Apple weerlegt kritiek van Nokia met nieuwe video over Nokia N97 Mini

·

nokia antenneIn reactie op de antenneproblemen van de iPhone 4 publiceerde Apple een aantal filmpjes, waarin werd aangetoond dat andere smartphones soortgelijke problemen hebben. Eén kritiekpuntje daarbij was dat het om relatief oude toestellen ging: de drie voorbeelden van Apple waren al een paar maanden oud. Nokia werd niet direct aangevallen, maar reageerde wel: ze hebben zoveel ervaring met toestellen maken dat het antenneprobleem bij de Nokia’s niet voorkomt. En bovendien: prestaties gaan bij Nokia altijd vóór design. Apple zag het als een schot voor open doel en maakte een extra filmpje, om aan te tonen dat Nokia-toestellen ook last hebben van het probleem.

In een filmpje laten ze zien dat de 7 streepjes van de relatief nieuwe Nokia N97 Mini afnemen naar 3 streepjes bij onjuist vasthouden. Er is wel een verschil tussen de iPhone 4 en andere toestellen: de iPhone 4 is gevoelig bij aanraking op één punt, terwijl je de toestellen van andere merken met je hand moet omsluiten. In een video (niet gemaakt door Apple) blijkt trouwens wel dat de Samsung Galaxy S ook een probleem heeft bij aanraking op één punt.

Wat vreemd is aan deze nieuwe video, is dat ‘antennagate’ voor de veel mensen alweer een gepasseerd station is. Apple heeft er zelf belang bij dat mensen het probleem vergeten, maar toch brengen ze nu weer zelf terug in de publiciteit.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

149 reacties

 1. door joopieej

  Dat verschil is natuurlijk niet relevant; je raakt je telefoon in de regel niet echt aan met maar een vinger op maar een plek. Zowel die Nokia’s als de iPhone 4 hebben afname in bereik bij ‘normaal’ vasthouden.

 2. door Gino

  Het is gewoon een oversized probleem.. iemand hoort wat en de ander maakt het erger enz…
  beetje vermoeiend.

 3. door Roy

  Ze hebben zoveel ervaring met toestellen maken dat het antenneprobleem bij de Nokia’s niet voorkomt. En bovendien: prestaties gaan bij Nokia altijd vóór design.
  Vandaar dat die Nokia’s er altijd zo lelijk uitzien. Prestaties en design zijn namelijk even belangrijk.

 4. door Rolf

  Zo zie je maar dat meer telefoons er last van hebben.

 5. door Daaf

  hahaha die apple is er niet om vrienden te maken

 6. door Dubois Joris

  Pwned!

 7. door Shorty007

  Origineel geplaatst door Roy
  Ze hebben zoveel ervaring met toestellen maken dat het antenneprobleem bij de Nokia’s niet voorkomt. En bovendien: prestaties gaan bij Nokia altijd vóór design. Vandaar dat die Nokia’s er altijd zo lelijk uitzien. Prestaties en design zijn namelijk even belangrijk.

  haha idd, de meeste nokia’s zien er niet uit :p

  Nja ben blij om te zien dat het niet een probleem is dat alleen bij de iPhone speelt….

 8. door Tom

  Steve Jobs maakt er geen vrienden mee…

 9. door Dave

  Vreemd was net op het strand en op 3 meter diepte gaan mijn streepjes ook achteruit. Nu doet hij zelfs niks meer. Getest met een toppee van LG

 10. door iWantOneToo

  In plaats van anderen aan te vallen had Apple het bij zichzelf moeten zoeken. Wat interesseert het mij of Nokia, RIM, of HTC die problemen hebben. Ik wil een Apple product kopen, dus wil ik van Apple vooral horen hoe het bij hun thuis is, en niet hun buren.

  Natuurlijk zijn die andere fabrikanten boos, en moeten ze wel reageren. Ze werden gebruikt als afleidingsmaneuvre en zijn erin getrapt ook nog.

  Ruim eerst je eigen glazen toko op Steve voordat je met stenen naar anderen gaat gooien! Lever een compleet en goed werkend product op, dan hoeven we niet eens zorgen te maken over die andere merken en hun signaalverlies.

 11. door Bram Beirens

  Noch bij mijn N97 mini of m’n ma haar bold 9700 lukt het om signaal te verliezen, laat staan met 1 vinger..
  Ook de man in het publiek bij de persconferentie lukte het niet :’)

 12. door rob

  Van mij mogen ze er nu wel mee ophouden…

 13. door Chinees

  Nu weten we het wel, ieder merk heeft dit antenne probleem. Nu kijken bij welk merk dit het eerst is opgelost….ben benieuwd! Opvallend is wel dat de HTC zijn antenne nog steeds bovenin zijn smartphones bouwt. Volgens de FCC mag dit niet. Alle andere merken houden zich hierbij keurig aan de regels van het FCC.

 14. door Olomouc

  Wat sneu om een filmpje over een ander toestel te maken. Dat andere toestellen ook ontvangstproblemen hebben betekent niet dat dat er dan met de iPhone4 geen probleem is. De firma Apple laat zich niet van zijn meest trotse kant zien.

 15. door softijs

  En 3 streepjes over is nog altijd meer als helemaal niks meer overhouden, Apple word een beetje zielig met vingertje naar anderen wijzen en als er naar Apple zelf word gewezen zeggen ze gewoon doodleuk dat er geen probleem is, dus is er nou een probleem of niet Apple, als er zogenaamd geen probleem is hou dan op met de geen problemen van andere merken te laten zien en bemoei je met je eigen apparatuur.

 16. door Steinovisch

  Beetje zielig om andere leveranciers af te vallen. Zeker als je ook nog de plank mis slaat zoals de auteur terecht aangeeft: Het antenna probleem was al aan het wegebben en nu brengen ze het zelf weer in de publiciteit, beetje dom.

 17. door kjempo

  misschien nog wel een relevant verschil dat bij nokia je gesprek niet wegvalt…

 18. door Lars Nimmegeers

  Zeg nooit nooit!

 19. door IpodDemon

  dit filmpje ging over abnormaal vast houden en bij de iphone 4 gebeurt het als je hem normaal vast houd en dat is een groot verschil.

 20. door Rob

  Apple is gewoon triest bezig. Ze hebben een blunder gemaakt met de antenne en proberen zich in te dekken. Als andere telefoons net zo’n probleem hadden was het echt wel bekend geweest.

  Apple heeft totaal niet nagedacht bij het plaatsen van de antenne en dat 80% van de gebruikers hem daar vast heeft. Gewoon heel dom en een beetje zielig om zo te reageren.

  Vandaag na 2 jaar een 3G gehad te hebben een HTC Desire besteld. Ik ben klaar met de iPhone.

 21. door sander

  Ik geef ze groot gelijk. Wie de bal kaatst, kan de bal terug verwachten.

 22. door Rene

  Kleuterklas praktijken, ouderwets modder gooien naar elkaar……. KLAAR

 23. door Rene

  Hmmm, ben ook niet te spreken over deze actie. Beetje laag niveau en niet relevant. Vooral omdat ze niet doorgaan met het verliezen van het singaal! en een oud toestel… Kom op Apple jullie kunnen beter! ik heb de iphone 4 bestelt met de verwachting dat er alles aan gedaan wordt om het “probleem” op te lossen. Daarnaast vind ik dat nokia niet eens moet reageren op deze acties maar gewoon een reclame moet terug maken met Koop ons als je wilt bellen!!

 24. door ssdarr

  precies wie de bal kaatst. Nokia doet net alsof hun telefoons nooit last hebben van slechte ontvangst bij een deathgrip.
  Dan vraag je erom..

 25. door sven

  Als ik mijn Nokia 8800 Arte stevig ga vasthouden verdwijnen ook alle streepjes binnen 1 minuut. Dus ja, het komt ook voor bij Nokia.

 26. door IpodDemon

  mijn volgende telefoon word zeker geen Iphone.
  ze zijn gewoon veel duurder dan bijvoorbeeld een HTC of Samsung terwijl je het zelfde kan met die telefoons.

 27. door bibi2205

  Origineel geplaatst door Bram Beirens
  Noch bij mijn N97 mini of m’n ma haar bold 9700 lukt het om signaal te verliezen, laat staan met 1 vinger.. Ook de man in het publiek bij de persconferentie lukte het niet :’)

  Het lukt ook niet bij elke iPhone 4, maar dat is een argument waar bijna niemand naar luistert… Het probleem is ondertussen zo opgeblazen dat “alle iPhone 4’s” er last van hebben.

