De Agenda-widget.

Zo pas je de weergave van de Agenda-widget in het Berichtencentrum aan

De widget van de Agenda-app kun je in iOS zelf aanpassen. Zo kun j kiezen tussen een gedetailleerde weergave met precieze huidige tijdsaanduiding of een kortere lijstweergave met alle activiteiten van de dag.

Sinds iOS 7 kun je in het Berichtencentrum gebruikmaken van widgets. Dit zijn kleine interactieve blokjes waar allerlei handige informatie in staat die horen bij de bijpassende app. Zo kun je snel je volgende afspraak zien in het Berichtencentrum via de standaard Agenda-widget. Hoe deze widget de afspraken weergeeft, kun je echter zelf eenvoudig instellen.

Beperkte Agenda widget: lijst met activiteiten

Agenda-widget met lijstweergave.Wil je graag dat de Agenda-widget een compact overzicht geeft van de activiteiten van de dag? Kies dan voor de simpele lijstweergave. Om dit zo in te stellen, is het van belang dat in de Agenda-app de lijstweergave ingesteld staat.

Volg de stappen hieronder om deze in te schakelen:

  1. Zorg ervoor dat complete maand zichtbaar is, zonder de activiteiten van de dag in de onderste helft van het scherm. Om dit te doen, tik je het icoontje naast het vergrootglas uit.
  2. Tik vervolgens op een willekeurige dag. De app geeft nu alle activiteiten van die dag weer.
  3. Tik nu op het icoontje met de drie strepen naast het vergrootglas zodat deze rood wordt.
  4. Er zal nu doorlopende scrollbare lijst weergegeven worden met alle activiteiten.
  5. De Agenda-widget zal deze weergave overnemen, zodat je in één oogopslag kunt zien wat de activiteiten van deze dag zijn.
  6. Je kunt desgewenst weer terugkeren naar het maandoverzicht door linksboven op de desbetreffende maand te tikken. Zo lang de lijstweergave ingeschakeld blijft op het moment dat je op een individuele dag getikt hebt, blijft de widget deze weergave tonen.

Uitgebreide Agenda widget: lijst met huidige tijdsaanduiding

Agenda-widget met gedetailleerde weergave.Heb je liever meer detail in de Agenda-widget, dan kun je ook kiezen voor een gedetailleerde weergave met de huidige tijdsaanduiding door middel van een rode lijn. Zet hiervoor de lijstweergave zoals hierboven omschreven is weer uit:

  1. Tik op een individuele dag in het complete maandoverzicht.
  2. Zorg ervoor dat het icoontje met de drie strepen naast het vergrootglas uit staat.
  3. Keer desgewenst weer terug naar de normale maandweergave voor de complete kalender.

De Agenda-widget toont nu een precieze weergave van alle activiteiten. Doordat deze per uur verdeeld is, kan de widget nogal groot worden als je op een dag veel activiteiten ingepland hebt. Dit is niet altijd handig, maar via bovenstaande stappen kun je eenvoudig terugkeren naar de simpele lijstweergave. Mis je agenda-afspraken in de Agenda-widget? Zorg er dan voor dat alle agenda’s in de app zelf aangevinkt zijn via de knop Agenda’s onderaan het scherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2015
Categorieën Apps, Basisfuncties
Onderwerpen agenda, berichtencentrum, widget