GfK: Nederland telt 1,7 miljoen tabletgebruikers, iPad het populairst

Uit onderzoek van GfK blijkt dat 1,7 miljoen Nederlanders een tablet gebruiken. Dit is meer dan een verdubbeling van een half jaar geleden, toen dit slechts 725.000 Nederlanders waren. De iPad is het populairst.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

GFK appsUit gegevens van marktonderzoekbureau GfK blijkt dat 1,7 miljoen Nederlanders inmiddels een iPad of een andere tablet gebruiken. Dit zou ongeveer 14 procent van de internettende bevolking zijn. Een forse groei vergeleken met een half jaar geleden: in juni waren dit er slechts 725.000 (6 procent). Nog eens 1,7 miljoen zou van plan zijn om ooit zelf een tablet aan te schaffen. De iPad staat bovenaan als populairste tablet, maar heeft wel een deel van de markt verloren aan Android-tablets.

Het onderzoek spreekt over 1,7 miljoen tabletgebruikers, maar dit betekent niet dat er zoveel tablets zijn verkocht: volgens het onderzoek van GfK wordt iedere tablet door ongeveer 2,3 personen gebruikt. Op iedere tablet zouden gemiddeld tussen de 20 en 25 apps geïnstalleerd zijn. YouTube, Uitzending Gemist en NU HD zouden de populairste apps zijn.

Het onderzoek werd gehouden onder 850 Nederlanders van 13 jaar en ouder, in samenwerking met Cebuco, RAB en SPOT. Eerder onderzoek van TNS Nipo (in opdracht van Belcompany) leverde als resultaat op dat 8 procent van de Nederlanders een tablet bezit, maar dat 80 procent van plan is om er volgend jaar eentje te kopen. De werkelijkheid bleek iets minder rooskleurig: bij die 80 procent zaten veel mensen die “misschien” ooit een tablet willen kopen maar geen concrete plannen hebben.

Meer informatie: Telecompaper

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:27
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.