 28. door Jan

  Apple wordt wel erg zielig. Kunnen we dit verhaal nu stoppen? Er is géén probleem. Apple stookt de boel lekker op en zegt dat het aan anderen ligt (journalisten, nokia, etc.). Heel sportief van Apple, maar niet heus. Wel is nu duidelijk dat er géén probleem is, maar dat er een probleem gemaakt wordt.

 29. door bibi2205

  Origineel geplaatst door Rob
  Apple heeft totaal niet nagedacht bij het plaatsen van de antenne en dat 80% van de gebruikers hem daar vast heeft. Gewoon heel dom en een beetje zielig om zo te reageren.Vandaag na 2 jaar een 3G gehad te hebben een HTC Desire besteld. Ik ben klaar met de iPhone.

  Uiteraard heeft Apple niet nagedacht.. Denk je nou echt dat ze daar tijd aan gaan besteden? *zucht*

  80% van de iPhone 4 gebruikers hebben er geen last van, maargoed, veel plezier met je Desire en laat ons nou maar met rust :p

 30. door WvB22

  Ik snap Apple niet. Lijkt net het ergste een beetje achter de rug, rijten ze de wond weer open. Gegarandeerd nu Nokia ook ‘zwart’ gemaakt wordt dat ze met een vernietigende comment komen. Apple pakt dit niet slim aan. Ze jagen iedereen tegen zich in het harnas. Bovendien zijn de problemen niet te vergelijken. De iPhone 4 is met één vinger te ontregelen en een design fout (namelijk het overbruggen van de antennes). Bij de andere telefoons wordt het signaal geblokkeerd door de hand. Uiteindelijk misschien hetzelfde effect maar verschillende oorzaken.

 31. door Ridleybiker

  Apple zou beter het probleem oplossen in plaats andere merken aan te vallen.

 32. door Dmitry Dolgikh

  Wat vreemd is aan deze nieuwe video, is dat ‘antennagate’ voor de veel mensen alweer een gepasseerd station is. Apple heeft er zelf belang bij dat mensen het probleem vergeten, maar toch brengen ze nu weer zelf terug in de publiciteit.

  Apple heeft er juist belang bij dat het probleem anders wordt geframed. Het is niet alleen een Aplle probleem, maar een probleem van alle producenten. Door Nokia daar aan toe te voegen zorgt Apple er voor dat die boodschap in de gedachten van de consumenten blijft hangen.

 33. door Artistik

  Origineel geplaatst door bibi2205
  Origineel geplaatst door RobApple heeft totaal niet nagedacht bij het plaatsen van de antenne en dat 80% van de gebruikers hem daar vast heeft. Gewoon heel dom en een beetje zielig om zo te reageren.Vandaag na 2 jaar een 3G gehad te hebben een HTC Desire besteld. Ik ben klaar met de iPhone.Uiteraard heeft Apple niet nagedacht.. Denk je nou echt dat ze daar tijd aan gaan besteden? *zucht*80% van de iPhone 4 gebruikers hebben er geen last van, maargoed, veel plezier met je Desire en laat ons nou maar met rust :p

  Inderdaad, ik heb tijdelijk een HTC na meer dan 2 jaar een iPhone te hebben gehad.. Verschrikkelijk! Ben blij als ik volgende week m’n nieuwe iPhone kan ophalen.
  Op papier kunnen de telefoons waarschijnlijk hetzelfde maar ik ondervind nu echt het verschil tussen de telefoons. Zo heb ik voor mijn iPhone voor al mijn activiteiten een mooie app waarmee ik alles bij kan houden, op de HTC is het aanbod helaas erg mager.

 34. door Rick

  Wat valt Apple nu van het wankele voetstuk zeg!!! Gewoon zielig dat ze dit doen. Zoals een eerdere schrijver aangaf, laat Apple zich bezig houden met hun eigen probleem ipv de aandacht op een ander proberen te verleggen.

  Beetje jammer!

 35. door 5youXpuppet5

  En die nokia houden ze in hun rechterhand dan nog :p

 36. door Ronald

  Dat is natuurlijk onzin. Apple geeft aan dat het een breed probleem is wat zich bij meerdere fabrikanten voordoet. Vervolgens gaat nokia (en andere), die eerst nog grapjes maakte over dat hun telefoon absoluut geen antenne problemen heeft, claimen dat apple liegt. Dan mag apple zich natuurlijk verdedigen door te laten zien dat nieuwere modellen er ook last van hebben.

  Hoewel apple misschien zakelijk liever dit in een doofpot wil stoppen gaan ze zelf door met het onderwerp. Dat geeft dus aan dat ze het niet weg stoppen.

  Ik begrijp daarom ook niet waarom mensen hier zeggen dat dat een domme actie is. Nu een gratis bumper wordt gegeven is het allemaal opgelost?

  Wees blij dat apple het probleem actief houdt.

 37. door christian Hoyer

  Ik snap Apple wel. Hij zegt het ook duidelijk in de persconferentie. Het probleem is bij alle smartphones aanwezig. Die van Nokia ook. Zij hebben alleen de keuze gemaakt om deze “zwakheid” van het toestel aan de buitenkant de iPhone 4 te plaatsen. Dit in gedachte om de meest geavanceerde antenne te leveren. Maar juist omdat het probleem zich aan de buitenkant bevind word het sneller gezien als een designfout omdat wanneer je het aanraakt signaal verliest. Maar ten opzichte van andere telefoons met ditzelfde probleem en het percentage mensen die erover belt of de iphone terugbrengen vanwege dit probleem of er niet mee kunnen bellen is het lachwekkend en zeker weten opgeblazen media spektakel.

  We zullen het de 30ste merken. Ik hoop dat iPhoneclub een Poll plaats om te meten hoeveel mensen dit probleem echt ondervinden in het dagelijks leven.

 38. door Rene

  Waarom praat je uberhaupt mee als je niet geinterseerd bent in het aanschaffen van een iphone 4???

  Het heeft geen meerwaarde om de iphone 4 af te kraken als je er ten eerste nog nooit 1 in je handen heb gehad en ten tweede nooit 1 gaat kopen!

  Zie je de balk in je eigen ogen niet, maar wel de splinter in de andermans ogen!!

 39. door Leon

  <Zie je de balk in je eigen ogen niet, maar wel de splinter in de andermans ogen!!

  Lovely!

 40. door IpodDemon

  als er een probleem met andere telefoons is dan zoeken ze het uit en proberen ze het probleem snel op te lossen maar Apple niet bij hun gaat het alleen om $$$$ meer niet het interesseert ze niet dat mensen zich genaaid voelen. mijn ipod Touch 3g word bij het spelen van een simpel spel als bejuweld 2 of strike knight na een tijdje behoorlijk warm.

 41. door rene

  @IpodDemon:

  Gaat ie lieverd??? warm :|

  mijn tosti-apparaat wordt gloeiend heet na het maken van 2 tosties. Maar functioneerd prima

 42. door iPieter

  @ Gonny: helemaal eens met je laatste zin. Het leek ineens overgewaaid, er werd nauwelijks nog over geschreven (tot mijn grote verbazing), aandacht vol op de mooie Q3 cijfers en nu dit weer. Maar er zal wel over nagedacht zijn…

 43. door bibi2205

  @IpodDemon:
  Valt je iPod uit als hij te warm wordt? Geeft hij een melding dat hij eerst moet afkoelen voor je hem verder kan gebruiken? Begint hij ‘raar te doen’ als hij wat warm wordt?

  Nee? Waarom klaag je dan? Die producten kunnen er wel tegen hoor om een beetje warm te worden. Mijn MBP is soms ook erg warm vergeleken met een windows laptop, maar zowel mijn MBP als ik maken daar geen enkel probleem van.

 44. door Sjef

  Jammer van apple, hun producten zijn vaak van goeie kwaliteit. Er zit dan een fout in de iphone 4, aantal mensen die er dan over klagen oke. Ga dan niet andere fabrikanten en leveranciers lastig vallen. Nu weten we het wel, beetje jammer. ( trouwens mijn oude sony ericsson heeft er ook last van als ik er met 2 handen doodknijp :P )

 45. door seminifeer

  Dom van Apple.
  In plaats van het probleem op te lossen blijven ze naar de anderen wijzen. Ze vergeten daarbij gemakshalve dat de ontvangst daar wel minder wordt maar de gesprekken wél gewoon in stand blijven.
  Apple produceert nu de enige smartphone waarbij een “jasje”nodig is om je gesprekken in stand te houden.

