nederland…

  Antwoord Quote

Comments are closed.