  Misschien wat voor de firma Durex om een hoesje te laten maken…….”veilig bellen”

  Als Apple nu groots had willen doen hadden ze het probleem helemaal op moeten lossen en daarná pas naar anderen wijzen. Maar ja…….als dat gebeurt gaat het ze vééllllll geld kosten.
  Ik weet zeker dat Apple het wel kán, maarr niet wil, vanwege de financiele consequenties.
  Op naar de Iphone5 ??

 46. door rene

  iphone 4.0.1

 47. door bas

  ik hoef de iphone al niet meer, al dat gedoe over die antenne, ik wordt er helemaal gestoord van.

 48. door mdb

  Wat een bullshit filmpje. Nokia geeft zelf aan dat ze het vasthoud-gedrag bestudeerd hebben en het ontwerp van de antenne daarop aangepast hebben. Geen enkel mens houdt een telefoon vast op die manier als in het filmpje.

  Zwak, zwak, zwak. Ik hoop dat Apple zich snel weer verhoogt tot een fatsoenlijk niveau. Eerst zo’n stomme fout(jaja, beste antenne ooit, bladiebla) en nu deze zwakke filmpjes. Alleen de persconferentie was voldoende geweest.

 49. door Robertiolio

  Best wel zielig van Apple.

  Dit is hetzelfde als je hard te hard rijdt en gaat zeggen, ja maar anderen deden het ook.

  Sowieso is het probleem volgens mij zwaar opgeblazen door de media. Zoveel gebruikers hebben er naar mijn idee ook weer geen last van.
  Maar ja, daarvoor is de media. Van een mug een olifant maken.

 50. door Dennis

  hoezo is dat vreemd?
  apple heeft er alleen voordeel aan als blijkt dat het bij andere merken ook zo is. marketing 101.

 51. door Bartkasten

  Origineel geplaatst door Roy
  Prestaties en design zijn namelijk even belangrijk.

  Ik heb liever een super lelijk toestel met goede prestaties, dan een prachtig mooie telefoon waar je niet mee kan bellen! Dus ik weet niet waar jij het vandaan haalt dat design en prestaties even belangrijk zijn… maar dat gaat er bij mij echt niet in!

 52. door Sjeikie

  Iphoneclub en apple bezorgen mij een PTSD. Ik heb de n97 een half jaar gehad en de wond is nog vers om drover te praten. Ik ilaah apple aan omdat ze mij aan die trauma doen denken. N97 is een soort windows maar Dan met meer functionele problemen. Liever een Apple iPhone 2g dan de n97.

 53. door Marc

  Origineel geplaatst door Sjeikie
  Iphoneclub en apple bezorgen mij een PTSD. Ik heb de n97 een half jaar gehad en de wond is nog vers om drover te praten. Ik ilaah apple aan omdat ze mij aan die trauma doen denken. N97 is een soort windows maar Dan met meer functionele problemen. Liever een Apple iPhone 2g dan de n97.

  Tja het OS van Nokia is wel bagger….dat wel.

 54. door Olmo

  @Rob: Nee, je hebt helemaal gelijk. Ik denk dat Apple gewoon wat materialen in elkaar geprutst heeft en vervolgens (zonder te testen) een toestel op de markt brengt. *kuch*

  Of zou het eerder te maken hebben met Hoge bomen en Veel wind?

  Toen ik een Nokia 6110 had gekocht (toen nog 1100 gulden), viel deze steeds helemaal uit. De batterij hadden ze gebruikt uit een vorig model, hierdoor sloot het niet goed aan. Oplossing van Nokia? Ik kreeg na maanden klagen een stukje karton met het Nokia logo erop. “Plaats dat maar tussen de batterij en het toestel” was de opmerking die ik kreeg.

  Tsjah, shit happens!

  Heb een iPhone 2G gehad, bezit nu een iPhone 3G, maar heb de iPhone 4 nog even gelaten voor wat het is. Stiekem wil ik door alle berichtgevingen het toestel toch eerst even zien op het T-Mobile netwerk. De negatieve berichten hebben mij toch een beetje bang gemaakt ;-)

 55. door Sleurhutje

  Dat ontvangst/signaalverlies optreedt als je je hand voor de antenne houdt, is al meer dan een eeuw bekend. Maar om een deel van de antenne zodanig te plaatsen dat deze bij gebruik als PDA omsloten wordt is niet echt doordacht. Voor T-Mobile een extra aandachtspuntje om de dekking verder te verbeteren voordat met gaat klagen over slecht bereik met de iPhone4. ;)

  Valt mij mee dat alle protestclubs die tegen UMTS-masten zijn nog niet een onderzoek zijn gestart naar de stralingsrisico’s.

 56. door Olmo

  Origineel geplaatst door IpodDemon
  als er een probleem met andere telefoons is dan zoeken ze het uit en proberen ze het probleem snel op te lossen maar Apple niet bij hun gaat het alleen om $$$$ meer niet het interesseert ze niet dat mensen zich genaaid voelen. mijn ipod Touch 3g word bij het spelen van een simpel spel als bejuweld 2 of strike knight na een tijdje behoorlijk warm.

  Want als je Ipod Touch warm wordt, dan ben je ook behoorlijk genaaid door Apple, ja ;-)

 57. door Applefreedom

  “Wat vreemd is aan deze nieuwe video, is dat ‘antennagate’ voor de veel mensen alweer een gepasseerd station is”.

  Dit is misschien in Nederland nu het geval (door het circus/de aankondiging en voorinschrijving van de iPhone), maar in the States is het nog steeds een hot issue.

  Als er bij ons ook veel klachten zijn met het netwerk/ antenne, zal je zien dat vanaf 30 juli ook in Nederland antennagate weer opleeft.

  off-topic: heb Steve Jobs 2 mails gestuurd waarin een optie beschreven staat die de storing zouden kunnen verminderen, (nog) geen reactie gehad ;-(

 58. door Danny Ronday

  Ik snap dat Apple duidelijk probeert te maken dat inderdaad de wetten van de natuur niet te breken zijn, en dus laten zien dat ook andere telefoons last hebben van het verschijnsel dat interferentie heet.
  Erg jammer dat mensen hier zo snel hun mening en conclusie trekken zonder eerst zelf het toestel in handen hebben gehad, tenslotte geven Gonny en Jean-Paul ook al aangegeven er weinig last van te hebben.
  Vind het niet erg als er mensen geen iPhone 4 halen, Apple gebruikers zijn altijd een klein clubje geweest en deze werd al erg groot, op deze manier krimpt dit tenminste weer, tevens gun ik dat soort zeikerds geen Apple ;-)

 59. door seminifeer

  Origineel geplaatst door Marc
  Origineel geplaatst door SjeikieIphoneclub en apple bezorgen mij een PTSD. Ik heb de n97 een half jaar gehad en de wond is nog vers om drover te praten. Ik ilaah apple aan omdat ze mij aan die trauma doen denken. N97 is een soort windows maar Dan met meer functionele problemen. Liever een Apple iPhone 2g dan de n97.Tja het OS van Nokia is wel bagger….dat wel.

  Je mag het (gesloten) OS van Apple beter bij jezelf vinden passen. Daar is niets mis mee. De opmerking die Sjeikie plaatst laat merken dat hij totaal geen inhoudelijke kennis van zaken heeft.
  Typisch een geval van gáááááp.

 60. door Next

  Op YouTube zijn ook filmpjes te zien van mensen die geen antenne issue hebben met hun nieuwe iPhone 4.
  In de meeste gevallen gaat het om de 32 GB versie.
  Misschien zijn er foute batches waarbij het probleem zich voor doet…. Dan ligt het probleem toch niet bij een design flaw. Dan gaat er iets mis met de assemblage van het toestel.

 61. door Gert

  Origineel geplaatst door Robertiolio
  Best wel zielig van Apple.Dit is hetzelfde als je hard te hard rijdt en gaat zeggen, ja maar anderen deden het ook.Sowieso is het probleem volgens mij zwaar opgeblazen door de media. Zoveel gebruikers hebben er naar mijn idee ook weer geen last van. Maar ja, daarvoor is de media. Van een mug een olifant maken.

  Reken maar dat het niet zomaar is opgeblazen door de media: Apple’s concurrenten zouden gek zijn geweest als ze de zaak niet hier en daar hadden opgestookt (en gefinancierd). Apple heeft het volste recht om terug te slaan.

  Daarbij denk ik dat het nog niet vergeten is.

  Ik vind bovendien dat het niet verkeerd is van Apple om te laten zien dat wie wil klagen over ontvangstkwaliteit, altijd wel een reden kan vinden.

  Daarom mag je telefoons ook gewoon terugbrengen en krijg je je geld terug, als je dat wilt. In ieder geval bij T-Mobile.

 62. door sasf

  Wel geniaal hoe Apple zich in deze positie heeft weten te maneuvreren. Volgend jaar komen ze met een oplossing die voor de hele telefoonindustrie revolutionair is ;).

 63. door //

  Al die mogelijke grips hebben geen effect op mijn omnia, htc, nokia en 3gs.

  Het probleem ligt degelijk wel aan het att netwerk, dat volgens mijzelf en vele amerikanen, zeer slecht is.

 64. door dries6951

  Origineel geplaatst door Rob
  Apple is gewoon triest bezig. Ze hebben een blunder gemaakt met de antenne en proberen zich in te dekken. Als andere telefoons net zo’n probleem hadden was het echt wel bekend geweest.Apple heeft totaal niet nagedacht bij het plaatsen van de antenne en dat 80% van de gebruikers hem daar vast heeft. Gewoon heel dom en een beetje zielig om zo te reageren.Vandaag na 2 jaar een 3G gehad te hebben een HTC Desire besteld. Ik ben klaar met de iPhone.

  Mooi zo, dan kun je nu je kleurtjes zoeken en een mooie tekening maken.
  Ik ondervind geen enkel antenne ‘probleem’ met mijn iPhone 4.

 65. door ssdarr

  Origineel geplaatst door Ronald
  Dat is natuurlijk onzin. Apple geeft aan dat het een breed probleem is wat zich bij meerdere fabrikanten voordoet. Vervolgens gaat nokia (en andere), die eerst nog grapjes maakte over dat hun telefoon absoluut geen antenne problemen heeft, claimen dat apple liegt. Dan mag apple zich natuurlijk verdedigen door te laten zien dat nieuwere modellen er ook last van hebben.

  Kijk daar ben ik het helemaal mee eens, Nokia vraagt er zelf om door de arrogante reactie richting Apple:
  “we hebben zoveel ervaring met toestellen maken dat het antenneprobleem bij de Nokia’s niet voorkomt.”
  nee dus Nokia , ook jullie toestellen hebben daar WEL last van. Zie filmpje op Apple-site.

 66. door marcoooo

  Origineel geplaatst door seminifeer
  OJe mag het (gesloten) OS van Apple beter bij jezelf vinden passen. Daar is niets mis mee. De opmerking die Sjeikie plaatst laat merken dat hij totaal geen inhoudelijke kennis van zaken heeft.Typisch een geval van gáááááp.

  Alle telefoon OSen zijn zo gesloten als wat (jaja zelfs Android waar een hoop nog niet mee/op kan) dus gaaaaap, ook jij hebt weinig inhoudelijke kennis.

  Mensen nemen o.a. een iPhone omdat.. je je toestel niet kan bricken, Tomtom,whatsapp en skype WEL verkrijgbaar zijn, er voldoende accessoires voor zijn en er goeie regelmatige updates voor uitkomen.

  En met een jailbreak valt er mee te tweaken dan op een Android device.

 67. door kloon

  3 streepje is nog altijd beter al GEEN SERVICE zou ik denken

 68. door Joost

  Origineel geplaatst door rene
  iphone 4.0.1

  iOS 4.0.1

  Een iPhone 4.0.1 is nog niet op de markt ;)

  Ik vind dit verhaal echt een ‘spring in de sloot’ verhaal. Als Nokia slechte telefoons maakt hoeft Apple dit toch ook niet te doen? Beetje dom van Apple om dit te laten zien.

 69. door Ralph

  getest met de HTC Desire, deze heeft exact hetzelfde probleem. Kreeg de mogelijkheid de Samsung Wave ook te testen ook hier gaat het bereik langzaam weg. Ik gebruik al een iPhone sinds het bestaan ervan, en de iPhone 4 heb ik gewoon gereserveerd….

 70. door seminifeer

  Origineel geplaatst door marcoooo
  Origineel geplaatst door seminifeerOJe mag het (gesloten) OS van Apple beter bij jezelf vinden passen. Daar is niets mis mee. De opmerking die Sjeikie plaatst laat merken dat hij totaal geen inhoudelijke kennis van zaken heeft.Typisch een geval van gáááááp.Alle telefoon OSen zijn zo gesloten als wat (jaja zelfs Android waar een hoop nog niet mee/op kan) dus gaaaaap, ook jij hebt weinig inhoudelijke kennis.Mensen nemen o.a. een iPhone omdat.. je je toestel niet kan bricken, Tomtom,whatsapp en skype WEL verkrijgbaar zijn, er voldoende accessoires voor zijn en er goeie regelmatige updates voor uitkomen.En met een jailbreak valt er mee te tweaken dan op een Android device.

  Misschien begrijp je niet wat ik met gesloten bedoelde en/of misschien had ik het anders uit moeten drukken. Ik heb de Iphone al eerder een lifestyle genoemd omdat de gebruikers accepteren dat Apple bepaald wat jij met je Phone bekijkt of doet.
  De Iphone zou echt super zijn als die jailbreak niet nodig zou zijn.
  Het feit dat men steeds bezig is met jailbreaken betekent dat de gebruikers niet tevreden zijn met de standaard mogelijkheden.
  Overigens, de écht leuke apps die IK wil hebben wifi nodig omdat Apple en de provider niet willen dat ik dat over 3G gebruik. Net ff jammer.

  Joh…elk toestel van welk merk dan ook heeft zijn voor én nadelen.
  Het is jammer dat veel Apple fans de nadelen van hun eigen merk onder de grond stoppen en de voordelen van andere merken niet willen zien. Tuurlijk…die andere merken hebben ook nadelen en de Iphone heeft ook voordelen.
  Maar iedereen moet genieten van de aspecten die voor hem of haar belangrijk zijn.
  En die aspecten kunnen voor iedereen verschillen.

 71. door Sjeikie

  Ik hoef ook geen inhoudelijke kennis te hebben, ik ben geen programmeur noch expert op het gebied van telecommunicatie. Ik wil gewoon kunnen opnemen en dat de touchscreen gewoon netjes werk. Helaas heeft Nokia dat niet waar kunnen maken:( Ben heel lang een advocaat geweest voor Nokia, werk zelf in een teleom shop. Echter sinds de 3310 zijn ze innovatie kwijt geraakt.

  Origineel geplaatst door seminifeer
  Origineel geplaatst door MarcOrigineel geplaatst door SjeikieIphoneclub en apple bezorgen mij een PTSD. Ik heb de n97 een half jaar gehad en de wond is nog vers om drover te praten. Ik ilaah apple aan omdat ze mij aan die trauma doen denken. N97 is een soort windows maar Dan met meer functionele problemen. Liever een Apple iPhone 2g dan de n97.Tja het OS van Nokia is wel bagger….dat wel.Je mag het (gesloten) OS van Apple beter bij jezelf vinden passen. Daar is niets mis mee. De opmerking die Sjeikie plaatst laat merken dat hij totaal geen inhoudelijke kennis van zaken heeft.
  Typisch een geval van gáááááp.

 72. door AronNL

  Wél minder streepjes maar toch nog 3 streepjes op 3.5G

 73. door Rian

  Hehe, Steve maakt geen vrienden maar Nokia had ook niet al te verdedigend moeten reageren.

 74. door alchemist

  Wat Apple met dit filmpje aantoont is dat een NOKIA telefoon nog WEL ontvangst heeft na een ‘deathgrip’, in tegenstelling tot de iPhone 4 die dan het gesprek afbreekt!

  Nokia heeft nooit ontkent dat de ontvangst verminderd door handen. Integendeel, dit komt van hun website:

  In general, antenna performance of a mobile device/phone may be affected with a tight grip, depending on how the device is held. That’s why Nokia designs our phones to ensure acceptable performance in all real life cases, for example when the phone is held in either hand. Nokia has invested thousands of man hours in studying how people hold their phones and allows for this in designs, for example by having antennas both at the top and bottom of the phone and by careful selection of materials and their use in the mechanical design.”

  Met andere woorden, Apple onderstreept hiermee hun eigen ontwerpfoput ten aanzien van de antenne. I.t.t. Nokia heeft de iPhone één antenne, de meeste Nokia’s twee… Juist vanwege die ‘death-grip’.

 75. door JJ

  De iPhone 4 is net zoals de 3GS zeker een gave telefoon, alleen moet het toestel gewoon goed zijn!
  (Je betaald er los wel ruim 800 euro voor en dat is een hoop geld vergeleken met andere toestellen!)

  Verder heb je een telefoon hoofdzakelijk om te bellen en daarom wil ik geen telefoon waar ik mij twee jaar aan moet ergeren wanneer ik wil bellen.

  Verder los je het probleem niet op door te gaan kijken hoe de ontvangst bij andere telefoons is.
  Apple kan beter gewoon het antenne probleem aanpakken ipv zichzelf te gaan zitten verdedigen.

  Mijn volgende telefoon gaat zeker een iPhone worden, alleen weet ik nog niet of het wel de iPhone 4 wordt.

 76. door sasf

  @alchemist: Onzin, als je zoals deze Nokia vol bereik hebt verlies je ook met de Deathgrip op de iPhone 4 je bereik niet helemaal.
  De rest van je reactie doet er dan ook niet toe.

 77. door patrick de boer

  LOL

  Probeer het maar met de 3G of 3Gs
  dan zie je ook de streepjes achter-
  uitgaan :) Dus de iphone 4 heeft
  geen probleem… Gwn, standaard.

 78. door Dbr

  Bij iedereen die een iPhone4 heeft en zei dat ze het probleem niet hadden, had ik het probleem aan hen voorgetoond met slechts 1 vinger aan de zijkant… Ook zij moesten eraan geloven en gingen akkoord dat het wel een dergelijk probleem was met de noodzakelijke gevolgen… Zijn je handen kurkdroog, dan zal het probleem veel kleiner zijn, is er maar iets van vochtigheid, en in deze warme periode is dit niet zo ondenkelijk, dan stapelen de problemen zich echt op.

  Natuurlijk, elke telefoon heeft last van signaalBEREIK wanneer er een volledige hand rond gekneld wordt… Maar bij de iPhone 4 is er nog een ander probleem dat erbij komt met de antenne, waar bij alle gevallen het bereik verminderde, verander je bij de iPhone 4 ook de radio-eigenschappen van de antenne, mede doordat de antenne direct in contact staat met je hand en de andere antenne, en dat is het probleem dat ook opgelost moet worden…

 79. door pommetje

  Toch maar weer een reactie plaatsen dan…
  Wat een overdreven gezeik toch weer, en maar afgeven op apple, en maar afgeven op de iPhone 4….
  Vraag de eerste de beste iPhone 4 bezitter of hij/zij last heeft van het ‘antenne probleem’ 99,5% kans dat hij/zij het probleem niet heeft….
  Mensen die na deze Media gekte al besluiten om over te stappen naar een ander merk laten zich teveel beinvloeden door deze Media en kunnen mijnsinziens niet echt objectief denken…

 80. door ssdarr

  @alchemist Juist omdat jij er ONTERECHT van uit gaat dat elke iPhone 4 volledig wegvalt als je hem vasthoud, raakt je reactie kant noch wal.

 81. door Dinant

  Even voor de mensen die zeggen dat de iPhone 4 helemaal geen service meer heeft als je hem in de “death grip” houd: http://www.youtube.com/watch?v=4gb3aQ5XoQw

  Ik vind zelf dat Apple het volste recht heeft om dit te doen, de media blaast dit probleem volledig op. Apple laat alleen maar zien dat het bij andere telefoons ook gebeurt, ze proberen de concurrent geen schade te berokkenen, als ze dat deden zouden ze wel de telefoons van 1 fabrikant testen inplaats van 4.

 82. door seminifeer

  Origineel geplaatst door Dinant
  Even voor de mensen die zeggen dat de iPhone 4 helemaal geen service meer heeft als je hem in de “death grip” houd: http://www.youtube.com/watch?v=4ml35y0wEIYIk vind zelf dat Apple het volste recht heeft om dit te doen, de media blaast dit probleem volledig op. Apple laat alleen maar zien dat het bij andere telefoons ook gebeurt, ze proberen de concurrent geen schade te berokkenen, als ze dat deden zouden ze wel de telefoons van 1 fabrikant testen inplaats van 4.

  Tuurlijk mag Apple dit doen.
  Maar laat ze hun energie steken in een oplossing ipv een stom hoesje te geven. Bij de andere merken is het niet zo erg dat een hoesje nodig is.

 83. door ross

  Origineel geplaatst door Rob
  Apple is gewoon triest bezig. Ze hebben een blunder gemaakt met de antenne en proberen zich in te dekken. Als andere telefoons net zo’n probleem hadden was het echt wel bekend geweest.Apple heeft totaal niet nagedacht bij het plaatsen van de antenne en dat 80% van de gebruikers hem daar vast heeft. Gewoon heel dom en een beetje zielig om zo te reageren.Vandaag na 2 jaar een 3G gehad te hebben een HTC Desire besteld. Ik ben klaar met de iPhone.

  Ben benieuwd hoe lang je dat volhoudt na de iphone. Je ziet toch dat andere toestellen het ook hebben?
  Voor mensen die zeggend at ze m niet oplaag krijgen, het gaat om plekken waar het signaal al minder is en niet heel sterk. Dan lukt het niet.

 84. door Henkz

  Dat hoesje erbij gaan leveren is wel het meest zielige van de zaak

  Toyota had mischien ook geen terugroep aktie moeten ondernemen, maar een extra airbag moeten leveren.

 85. door Kelvin

  Beetje kansloos en kinderachtig van Apple,
  “Ja onze telefoons hebben geen bereik, maar andere telefoons ook niet hoor”
  Dus omdat Jantje niet voor zn trein kaartje betaald, hoeft Steve het ook niet te doen?

 86. door seminifeer

  Origineel geplaatst door Henkz
  Dat hoesje erbij gaan leveren is wel het meest zielige van de zaakToyota had mischien ook geen terugroep aktie moeten ondernemen, maar een extra airbag moeten leveren.

  GRINNIK !!!!!

 87. door tomtom100

  Sneu bedrijf hoor dat Apple…..filmpjes zijn voor pubers…

  Ga nou gewoon het probleem echt oplossen….
  Ik wil straks geen telefoon met een hoesje….of een condoompje…ik wil een mooi ontworpen en goed werkende 5G over een jaar!!! (ondanks dat ik nu heel blij ben met mijn 3GS)

 88. door bohr2010

  Ik word nu wel een beetje moe van Apple. Begrijp me niet verkeerd. Ze maken mooie dingen. IK heb een ipod, iphone en een macbook pro. Maar het feit dat ze nu wijzen naar andere fabrikanten getuigd van behoorlijke zwakte. IPV te wijzen naar anderen kan je beter je energie steken in je eigen probleem. Apple heeft gewoon een een design probleem gemaakt en that’s it. Lullig voor al die mensen die nu een iphone 4 willen hebben. Wat ik sneu vind is dat je nu een apple case bumber krijgt. Nee, je iphone is niet goed, moet omgeruild worden. Ik begrijp ook wel dat ze dit niet willen, tevens vraag ik me ook nog eens af of het ook niet een combinatie van software is. IK heb vd week mijn iphone 3G geupgrade naar 4.0.1, Nou mijn verbinding is gewoonweg waardeloos, GPS werkt bijna niet meer. Ik zat op 3.1 en daar werkte alles probleemloos. Nu zou Apple eens hand in eigen boezem moeten steken en zeggen. “we did wrong”…

 89. door Marc

  Origineel geplaatst door Henkz
  Dat hoesje erbij gaan leveren is wel het meest zielige van de zaakToyota had mischien ook geen terugroep aktie moeten ondernemen, maar een extra airbag moeten leveren.

  Of naar andere fabrikanten gaan wijzen ja maar ja maar…. die hebben dat oooook snif snif snik.
  Normaal gaat een topman door het stof maar bij Apple juist het tegenovergestelde.

 90. door Daan

  Ach, als het een algemeen probleem is dan is er ook niets bijzonders aan de hand met de iPhone 4….dat laten deze filmpjes wel weer zien.

  Wel slim van Nokia om 10 streepjes weer te geven, hou je er tenminste nog 2 over! :-)

 91. door JJ

  Bij dit onderstaande filmpje valt de verbinding wel weg, ik weet natuurlijk ook niet hoeveel van die iPhones 4 er last van hebben.

  http://www.youtube.com/watch?v=p4c2SiDd1Mw&feature=related

 92. Toch is het wel een reden voor twijfel over de aanschaf van een nieuwe iPhone 4. Ik heb dat in ieder geval wel. Ik heb gisteren een poll geplaatst op mijn site http://www.leondekkers.nl met de vraag: nu kopen of nog even wachten. Bijna de helft van de invullers vind het een goed idee om nog even te wachten. Dat heeft uiteraard ook te maken met de antenneproblemen.

 93. door JJ

  Ik wacht ook nog even en anders neem ik gewoon de 3GS die wel goed werkt!

  Apple moet net als Toyota het probleem gewoon toegeven en dit verhelpen…

 94. door Joost

  Origineel geplaatst door patrick de boer
  LOLProbeer het maar met de 3G of 3Gs dan zie je ook de streepjes achter- uitgaan Dus de iphone 4 heeft geen probleem… Gwn, standaard.

  Ik probeer mijn iPhone 3g op alle mogelijke manieren vast te houden, maar mijn ontvangst wordt er niets slechter op met iOS 4.0.

 95. door //

  @sasf: Helemaal geen onzin. 1 streepje bij een iPhone verhinderd mij meestal wel om op internet te gaan : ‘Controleer uw internet verbinding’ – Terwijl er duidelijk nog een E staat en 1 streepje.
  Bij een Nokia heb ik nooit dat probleem gehad, met 1 streepje kon ik nog perfect telefoneren en surfen.

  & Je moet ook goed weten dat de streepjes bij Nokia een pak accurater zijn dan bij Apple. Het feit dat hun antenne een groter signaal bereik heeft en meer streepjes heeft leidt tot een meer accurate berekening van de streepjes weergave.

  Om correct te zijn, 1 streepje bij Nokia staat gelijk aan 1.3 streepjes bij Apple. Dus heeft een Nokia 3 streepjes dan is de kwaliteit gelijk aan 3,9 streepjes bij Apple ;)

 96. door iPieter

  Huh, de helft? Volgens mij had je je bril niet op?

  Origineel geplaatst door Léon Dekkers
  Toch is het wel een reden voor twijfel over de aanschaf van een nieuwe iPhone 4. Ik heb dat in ieder geval wel. Ik heb gisteren een poll geplaatst op mijn site http://www.leondekkers.nl met de vraag: nu kopen of nog even wachten. Bijna de helft van de invullers vind het een goed idee om nog even te wachten. Dat heeft uiteraard ook te maken met de antenneproblemen.

 97. door Wout

  Schoenmaker blijf bij je leest !
  Zorg dat je eigen producten goed werken en zeur niet over de concurrent.

  Al met al zit ik te twijfelen over de iPhone 4, alhoewel ik vanaf de eerste iPhone al gebruiker ben.

  Misschien dat ik toch naar een alternatief ga kijken bij een ander merk.

 98. door Runaque

  Die antenne problemen zijn ontstaan de moment dat GSM fabrikanten de antenne’s in het toestel gingen integreren ipv bovenop het toestel. Dat Apple de voornaamste is waar ze op richten is niet meer omdat ze op enorm korte termijn aan de top van deze markt wisten te komen staan. Zoals het gezegde zegt, hoge bomen vangen veel wind. :P

 99. door qmdb

  Hoe diep kan Apple zakken…

 100. door Ferry

  waar is Apple in godsnaam mee bezig?
  Lekker professioneel om andere merken zwart te maken. Zorg liever dat je eigen product geen problemen heeft, daar heb je meer aan.

 101. @iPieter:

  Je hebt gelijk er is het een en ander veranderd sinds de post. Het was 46%. Inmiddels gaat zo’n 75% van de stemmers voor nu kopen.

  Ik ga de poll voorlopig openlaten. Stemmen kan dus nog op http://www.leondekkers.nl

 102. door John

  Onzin mijn collega heeft er een en daar viel het ontvangst ook weg als je hem in de “deathgrip” hield. Nokia probeert hier hun eigen hachje te redden volgens mij.

 103. door john

  Tja, met de vinger wijzen is niet echt iets voor apple, een zwaktebod. Ik heb naast een Iphone 3GS ook een nokia 97 mini en wat ik ook probeer, er valt geen signaalstreepje weg. Net als een eerder geplaatst filmpje van een blackberry bold 9700, getest bij een vriend….hoe je het toetsel ook vasthoud, geen signaalverlies. Nokia verwijst wel in de handleiding al dat signaalverlies kan voorkomen als je op een bepaalde manier het toestel vasthoud en daarbij de antenne blokkeerd, maar ja….niks van gemerkt.
  Dus apple, design gaat boven iets anders…;-)

 104. door Bert

  Origineel geplaatst door mdb
  Wat een bullshit filmpje. Nokia geeft zelf aan dat ze het vasthoud-gedrag bestudeerd hebben en het ontwerp van de antenne daarop aangepast hebben. Geen enkel mens houdt een telefoon vast op die manier als in het filmpje.Zwak, zwak, zwak. Ik hoop dat Apple zich snel weer verhoogt tot een fatsoenlijk niveau. Eerst zo’n stomme fout(jaja, beste antenne ooit, bladiebla) en nu deze zwakke filmpjes. Alleen de persconferentie was voldoende geweest.

  Een telefoon hou je wel degelijk ongeveer zo vast.

 105. Wat een gezeik van apple…laten ze nou een goed product maken en niet anderen afkraken! Waardeloos!

 106. door Bert

  Al dat gezeur over die ontvangst. Er is voor de meeste mensen helemaal geen probleem. Zeker in NL zal het ‘ probleem’ zich nauwelijks voordoen gezien de hoge dekkingsgraad.

  En of een telefoon nou 1 zwak punt vwb ontvangst heeft of dat het effect pas optreed bij een complete grip, doet er niet toe. Als je de telefoon vastpakt pak je ook dat ene punt. Je pakt nooit alleen dat ene punt. Sterker nog: als je bij de iPhone 4 dat ene punt vermijdt heb je een superontvangst die beter is dan bij de 3Gs.

  Prima dat Apple zich zo verdedigt want het hele verhaal is een suffe (negatieve) mediahype. Ik ga er van uit dat ze (Apple) het verhaal vanaf nu wel laten rusten. Misschien horen we over een paar maanden nog eens dat 1% van de kopers hem sinds de persconferentie geretourneerd heeft, minder dan bij de 3GS.

 107. door Jesse

  Ik probeerde het net even met mijn Nokia N97 en die had precies hetzelfde probleem. Hij ging van 5 streepjes zo naar 3 en toen naar 1 toen ik de zogenaamde “death grip” deed.

 108. door Khalid

  Wil de de iPhone 4 eigenlijk ook wel hebben, maar ga nu mooi de kat uit de boom kijken ivm die antenneproblemen!

  Anders houd ik mooi mijn 3GS voorlopig…

 109. door Remco

  Zielige actie weer!!
  Apple daalt weer een stukje in mijn waardering

  en dan filmpjes gaan maken in een gesimuleerde omgeving..bah bah!!

  Erg kinderachtig!

 110. door darthvader

  Origineel geplaatst door softijs: En 3 streepjes over is nog altijd meer als helemaal niks meer overhouden, Apple word een beetje zielig met vingertje naar anderen wijzen en als er naar Apple zelf word gewezen zeggen ze gewoon doodleuk dat er geen probleem is, dus is er nou een probleem of niet Apple, als er zogenaamd geen probleem is hou dan op met de geen problemen van andere merken te laten zien en bemoei je met je eigen apparatuur.

  Jij moet nodig naar de KNO Arts om je oren uit te spuiten. Apple heeft niet gezegd dat er bij de iPhone 4 geen probleem is, maar dat ook deze telefoon niet perfect is en dat dit probleem onderhevig is voor alle smartphone’s

 111. door erwin roossien

  Ja hoor weet je hoe makkelijk dat te maken is met after effect? gewoon ff zwart maskertje erover naar beneden schuiven.

 112. door phoenix

  ik zie hier eigenlijk wel de humor van in.

  Nokia had dit ook wel kunnen verwachten toen ze hun reactie gaven – ze hadden beter even zelf kunnen gaan testen en zien wat er zou kunnen gebeuren in plaats van te zeggen dat zij wèl technisch goede telefoons maken.

  wie kaatst….

 113. @Léon Dekkers – Inmiddels liggen de stemmen alweer anders: 75% zegt kopen. Dat mensen niet willen kopen kan natuurlijk ook andere redenen hebben: twijfel over T-Mobile, geen geld hebben, niet mogen kopen van je moeder/vriendin, etc.

 114. @JJ – Er staan massa’s van die filmpjes op internet. Het is interessanter als iemand het in jouw stad, met jouw provider en liefst ook nog in jouw buurt gaat zitten testen. Volgens mij is de vraag niet meer of het probleem bestaat, maar hoe goed de dekking op jouw lokatie is (zie verhaal van Anandtech over bandbreedte van de streepjes).

 115. @bohr2010 – Beetje naïef om dat te verwachten. Dat zullen ze vanwege de claimcultuur in Amerika nooit doen. Fout toegeven = deur openzetten om helemaal te worden uitgemolken door profiteurs die zogenaamd psychische schade hebben geleden.

 116. door iphoney

  Heel lang advocaat van nokia, naar personeel in telecom winkel en je heet sjeikie en hoe oud ben je…20?…..hmmmm…..

  Anyway…ik vind het allemaal gezeur hier ieder onderwerp dat je leest over de antenne zie je de zelfde comments. Fanboyisme tegen de Anti-fanboys.
  Ook zie ik mensen antwoorden die doen alsof ze weten waar ze over praten door het ene merk de grond in te stampen en het andere merk de hemel in te prijzen terwijl ze een veel gevallen kennis hebben van 1 van de telefoons.

  De prijs van de Iphone mag van mij met nog wel 200 euro omhoog met het goedkoopste abbonement. Met de huidige prijzen wordt op deze manier een kinder telefoon. Net als de Blackberry.

  Origineel geplaatst door Sjeikie
  Ik hoef ook geen inhoudelijke kennis te hebben, ik ben geen programmeur noch expert op het gebied van telecommunicatie. Ik wil gewoon kunnen opnemen en dat de touchscreen gewoon netjes werk. Helaas heeft Nokia dat niet waar kunnen maken:( Ben heel lang een advocaat geweest voor Nokia, werk zelf in een teleom shop. Echter sinds de 3310 zijn ze innovatie kwijt geraakt.Origineel geplaatst door seminifeerOrigineel geplaatst door MarcOrigineel geplaatst door SjeikieIphoneclub en apple bezorgen mij een PTSD. Ik heb de n97 een half jaar gehad en de wond is nog vers om drover te praten. Ik ilaah apple aan omdat ze mij aan die trauma doen denken. N97 is een soort windows maar Dan met meer functionele problemen. Liever een Apple iPhone 2g dan de n97.Tja het OS van Nokia is wel bagger….dat wel.Je mag het (gesloten) OS van Apple beter bij jezelf vinden passen. Daar is niets mis mee. De opmerking die Sjeikie plaatst laat merken dat hij totaal geen inhoudelijke kennis van zaken heeft.Typisch een geval van gáááááp.

 117. door Peter

  Het hele euvel was dat je dat probleem met de iphone4 kreeg, wanneer je hem normaal vast pakte, zoals je die galaxy S vastpakt houdt niemand een telefoon vast. Wel netjes dat Apple gratis hoesjes weggeeft!

 118. Iedere telefoon heeft hier last van ;) De telefoon heeft op bepaalde punten zn antenne zitten als jij precies je vinger voor het stukje antenne houd dan wordt je bereik minder. Bij HTC zit dit meestal in het onderste blok en bij mijn blackberry ook. Als ik mijn blackberry onderaan vasthoud gaat er 1 streepje bereik weg nou wordt dit ook niet minder het is max 1 streepje. Het probleem bij de Iphone is dat heel het bereik weggaat ipv maar 1 streepje en nu komen alle problemen van nokia en weet wat naar boven toe maar iedere telefoon het

 119. door Floris Drooglever

  Hey Jobs – verlof op Hawaii afbreken en fatsoenlijke antenne regelen.
  Dit gebash is nutteloze puinzooi gast, je bent toch geen kleuter meer

 120. door bibi2205

  Origineel geplaatst door JJ
  Apple moet net als Toyota het probleem gewoon toegeven en dit verhelpen…

  Wat een vergelijking.. Bij Toyota stonden er mensenlevens op het spel, je iPhone gaat je niet vermoorden omdat hij af en toe een wat slechter signaal heeft hoor.

  Origineel geplaatst door john
  Tja, met de vinger wijzen is niet echt iets voor apple, een zwaktebod. Ik heb naast een Iphone 3GS ook een nokia 97 mini en wat ik ook probeer, er valt geen signaalstreepje weg. Net als een eerder geplaatst filmpje van een blackberry bold 9700, getest bij een vriend….hoe je het toetsel ook vasthoud, geen signaalverlies.

  Net zoals bij de iPhone 4 hebben niet alle toestellen er last van. En wij (BE/NL) hebben zoiezo al een sterkere signaaldichtheid dan onze Amerikaanse vrienden. Sommige iPhone 3GS’en hebben dit probleem wel, andere (zoals de mijne) niet.

 121. door Jaap

  Pfff, wat een trieste actie van Apple! M’n Desire heeft hier geen last van de ‘Death Grip’… dus hoezo alle andere telefoons hebben r ook last van?

 122. door Lars

  Hebben we het hier nou over een miljardenbdrijf of een kleuterschool? Djieeeezzz… En op YouTube: “Adding comments has been disabled for this video.” Dat durven ze blijkbaar niet aan. Huilbaby’s!

 123. door Christophe

  Knap filmpje van de Galaxy S, iPhoneclub.
  De uitdaging om een filmpje te vinden waar de Galaxy S zijn signaal verliest én waar de taalinstellingen niet in het Aziatisch/Russisch zijn durven jullie niet aan zeker, of wel?

  Ik heb dit ondertussen al 100x gezegd, Aziatische en Oost Europese netwerken kunnen niet vergeleken worden met die van het Westen. Zelfs mijn Nokia 3310 zou in zo’n landen signaal verliezen als je nog maar in de buurt komt van de antenne.

 124. door emonty

  Mijn IPAD heeft nergens last van! ;-)

 125. door Hans Gans

  Origineel geplaatst door Sjef
  Jammer van apple, hun producten zijn vaak van goeie kwaliteit. Er zit dan een fout in de iphone 4, aantal mensen die er dan over klagen oke. Ga dan niet andere fabrikanten en leveranciers lastig vallen. Nu weten we het wel, beetje jammer. ( trouwens mijn oude sony ericsson heeft er ook last van als ik er met 2 handen doodknijp )

  Als je het een beetje begrijpt zou je deze opmerking niet gemaakt hebben. De iPhone 4 heeft geen fout, geen hardware probleem, helemaal niks. Achterlijke media en consumenten suggereren dat wel. Zoals ze dus proberen duidelijk te maken is dat elk apparaat met een antenne dit kan hebben, zodoende laten ze zien dat dit met blackberry, nokia, htc, etc. ook het geval is..

  Maar blijkbaar ben je een telegraaf lezer

 126. door Christophe

  Origineel geplaatst door Hans Gans
  Origineel geplaatst door SjefJammer van apple, hun producten zijn vaak van goeie kwaliteit. Er zit dan een fout in de iphone 4, aantal mensen die er dan over klagen oke. Ga dan niet andere fabrikanten en leveranciers lastig vallen. Nu weten we het wel, beetje jammer. ( trouwens mijn oude sony ericsson heeft er ook last van als ik er met 2 handen doodknijp )Als je het een beetje begrijpt zou je deze opmerking niet gemaakt hebben. De iPhone 4 heeft geen fout, geen hardware probleem, helemaal niks. Achterlijke media en consumenten suggereren dat wel. Zoals ze dus proberen duidelijk te maken is dat elk apparaat met een antenne dit kan hebben, zodoende laten ze zien dat dit met blackberry, nokia, htc, etc. ook het geval is..Maar blijkbaar ben je een telegraaf lezer

  Geen fout maar ze reserveren er wel 175 000 000 dollar voor..?

  Maar blijkbaar ben je een – Apple magazine: The amazing and only true story – lezer.

 127. door Bram Beirens

  @bibi2205: Absoluut akkoord. Maar ik ben nog steeds van plan een iPhone 4 (sowieso met Bodyguardz) te halen.

 128. door Lukie

  Dat Apple opkomt voor zijn product is logisch.. Tecnisch is het niet mogelijk om zonder externe antenne de invloeden van andere geleiders (in dit geval de handen) onbeinvloedbaar te maken dus alle toestellen zullen minder ontvagst hebben. Alleen de plaats van de antenne moet wel met zorg gekozen worden, als hier een verkeerde keuze is gemaakt is dat een screw-up en moet Apple op de blaren zitten. Als het de beste keuze is en er is niet meer uit te halen heb je het te accepteren. Ik ben ervan overtuigd dat de iphone 4 een geweldig toestel is met zijn beperkingen net zoals elk ander toestel.

 129. door bartje

  Best wel laf dit. Maar Apple kan persoonlijk iedereen gaan uitschelden van andere bedrijven, maar veel verliezen zullen ze niet, ook niet met deze filmpjes.

 130. door PhresiF

  Lekker Apple pownd hard terug _0_ Net geprobeerd bij die mini van mijn broer en ja hoor gaat gewoon terug naar 2 streepjes. Dus voor de Apple bashers onderons, niet fokken met Apple.

 131. door Peter

  Origineel geplaatst door PhresiF
  Lekker Apple pownd hard terug _0_ Net geprobeerd bij die mini van mijn broer en ja hoor gaat gewoon terug naar 2 streepjes. Dus voor de Apple bashers onderons, niet fokken met Apple.

  Een miljardenbedrijf als Apple moet niet met het vingertje naar problemen van andere gaan wijzen en zo hun eigen probleem proberen te downplayen, apple is nog steeds “gepowned”, door hun eigen design-afdeling

 132. door Iphonebeliever

  @Applefreedom: wat zijn de opties om dit op te lossen?

 133. door Daan

  @Wout….er is geen echt volwaardig alternatief!

  @Nokiagebruikers….leuk dat jullie met 1 streepje nog kunnen internetten maar met de Nokia mobile browser kun je helemaal niet normaal browsen ivm Mobile Safari…hallo, wakker worden er is een nieuwe standaard! ;-)

 134. door ronaldoo

  hoe hoger ze klimmen des te harder vallen ze
  voor mij moet apple terug naar het niveau van 10 jaar geleden goede service, prima kwaliteits producten en dan mogen ze terug wat duurder zijn dan heb je waar voor je geld.

  nu beginnen het steeds meer de geldwolven te wordenen beginnen ze steeds meer producten met mankementen op de markt te brengen.
  Dat ze maar is terug bij hun verstand komen en beseffen dat wij als consument zorgen dat ze centen verdienen.
  dus laat apple maar weer met beide benen op de grond komen en ze is terug een keer aan de rand van een failisement staan dan weten ze weer wie er belangrijk is en dat ze geen brul moeten maken

 135. door //

  @Daan: Neen, het zit zo = Symbian browser : functionaliteit & Apple : ease of use (touch-geoptimaliseerd).

  Ik gebruik nu al een iPhone (privé) sinds 2007 en een N97 mini (werk) sinds dat ie uitkwam. Dus ik denk wel dat mijn menig wat relevantie heeft.

 136. door eduard

  Zucht… Wat een reacties weer. Aan allemaal, er is maar 1 belang in dit verhaal over death grip en dat is het “aandeelhoudersbelang”

 137. door seminifeer

  Origineel geplaatst door Daan
  @Wout….er is geen echt volwaardig alternatief!@Nokiagebruikers….leuk dat jullie met 1 streepje nog kunnen internetten maar met de Nokia mobile browser kun je helemaal niet normaal browsen ivm Mobile Safari…hallo, wakker worden er is een nieuwe standaard!

  owwwww……dan heb ik zeker een rare Nokia want ik kan prima internetten. Trouwens….thethering werkt ook zonder mijn toestel te hoeven jailbreaken. gaaaaaap

 138. door Gert

  altijd al een Apple-fan geweest…. maar dat ze, in plaats van de rest belachelijk te maken, werk maken van HUN probleem… zou veel Apple-friends beter stemmen dan dit soort kinderachtige fimpjes!

 139. door ben-aan

  één en al gratis publiciteit.
  ineens praat iedereen over de iPhone.
  zelfs de mensen die de iPhone niks aan vinden.

 140. door FrankHan

  Origineel geplaatst door Daan
  @Wout….er is geen echt volwaardig alternatief!@Nokiagebruikers….leuk dat jullie met 1 streepje nog kunnen internetten maar met de Nokia mobile browser kun je helemaal niet normaal browsen ivm Mobile Safari…hallo, wakker worden er is een nieuwe standaard!

  LOL hoe kortzichtig kunnen mensen zijn. Ik kan nog steeds geen flash sites openen op mijn iPhone 3Gs. Ik kan dat wel met de Nokia.

  Apple heeft geen flash. Apple roept Adobe is knoeier en flash slecht.

  Apple heeft een hardware probleem. Apple roept “ja maar hij heeft het ook”
  Als het daawerkelijk zo is met Nokia had ik verwacht van Apple een oplossing uit te brengen en niet iets wat nog slechter is. De 4 is toch de nieuwe standaard?

  Er vormt zich meer dan een patroon hier.
  Ik krijg straks mijn 4 dus ben geen “basher” maar wat een stelletje klunzen daar bij Apple.

 141. door Sander

  Origineel geplaatst door IpodDemon
  mijn volgende telefoon word zeker geen Iphone. ze zijn gewoon veel duurder dan bijvoorbeeld een HTC of Samsung terwijl je het zelfde kan met die telefoons.

  Als je dat denkt dan zou ik idd vooral een Samsung of HTC kopen. Zeg maar dag apps en mooi design ;)

 142. door Dj

  Ik vind het wel een heel vaag filmpje ik kan mijn n97 mini op die vast houden tot ik een ons weeg maar er gebeurt niks

 143. door iPieter

  Het heeft denk ik toch vooral met AT&T te maken, welke provider heb jij?

  Origineel geplaatst door Dj
  Ik vind het wel een heel vaag filmpje ik kan mijn n97 mini op die vast houden tot ik een ons weeg maar er gebeurt niks

 144. door Daan

  Jeetje wat mis ik flash op m’n iPhone…..elke minuut! Jezus wat mis ik het onhandige navigeren met een mobile nokia browser….o wat kan ik prima tetheren op mijn simlockvrije originele (dus niet gejailbraked) iPhone……o wat wordt ik moe van bejaarde en/of kortzichtige Nokiagebruikers die een paar apps tot hun beschikking hebben en met het totaal verouderde symbian werken…..gaaaap! Ga lekker naar je Nokiaforum….oh nee daar valt niets te bespreken want men kent daar geen problemen

 145. door Dj

  Op de n97 mini heb ik KPN mijn neefje heef op goed geluk een iPhone 4 geiporteert en bij hem gebuurt er ook niets op het KPN netwerk @iPieter:

 146. door dj

  Origineel geplaatst door Daan
  Jeetje wat mis ik flash op m’n iPhone…..elke minuut! Jezus wat mis ik het onhandige navigeren met een mobile nokia browser….o wat kan ik prima tetheren op mijn simlockvrije originele (dus niet gejailbraked) iPhone……o wat wordt ik moe van bejaarde en/of kortzichtige Nokiagebruikers die een paar apps tot hun beschikking hebben en met het totaal verouderde symbian werken…..gaaaap! Ga lekker naar je Nokiaforum….oh nee daar valt niets te bespreken want men kent daar geen problemen

  ik heb ook een 3gs die ik elke dag met veel pleizier gebruik de n97 mini is van mijn baas (DUS VOOR HET WERK ) met mijn bericht hier boven wil ik alleen aangeven dat appel moet stoppen met elke keer de beschuldigende vinger uitsteken door middel van filmpjes en email’s met met de achterligende tekst van hun hebben het ook dus is het van ons ook niet zo erg als de iphone weer in opspraak komt omdat er iet mis is

 147. door Muppel

  Wat een zielige jij-bak van Apple.

 148. door Peter

  Ik vind het ” hun hebben er ook last van” excuus zo waardeloos. Je gaat als bv Opel verkoper ook niet zeggen dat het prima is dat de auto slecht remt omdat Toyota er ook last van heeft? Daarnaast is er, zoals al eerder vermeld, een verschil tussen minder bereik en GEEN bereik hebben. Daar ging het in Apple’s geval om begreep ik. Lijkt me trouwens al je antenne slecht is, dat je dekking meteen weg is en niet geleidelijk afzwakt.

 149. door Niels

  Apple zegt niet dat signaal afname een FOUT is, maar een gegeven waar ALLE telefoons mee te maken hebben. Streepjes van een antenne zijn niet zoals die van een batterij. Dus ook met 1 streepje heb je een normaal gesprek. Dit geld ook voor alle telefoons van alle merken. In dit hele verhaal is het bereik verre uit niet het probleem, eerder het ontvangst van de massa…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.